آکادمی نیک نویس » آموزش بازاریابی محتوایی » انواع راه ها و روش های بازاریابی محتوا برای جذب حداکثری مخاطبان

معرفی تکنیک های بازاریابی محتوا

انواع راه ها و روش های بازاریابی محتوا برای جذب حداکثری مخاطبان

فهرست مطالب

تکنیک‌های بازاریابی محتوا به کسب‌و‌کارها کمک می‌کنند تا با تولید و اشتراک‌گذاری محتوای مناسب، مخاطبان هدف خود را جذب کنند. شناخت و استفاده از روش ‌های بازاریابی محتوا مزایای زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به برندسازی، تبدیل شدن به مرجع در صنعت، تبدیل مخاطبان به مشتری و کسب درآمد بیشتر اشاره کرد. تولید پادکست، وبلاگ‌نویسی، اینفوگرافی و ایبوک برخی از انواع راه‌ های بازاریابی محتوا هستند. امروزه استفاده از محتوا برای دستیابی به اهداف نیاز به تخصص و مهارت بالایی دارد؛ عدم توجه به هریک از عناصر باعث دور شدن از مسیر خواهد شد؛ به همین دلیل تصمیم داریم در ادامه به بررسی انواع روش‌های بازاریابی محتوایی بپردازیم تا مسیر موفقیت را سریع‌تر و با آگاهی بیشتری طی کنید.

آشنایی با 10 تکنیک‌ بازاریابی محتوا

زمانی که نوبت به بازاریابی محتوا می‌رسد اینکه کدام یک از آن‌ها برای کسب و کار مناسب است چالش‌های مختلفی را برای افراد ایجاد می‌کند. انواع مختلفی از روش‌های بازاریابی محتوا وجود دارد که با توجه به اهداف برند و استراتژی‌هایی که دارید باید به سراغ آن‌ها بروید.

شاید با خودتان بپرسید آیا استفاده از انواع محتوا در بازاریابی ضروری است؟ هیچ اجباری در استفاده از انواع روش‌ها در بازاریابی وجود ندارد؛ اما استفاده از آن‌ها کمک می‌کند تا مخاطبان زیادی را به دست آورید. مشاهده یک نوع محتوا در سایت یا رسانه‌های اجتماعی می‌تواند برای مخاطبان خسته‌کننده باشد. هر چقدر تنوع محتوای برند بیشتر باشد نه تنها افراد خسته نمی‌شوند بلکه تعداد بیشتری به سمت برندتان جذب می‌شود؛ در نتیجه تعامل با مخاطبان بهتر شده و فروشتان افزایش چشمگیری پیدا می‌کند.

1. وبلاگ نویسی

وبلاگ نویسی سنگ بنای بازاریابی محتوا است که می‌توانید اطلاعاتی در مورد محصولات، خدمات، اخبار و تخصص در آن منتشر کنید. در این سبک دستتان کاملاً باز است و امکان اشتراک‌گذاری فرمت‌های مختلف محتوا وجود دارد. بخش وبلاگ سایت باید با محصول و خدمات شما مطابقت داشته باشد تا بتواند مخاطب هدف و بالقوه را جذب کند. با بهینه‌سازی مقالات وبلاگ نیز می‌توانید ترافیک ارگانیک از گوگل و سایر موتورهای جستجو جذب کنید.

هر چقدر محتواهایی که در وبلاگ قرار می‌دهید مفصل باشد و به سوالات مختلف کاربران پاسخ دهد خیلی سریع به اهداف بازاریابی خود دست پیدا می‌کنید. تحقیقات انجام شده بر روی بیش از 1000 پست وبلاگ توسط orbitmedia نشان می‌دهد میانگین کلمات یک پست وبلاگ حدود 1427 کلمه است؛ اما در حالت کلی توصیه می‌شود ترکیبی از محتوای کوتاه (500 الی 1000 کلمه)، متوسط (1200 الی 2000 کلمه) و طولانی (بیشتر از 2000 کلمه) را تولید کنید.

وبلاگ‌ها معمولا به صورت متنی هستند؛ اما می‌توان در آن ویدیو، عکس، اینفوگرافی، پادکست و هر نوع فرمت دیگری را به اشتراک گذاشت.

2. تولید پادکست

یکی دیگر از تکنیک‌ های بازاریابی محتوا استفاده از پادکست یا همان محتوای صوتی است. پادکست به کسب‌و‌کارها کمک می‌کند تا از طریق صوت با مخاطبان ارتباط برقرار کرده و با افزایش آگاهی از برند، مخاطبان هدف را جذب کنند. برای تولید پادکست قالب‌های مختلفی وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به مصاحبه، سخنرانی فردی، گزارش خبری، داستان و روایت غیرداستانی اشاره کرد.

کسب‌و‌کارها علاوه بر ایجاد پادکست‌های اختصاصی برای خود، می‌توانند در سایر پادکست‌ها به صورت مهمان حضور پیدا کنند. در پادکست‌ها نیز مانند سایر محتواها باید نیازهای مخاطبان را شناسایی کرده و به آن‌ها پاسخ دهید. برای انتشار پادکست راه‌های مختلفی از جمله انتشار در سایت، یوتیوب یا پلتفرم‌های مخصوص پادکست وجود دارد.

3. تولید محتوای تصویری

در میان انواع راه‌های بازاریابی محتوا ویدیو یا محتوای تصویری مخاطبان بسیار زیادی دارد. این سبک از محتوا به کسب و کارها اجازه می‌دهد تا ایده‌های خود را با مخاطبان به اشتراک بگذارند. تحقیقات انجام شده درباره ویدیو نشان می‌دهد مردم حداقل 100 دقیقه از روز را صرف تماشای ویدیوها می‌کنند؛ بنابراین با استفاده از محتوای تصویری می‌توانید مخاطبان زیادی را با برندتان آشنا کرده و فروشتان را افزایش دهید.

با اینکه تولید محتوای ویدئویی کمی سخت‌تر از انواع دیگر محتوا است؛ اما بهترین نتایج را برای کسب و کار ایجاد می‌کند. در میان پلتفرم‌های مختلفی که برای انتشار ویدیو وجود دارد، یوتیوب رتبه اول را به خود اختصاص داده‌است. با تحقیق کلمات کلیدی در این پلتفرم می‌توانید موضوعات پرطرفدار در حوزه کاری خود را پیدا کنید.

ایده‌های مختلفی برای تولید محتوای تصویری وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به آموزش و بررسی تخصصی محصولات اشاره کرد. همچنین امکان تبدیل ویدیو به سایر اشکال محتوا مثل پست وبلاگ یا پادکست وجود دارد. برای مثال می‌توانید یک محتوای ویدیویی 10 دقیقه‌ای را به یک پست وبلاگ تبدیل کنید.

4. وبینار

یکی دیگر از تکنیک‌های بازاریابی محتوا، برگزاری وبینار است. اگر به دنبال یک راه مطمئن برای افزایش اعتماد مشتریان هستید باید به سراغ وبینار بروید؛ چرا که این روش امکان ارتباط به صورت زنده و مستقیم با مخاطبان ارتباط را فراهم می‌کند. همچنین امکان ضبط وبینار و اشتراک‌گذاری آن با افرادی که به صورت آنلاین حضور نداشتند، وجود دارد. دقت داشته باشید امکان برگزاری وبینار به صورت روزانه وجود ندارد و باید در زمان‌های خاصی به برگزاری آن اقدام نمایید.

برای برگزاری وبینار راه‌های مختلفی وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به Google Meet، اسکای روم، ایسمینار و … اشاره کرد.

5. پست‌های شبکه اجتماعی

رسانه‌های اجتماعی جزو روش‌های اثبات شده برای بازاریابی محتوا هستند. در سال‌های اخیر استفاده از شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، لینکدین، تیک تاک و یوتیوب بسیار طرفدار پیدا کرده و تقریباً اکثر افراد جامعه در آن‌ها حضور دارند. این پلتفرم‌ها به کسب‌و‌کارها کمک می‌کنند تا مشتریان بالقوه را پیدا کرده