آکادمی نیک نویس » آموزش تولید محتوا » بررسی مزایا و معایب تولید محتوا با هوش مصنوعی

مزایا و معایب تولید محتوا با هوش مصنوعی

بررسی مزایا و معایب تولید محتوا با هوش مصنوعی

فهرست مطالب

با افزایش رقابت در زمینه محتوا، یافتن کارشناسان خوب و متخصص در این زمینه هم سخت‌تر شده است. از طرفی کمبود بودجه و هزینه‌های زیاد تولید محتوا هم باعث شده که صاحبان کسب‌و‌کار‌ها به فکر راه‌های جایگزین باشند. هوش مصنوعی مولد یکی از محبوب‌ترین راهکار‌ها در سال 2023 محسوب می‌شود. با استفاده از این فناوری‌ می‌توانید در زمینه‌های گوناگون به تولید محتوا بپردازید.

محتوای تولید شده با هوش مصنوعی چیست؟

به‌طور کلی به هر محتوایی که با استفاده از فناوری‌های مبتنی بر یادگیری ماشین تولید‌شده باشد، AI-generated content یا محتوای تولید شده با هوش مصنوعی می‌گویند. این نوع محتوا انواع و فرمت‌های مختلفی را در‌بر‌می‌گیرد. اکثرا تصور می‌کنند هوش مصنوعی فقط قادر به تولید محتوای متنی است؛ در‌حالی که شما با استفاده از ابزار‌های پیشرفته این تکنولوژی می‌توانید به تولید صدا، تصویر و ویدیو هم بپردازید. محتوای تولید‌شده با هوش مصنوعی به‌طور خلاصه، مجموعه‌ای از اطلاعات است که بر‌اساس موضوع درخواستی شما، از سراسر وب جمع‌آوری و سازماندهی شده و سپس در‌اختیارتان قرار می‌گیرد.

نحوه تولید محتوا با هوش مصنوعی

برای تولید محتوا با هوش مصنوعی کافیست فرمت مورد‌نظرتان را همراه با موضوع و کلمات کلیدی آن، در‌اختیار هوش مصنوعی قرار دهید. برای بهینه‌سازی و دقت بیشتر محتوایتان می‌توانید اطلاعات اضافه‌‌تری را هم در دستورات (Prompt) این ابزار‌ها وارد کنید؛ به‌عنوان مثال پرسونای مخاطب را شرح دهید یا تعیین کنید که دقیقا چند بار از کلمات کلیدی استفاده شود. در‌نهایت این فناوری با دریافت دستورات شما و بررسی منابع موجود در وب، به تولید محتوا می‌پردازد.

بیشتر بخوانید

تولید محتوا با هوش مصنوعی

مزایای تولید محتوا با هوش مصنوعی مولد

هوش مصنوعی مولد سابقه خیلی زیادی در زمینه تولید محتوا ندارد؛ اما علیرغم این موضوع سهم خوبی از بازار را دریافت کرده و به یکی از محبوب‌ترین‌های این صنعت تبدیل شده است. مزایای زیادی که این سبک از تولید محتوا در‌اختیارتان قرار می‌دهد از اصلی‌ترین دلایل موفقیت آن به‌شمار می‌روند. در ادامه به بررسی چند مورد از مهم‌ترین مزیت‌های تولید محتوا با هوش مصنوعی مولد می‌پردازیم.

سرعت بالا

حتی بهترین نویسندگان هم برای تولید محتوای طبیعی و با‌کیفیت، ساعت‌ها زمان صرف می‌کنند؛ در‌حالی که هوش مصنوعی مولد بدون توجه به میزان پیچیدگی موضوع، در مدت زمان خیلی کوتاهی محتوای مورد‌نیازتان را تولید خواهد کرد. از طرفی به‌عنوان صاحب یک کسب‌و‌کار، با استفاده از این تکنولوژی دیگر مجبور نیستید زمان و منابع خود را صرف یافتن نویسنده مناسب در هر حوزه کنید. این مزیت به شما کمک می‌کند که در مدت زمان محدود، محتوای بیشتری تولید و منتشر کرده و با فعالیت مستمر، بازاریابی محتوایی خود را بهبود دهید.

بیشتر بخوانید:

کاربردهای هوش مصنوعی در بازاریابی محتوایی یا کانتنت مارکتینگ | +مزایا و چالش‌ها

مقرون‌به‌صرفه

استخدام نویسندگان متخصص و ماهر برای تولید محتوا نیازمند بودجه زیادی است که مقدار آن بر‌اساس عوامل مختلفی مثل طول محتوا، میزان تخصص مورد‌نیاز و… تعیین می‌شود. شاید به‌عنوان یک کسب‌و‌کار بزرگ و متخصص ترجیح بدهید از نویسندگان واقعی استفاده کنید؛ اما برای کسب‌و‌کار‌های کوچک و استارتاپ‌هایی که هنوز در ابتدای راه هستند، هوش مصنوعی مولد یکی از بهترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین گزینه‌ها است.

در شیوه طبیعی تولید محتوا، باید برای هر محتوایی که دریافت می‌کنید، هزینه پرداخت کنید؛ اما برای استفاده از تکنولوژی‌های هوش مصنوعی کافیست یک بار اشتراک ماهانه یا سالانه آن را بخرید که معمولا هم هزینه آن کمتر از 100 دلار است؛ سپس می‌توانید هر تعداد مقاله که نیاز دارید را در مدت زمان ذکر‌شده دریافت کنید. البته در‌نظر داشته باشید که هر‌کدام از این فناوری‌ها شرایط و ضوابط خودشان را دارند.

سئو بهتر

الگوریتم‌های هوش مصنوعی مولد به‌خوبی اطمینان حاصل می‌کنند که محتوای تولید‌شده، قوانین مربوط‌به سئو را رعایت کرده باشد؛ در‌نتیجه کاربران بدون صرف هزینه اضافی نیمی از مسیر سئو محتوا را هم طی می‌کنند. علاوه‌بر تولید محتوای بهینه، می‌توانید از ابزارها و پلاگین‌های این تکنولوژی برای تعیین ساختار محتوا و مدل پیلار و کلاستر آن هم استفاده کنید. از طرفی این فناوری‌ها می‌توانند کلمات مرتبط با موضوع مورد‌نظر را در اختیارتان قرار دهند. استفاده از این کلمات در متن محتوا باعث افزایش خوانایی آن برای گوگل و کسب رتبه‌های بالا‌تر در نتایج جستجو می‌شوند.

کمک به ایده‌پردازی

اگر برای مدت طولانی در حوزه‌ای خاص فعالیت داشته‌اید، شاید احساس کرده باشید که ایده جدیدی برای تولید محتوا ندارید. پیدا کردن ایده‌های تولید محتوا یکی از مفید‌ترین قابلیت‌های هوش مصنوعی مولد است. به‌کمک این تکنولوژی نویسندگان مجبور نیستند زمان زیادی را صرف تحقیق و بررسی منابع گوناگون کنند و می‌توانند به‌راحتی به ده‌ها ایده و موضوع محبوب در تولید محتوا دست یابند. کافیست از هوش مصنوعی بپرسید که چه نوع محتوایی اکنون در حوزه مربوطه ترند است و بیشتر مورد‌توجه کاربران قرار می‌گیرد یا از آن بخواهید چند ایده خلاقانه برای تولید محتوا در‌اختیارتان قرار دهد؛ البته در‌نظر داشته باشید که این فناوری‌ها قابلیت تولید ایده‌های جدید را ندارند و صرفا موارد به‌روز‌تر، ترند‌تر و پرطرفدار‌‌تر را جمع‌آوری می‌کنند.

بررسی داده‌ها

الگوریتم‌های هوش مصنوعی توانایی بالایی در بررسی داده‌های موجود در وب دارند. با بررسی داده‌ها، تشخیص ترند‌ها و ترجیحات مخاطبان راحت‌تر می‌شود؛ در‌نتیجه محتوای تولید‌شده کاربرپسند‌تر خواهد بود و بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. علاوه‌بر این موضوع با استفاده از هوش مصنوعی می‌توانید نتایج تقریبی کارتان را پیش‌بینی کرده و با دید بهتری به آن بنگرید. برای مثال اگر از قبل بدانید که موضوع “بازاریابی محتوایی” فقط برای 15% از جامعه هدف جذاب است، انتظار کسب توجه 30% از آن‌ها را نداشته و در‌نهایت نا‌امید نمی‌شوید. از طرفی اگر از قبل بدانید که «تولید محتوای اینستاگرام» از «تولید محتوای یوتیوب» محبوب‌تر است، زمان و بودجه بیشتری را صرف این موضوع خواهید کرد.

تولید انواع محتوا

یکی از مهم‌ترین مزایای هوش مصنوعی مولد قابلیت تولید محتوا با فرمت‌های مختلف برای انواع پلتفرم‌ها است. چند مورد از پر‌طرفدار‌ترین نمونه‌های محتوا را در ادامه معرفی می‌کنیم:

  • پست‌های فضای مجازی
  • توضیحات محصولات
  • صفحات لندینگ
  • صفحات بلاگ
  • مقاله
  • محتوای صوتی و تصویری
  • جلوه‌های ویژه در ویدیو‌ها

فرقی ندارد که قصد دارید در چه پلتفرمی فعالیت کنید یا به چه نوع محتوایی نیاز دارید؛ از بلاگر‌ها گرفته تا صاحبان کسب‌و‌کار‌های بزرگ، همگی به‌کمک این فناوری‌ها می‌توانند در حوزه کاری خود به تولید محتوا بپردازند.

معایب تولید محتوا با هوش مصنوعی

شاید از خودتان پرسیده باشید که اگر تولید محتوا با هوش مصنوعی چنین مزایایی دارد پس چرا همه کسب‌و‌کار‌ها از این روش استفاده نمی‌کنند؟ هر‌چند که استفاده از این تکنولوژی‌ها بسیار مفید و سودمند به‌نظر می‌رسد؛ اما معایبی هم دارند که شاید با بررسی دقیق آن‌ها شما هم مثل بسیاری از افراد تصمیم بگیرید که با همان روش سنتی به تولید محتوا بپردازید. در ادامه چند مورد از این معایب را بررسی خواهیم کرد.

سرقت ادبی

هوش مصنوعی برای تولید محتوا از مطالب موجود در دنیای وب استفاده می‌کند. این تکنولوژی با الهام گرفتن و ترکیب محتوای سایر صفحات، خروجی یک‌پارچه‌ای را در‌اختیار شما قرار خواهد داد. همین عامل هم می‌تواند منجر‌به بروز مشکلات زیادی شود. اگر محتوای شما بیش از حد به دیگری شباهت داشته باشد، ممکن است به سرقت ادبی متهم شده و اعتبارتان خدشه‌دار شود.

بی‌ثباتی در کیفیت

وقتی به یک سیستم هوش مصنوعی برای تولید محتوا تکیه می‌کنید، نمی‌توانید انتظار کیفیت ثابت در تمام حوزه‌ها را داشته باشید. همانطور که قبلا اشاره شد، این فناوری‌ها از مطالب موجود در وب برای تولید محتوا استفاده می‌کنند. ممکن است که در یک موضوع خاص منابع مفید و غنی زیادی وجود داشته باشد؛ در‌نتیجه محتوای تولید‌شده از کیفیت بالایی برخوردار خواهد بود. از طرفی عکس این قضیه هم امکان‌پذیر است. اگر در زمینه‌ای منابع کافی وجود نداشته باشند یا اطلاعات موجود درست نباشند، AI به‌ناچار از همان اطلاعات محدود و اشتباه استفاده کرده و در‌نهایت محتوای بی‌کیفیتی را در‌اختیارتان قرار می‌دهد.

ارزش کمتر برای گوگل

گوگل با معرفی و انتشار الگوریتم E-E-A-T به‌وضوح اعلام کرد که به میزان تخصص شما در محتوای تولید‌شده اهمیت می‌دهد و هر‌چقدر که از تخصص بالا‌تری برخوردار باشید به همان میزان هم به رتبه‌های اول نتایج جستجو نزدیک خواهید شد. علاوه‌بر این مورد، آپدیت الگوریتم محتوای مفید (Helpful content) هم روی تولید محتوا برای رفع نیاز کاربر تاکید دارد. اگر محتوای شما برای مخاطب مفید نباشد، صنعتی و ساخت ماشین به‌نظر برسد یا به هر دلیلی کاربران نتوانند با آن ارتباط برقرار کنند، برای گوگل هم ارزش کمتری خواهد داشت.

خلاقیت کمتر

محتوایی که خلاقانه نوشته شود، توجه مخاطبان بیشتری را جلب کرده و در ذهنشان ماندگار‌تر خواهد بود. علاوه‌بر این موارد، هر‌چقدر خلاقیت بیشتری به خرج بدهید، تعامل کاربران با محتوایتان هم به همان اندازه افزایش می‌یابد. علیرغم پیشرفت‌های بسیار هوش مصنوعی در زمینه تولید محتوا، این فناوری‌ها همچنان فاقد یک عنصر حیاتی هستند.

AI از هوش هیجانی برخوردار نیست، به همین دلیل هم قابلیت داستان‌سرایی بالایی نداشته و فقط با کنار هم قرار دادن حقایق و مطالب موجود، خروجی مورد‌نیازتان را تولید می‌کند. از طرفی هوش مصنوعی قابلیت درک دقیق هدف کاربر(user intent) را هم ندارد؛ پس اگر قصد دارید با استفاده از این فناوری به تولید محتوا بپردازید، حتما هدف کاربران از جستجو را درک کرده و محتوای تولید‌شده را با خلاقیت خودتان، جذاب‌تر و کاربر‌پسند‌تر کنید.

نیازمند ویراستاری

هوش مصنوعی از فیلتر‌های انسانی برخوردار نیست؛ در‌نتیجه محتوای تولید‌شده ممکن است خشونت‌آمیز، توهین‌آمیز و نامناسب باشد. به همین دلیل هر محتوایی نیازمند بازبینی کامل، بررسی و اصلاح است. از طرفی ویراستاری‌های مورد‌نیاز فقط به همین مورد خلاصه نمی‌شود. محتوایی که قصد دارید برای تعداد زیادی از کاربران به‌نمایش بگذارید باید تا حد امکان بی‌نقص و دقیق باشد. از این رو علاوه بر بررسی صحت مطالب، اصلاح موارد نگارشی، لحن محتوا، اشتباهات املایی و… را هم در‌نظر داشته باشید.

هوش مصنوعی دستیار تولید محتوا

در نهایت تولید محتوا با هوش مصنوعی مولد مزایا و معایب زیادی دارد و هیچکس به‌جز خودتان نمی‌داند که استفاده از آن چه تاثیری روی کسب‌و‌کارتان خواهد داشت. با بررسی قابلیت‌های این تکنولوژی در تولید محتوا می‌توان گفت که به‌طور کلی استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در این زمینه اشتباه نیست و در بسیاری از موارد توصیه هم می‌شود؛ اما بهتر است از آن‌ها فقط به‌عنوان دستیار تولید محتوا استفاده کنید نه یک کارشناس تمام‌وقت.

 آیا شما هم تجربه‌ای در زمینه تولید محتوا با این ابزار‌ها دارید؟ ترجیح می‌دهید در سال آینده بیشتر روی تولید محتوای طبیعی تمرکز کنید یا از هوش مصنوعی بهره ببرید؟ فکر می‌کنید محتوای تولید شده با هوش مصنوعی چه عملکردی در صفحه نتایج جستجو داشته باشد؟ تجربیات و نظرات خود را در قسمت کامنت‌ها با ما و سایر همراهان نیک نویس به‌اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *