معرفی شاخص های کلیدی عملکرد تولید محتوا

آکادمی نیک نویس » آموزش تولید محتوا » معرفی مهم‌ ترین Kpi تولید محتوا؛ KPI بازاریابی محتوایی چیست؟

معرفی مهم‌ ترین Kpi تولید محتوا؛ KPI بازاریابی محتوایی چیست؟

فهرست مطالب

KPI بازاریابی محتوایی مجموعه‌ای از سنجش‌های حیاتی برای تحلیل دقیق عملکرد محتواست. محتوای شما به تنهایی نمی‌تواند موفقیت کسب‌وکار شما را تضمین کند، مگر اینکه بتوانید با استفاده از KPI تولید محتوا عملکرد آن را ارزیابی کنید. این شاخص‌ها معیارهایی هستند که عملکرد محتوای شما را در راستای اهداف کسب‌وکارتان نشان می‌دهند. در این مطلب، روش‌های تعیین و تحلیل این شاخص‌ها را با شما به اشتراک می‌گذاریم. اگر به دنبال بهینه‌سازی تلاش‌های بازاریابی خود هستید، این مطلب راهنمایی جامع برای شما خواهد بود پس با ما در نیک نویس همراه باشید.

KPI تولید محتوا چیست و چرا استفاده از آن مهم است؟

شاخص عملکرد کلیدی یا KPI یک مقدار قابل اندازه‌گیری است که عملکرد محتواهای منتشر شده در سایت، شبکه‌های اجتماعی و سایر پلتفرم‌ها را نشان می‌دهد. این معیار مشخص می‌کند محتواهای شما تا چه اندازه موفق بوده‌اند و تا کجا توانسته‌اید به اهداف خود دست پیدا کنید. در دنیای بازاریابی محتوایی انواع مختلفی از KPIها وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به نرخ کلیک، نرخ پرش، تعداد بازدید از صفحه، رتبه محتوا در گوگل، میزان اشتراک‌گذاری، تعداد نظرات، تعداد فالوورها و تعداد بک‌لینک‌ها اشاره کرد.

شما به طور منظم محتوا تولید می‌کنید چرا که می‌خواهید:

  • رتبه سایت را در موتورهای جستجو بهتر کنید.
  • بازدیدکنندگان بیشتری به دست آورید.
  • کاربران مدت زمان زیادی در سایت شما بمانند.
  • سرنخ‌های بیشتری به دست آورید.
  • مردم در سایر رسانه‌ها درباره کسب و کار شما صحبت کنند.
  • و در حالت کلی می‌خواهید تجارت خود را گسترش داده و درآمد بیشتری به دست آورید.

زمانی که معیارهای سنجش عملکرد را برای تولید محتوا در نظر نمی‌گیرید انتشار محتوا درست مانند انداختن تیر در تاریکی است؛ چرا که هرگز نخواهید فهمید محتواهای شما تا چه اندازه مفید بوده است. همچنین اگر نیاز به ایجاد تغییرات در استراتژی خود داشتید، بدون KPI متوجه نمی‌شوید که کدام بخش را باید تغییر دهید. بنابراین اگر می‌خواهید به اهداف مورد نظر دست پیدا کنید، استفاده از kpi بازاریابی محتوایی بهترین راهکار است.

بهتر است بدانید برای هر نوع محتوایی که در کانال‌ها منتشر می‌کنید باید KPI متفاوتی را در نظر بگیرید. برای مثال شاخص‌های بررسی عملکرد پست‌های شبکه‌های اجتماعی کاملا متفاوت از شاخص‌های بخش وبلاگ سایت یا صفحات لندینگ است.

8 KPI تولید محتوا در سال 2024

انتخاب سنجه مناسب برای بررسی عملکرد محتواها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ به همین دلیل در این بخش قصد داریم 8 تا از مهم‌ترین Kpiهای تولید محتوا را معرفی کنیم تا محتواهای خود را با دقت بیشتری بررسی نمایید. از آنجایی که KPIهای مربوط به بررسی ایمیل‌ها و شبکه‌های اجتماعی متفاوت از محتواهای سایت است این دو مورد را به صورت جداگانه بررسی خواهیم کرد.

1. ترافیک ارگانیک (Organic Traffic)

یکی از مهم‌ترین سنجه‌های بازاریابی محتوا میزان ترافیک ورودی از موتورهای جستجو به سایت است. این معیار کمک می‌کند تا موفقیت استراتژی خود را بررسی کنید؛ به دلیل اهمیت بالای این معیار همواره باید آن را با کمک ابزارهای مختلفی همچون گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول مورد بررسی قرار دهید.

این KPI تولید محتوا مهم است؛ چرا که پتانسیل وب‌سایت شما برای جذب مخاطبان جدید، میزان رقابت در بازار و ایجاد سرنخ‌های جدید را نشان می‌دهد. برای افزایش ترافیک ورودی از موتورهای جستجو باید در کنار انتخاب کلمات کلیدی مرتبط، محتوای باکیفیت و متناسب با نیاز کاربران تولید کنید.

2. تعداد بازدید از صفحه (page views)

این Kpi تولید محتوا تعداد دفعاتی را نشان می‌دهد که کاربران وارد یک صفحه از سایت شده‌اند. با کمک این معیار می‌توانید صفحاتی که بیشترین بازدید را داشته‌اند را پیدا کنید. زمانی که بازدید یک صفحه بیشتر باشد یعنی کاربران به آن علاقه دارند. مقدار این بازدید در صفحات فرود و صفحاتی که ارزش زیادی برای برند دارند بسیار مهم است.

اگر افراد کمی محتوای شما را مشاهده می‌کنند اهمیتی ندارد چقدر محتوا باکیفیت است؛ بنابراین بررسی تعداد بازدید از سایت یک قدم مهم در سنجش عملکرد استراتژی بازاریابی محتوایی به شمار می‌رود. شما می‌توانید با مراجعه به Google Analytics اطلاعات کامل بازدیدهای سایت را مشاهده کنید.

دقت داشته باشید Kpi بازدید صفحه از ترافیک ارگانیک عام‌تر است. ترافیک ارگانیک فقط بازدیدهایی را نشان می‌دهد که از موتورهای جستجو وارد سایت شده‌اند؛ اما تعداد بازدید علاوه بر موتورهای جستجو، بازدیدکنندگانی که از سایر منابع وارد سایت شده‌اند را نیز نشان می‌دهد.

3. نرخ تبدیل (Conversion rate)

نرخ تبدیل از مهم‌ترین Kpiهای تولید محتوا به شمار می‌رود. این معیار نسبت بازدیدکنندگانی را نشان می‌دهد که اقدام مورد نظر شما را انجام داده‌اند. یک سری از محتواهایی که در سایت قرار داده می‌شود از کاربران می‌خواهد کاری را انجام دهند؛ در سایت ثبت نام کنند، رسانه‌های اجتماعی را دنبال کنند، خریدی انجام دهند یا در خبرنامه ثبت نام کنند. زمانی که یک محتوا بتواند درصد بیشتری از افراد را تبدیل کند یعنی کار خود را به خوبی انجام داده‌است. در حالت کلی می‌توان گفت نرخ تبدیل میزان تولید سرنخ را نشان می‌دهد.

4. نرخ پرش (Bounce Rate)

نرخ پرش تعداد کاربرانی را نشان می‌دهد که بعد از ورود به سایت بدون مشاهده صفحه دیگر، از سایت خارج شده‌اند. به این صورت که کاربر فقط وارد یک صفحه از سایت شده و بعد از مشاهده محتوای مورد نظر آن را ترک کرده است. این معیار می‌تواند هم به صورت جداگانه برای یک صفحه از سایت و هم برای همه سایت اندازه‌گیری شود. هر چقدر عدد نرخ پرش پایین باشد یعنی محتواهای سایت جذابیت بیشتری برای کاربران داشته و ارتباط بهتری با محتواها برقرار کرده‌اند.

دقت داشته باشید بانس ریت به تنهایی نمی‌تواند معیاری برای تصمیم‌گیری باشد و باید در کنار آن از سایر kpiهای محتوا استفاده کنید.

5. نرخ کلیک (Click-through rate)

یکی دیگر از ابزارهای سنجش برای بررسی عملکرد محتوا نرخ کلیک است. این معیار مشخص می‌کند چه تعداد از کاربران بر روی لینک‌های مقالات یا لینک‌های صفحات فرود کلیک کرده‌اند. نرخ کلیک از تقسیم تعداد افرادی که بر روی لینک‌ها کلیک کرده‌اند بر تعداد کل بازدیدکنندگان به دست می‌آید. هر چقدر نرخ این معیار از kpi تولید محتوا بیشتر باشد یعنی به هدف خود از تولید محتوا دست پیدا کرده‌اید.

6. مدت زمان حضور کاربران در صفحه (Time on page)

یکی دیگر از انواع kpi که در بازاریابی محتوا نقش مهمی دارد مدت زمان ماندگاری کاربران در صفحه است. زمانی که محتوا برای کاربران جذابیت داشته باشد مدت زیادی را صرف مطالعه آن می‌کنند؛ بنابراین زمان بیشتری در سایت می‌مانند. فرض کنید یک محتوای 4 هزار کلمه‌ای تولید کرده‌اید و این محتوا در ماه توانسته بیش از 50 هزار بازدید به دست آورد؛ اما این بازدیدکنندگان فقط 10 الی 30 ثانیه را برای مطالعه آن صرف کرده‌اند. این مساله نشان می‌دهد کاربران نتوانسته‌اند با محتوا ارتباط بگیرند و خیلی سریع صفحه را ترک کرده‌اند.

7. تعداد کامنت‌ها (Comments)

هر چقدر محتوا برای کاربران مفید باشد بیشتر با آن درگیر می‌شوند. یکی از مهمترین KPIها برای بررسی میزان درگیری کاربران بررسی تعداد نظرات است. زمانی که محتوا کاربران را درگیر کند معمولا نظرات خود را در زیر پست می‌نویسند.

8. اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

زمانی که محتوا برای کاربران مفید باشد و اطلاعات خوبی را در اختیار آن‌ها قرار دهد معمولا آن‌ را با دوستان خود به اشتراک می‌گذارند. اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی فواید زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به دیده شدن بیشتر محتوا، افزایش بازدیدکنندگان و افزایش سرنخ‌ها اشاره کرد. بررسی این kpi تولید محتوا به شما کمک می‌کند تا محتواهای تاثیرگذار را پیدا کنید.

دقت داشته باشید علاوه بر بررسی اعداد باید ببینید چه کسانی محتوای شما را به اشتراک می‌گذارند؛ آیا افراد تاثیرگذار محتوای شما را به اشتراک می‌گذارند یا مشتریان وفادار یا سرنخ‌های جدید؟ دانستن این موضوع نشان می‌دهد چه کسانی به محتوای شما علاقه دارند؛ بنابراین در آینده می‌توانید این افراد را هدف قرار دهید.

بیشتر بخوانید

انواع راه ها و روش های بازاریابی محتوا برای جذب حداکثری مخاطبان

آشنایی با KPIهای شبکه‌های اجتماعی

امروزه اکثر کسب‌و‌کارها در شبکه‌های اجتماعی نیز فعالیت می‌کنند. فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و تولید محتوا در آن فواید زیادی را برای کسب و کارها دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به برندسازی، افزایش مشتریان و افزایش اعتماد کاربران اشاره کرد. درست مانند تولید محتوا برای سایت، برای اینکه بدانید محتواهای تولید شده برای شبکه‌های اجتماعی تا چه اندازه مفید بوده‌اند باید به سراغ kpiها بروید.

برخی از مهمترین Kpiهای تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی عبارتند از:

  • تعداد لایک، کامنت و اشتراک گذاری: این معیارها نشان‌دهنده میزان تعامل کاربران با پست شما هستند. لایک به معنای تایید سریع از سوی مخاطب است. تعداد کامنت‌ها نشان می‌دهد که کاربران چقدر به محتوا واکنش نشان داده‌اند. میزان اشتراک‌گذاری به این معنا است که محتوای شما ارزش زیادی برای کاربران دارد و به همین دلیل آن را به اشتراک گذاشته‌اند.
  • میزان رشد فالوورها: این kpi تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد برند شما در حال گسترش است و افراد بیشتری با آن آشنا می‌شوند. همچنین این معیار به این معنا است که کمپین بازاریابی شما تا چه اندازه موفق بوده‌است.
  • نرخ تعامل: نرخ تعامل یک معیار جامع‌تر است که میزان مشارکت کاربران را نشان می‌دهد. این معیار معمولا به صورت درصدی و از روی تعداد لایک‌ها، کامنت‌ها و اشتراک‌گذاری‌ها محاسبه می‌شود. هر چقدر نرخ تعامل بالا باشد یعنی محتوای شما توانسته با کاربران ارتباط مناسبی برقرار کند. در پلتفرم‌هایی مثل اینستاگرام اگر نرخ تعامل بیشتر باشد الگوریتم‌ها پست شما را به افراد بیشتری نشان می‌دهند.
  • تعداد بازدید پست‌ها: یکی دیگر از kpiهای تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی تعداد بازدید پست‌ها است. هر چقدر تعداد افراد بیشتری پست‌های شما را مشاهده کنند یعنی محتوای شما برای مخاطبان جذابیت دارد.

آشنایی با kpiهای ایمیلی

بسیاری از کسب‌وکارها ایمیل‌های زیادی را در قالب خبرنامه، تبلیغ محصول، نظرسنجی، دعوت از مخاطبان و پرورش لید به کاربران ارسال می‌کنند. این کسب‌و‌کارها برای اینکه بدانند ایمیل‌های ارسالی تا چه حد موفق بوده‌اند، باید از kpiهای تولید محتوا ایمیلی استفاده کنند. برای بررسی عملکرد بازاریابی ایمیلی انواع مختلفی از سنجه‌ها وجود دارد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • نرخ تحویل (Delivery Rate): به نسبت ایمیل‌های تحویل داده شده بر تعداد ایمیل‌های ارسالی نرخ تحویل می‌گویند. هر چقدر این عدد بیشتر باشد یعنی لیست ایمیل شما کیفیت بالایی دارد.
  • نرخ بازگشایی (Open Rate): این نرخ تعداد افرادی را نشان می‌دهد که ایمیل ارسالی را باز کرده‌اند.
  • نرخ کلیک (CTR): نرخ کلیک درصدی از افراد را نشان می‌دهد که بر روی لینک موجود در ایمیل کلیک کرده‌اند. در صورتی که این نرخ بالا باشد یعنی به خوبی توانسته‌اید کاربران را برای کلیک ترغیب کنید.
  • نرخ اسپم (Spam Complaint Rate): این نرخ نسبت افرادی که ایمیل شما را اسپم می‌کنند نسبت به کل ایمیل‌های ارسالی را نشان می‌دهد.
  • نرخ تبدیل (Conversion Rate): نرخ تبدیل درصدی از کاربران را نشان می‌دهد که اقدام مورد نظر شما را انجام داده‌اند؛ اقدامی که منجر به خرید، ثبت نام در وبینار، دانلود کتاب یا هر کار دیگری شود.

تعداد kpiهای ایمیلی بیشتر از موارد مطرح شده‌است. این آمارها را می‌توانید به طور کامل در پلتفرم‌های ارسال ایمیل مشاهده کنید.

نکات مهم در تدوین KPIهای محتوایی

اگر قصد ایجاد نمونه KPI تولید محتوا دارید، لازم است نکاتی که در ادامه گفته می‌شود را در نظر بگیرید. برای بررسی عملکرد محتواها هیچ فرمول جادویی وجود ندارد. شما باید با توجه به اهدافی که از اجرای کمپین‌ها دارید به سراغ نمونه kpi مورد نظر بروید؛ بنابراین اولین قدم قبل از مشخص کردن سنجه‌های عملکرد تعیین اهداف کمپین‌ها است. بعد از تعیین اهداف به راحتی می‌توانید عملکرد محتواها را تحت نظر داشته باشید.

شاخص‌های کلیدی که برای بررسی عملکرد محتوا در نظر می‌گیرید باید متناسب با اهداف کلی کسب و کار باشند. همچنین kpi تولید محتوا باید به صورت واقع‌بینانه انتخاب شود. برای مثال اگر بازدید سایت شما در حال حاضر روزانه هزار نفر است نباید برای یک ماه آینده رسیدن به بازدید 10 هزار را هدف قرار دهید؛ چرا که احتمال دارد در این مدت نتوانید به هدف مورد نظر دست پیدا کنید.

جمع‌بندی

Kpi تولید محتوا به کسب و کارها کمک می‌کند تا عملکرد محتواهای تولید شده و میزان پیشرفت را مورد سنجش قرار دهند. انواع مختلفی از kpi بازاریابی محتوایی وجود دارد که هر یک از کسب و کارها با توجه به اهداف خود می‌توانند به سراغ آن‌ها بروند. ابزارهای زیادی برای بررسی شاخص کلیدی عملکرد محتوا وجود دارد که گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس جزو بهترین‌ها به شمار می‌روند. در این نوشته سعی کردیم مهمترین kpi تولید محتوا را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم تا قدمی مثبت در راستای رشد کسب و کارتان بردارید.

خوشحال می‌شویم تجربیات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

2 پاسخ

  1. دنبال یک مقاله بودم که به‌طور خلاصه KPIهای مهم رو مرور کنم. در عین خلاصه‌بودن، مفید و کاربردی بود.
    ممنون از نیک نویس

    1. ممنون از اینکه فیدبک دادی ستایش عزیز
      خوشحالیم که برات کاربردی بوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *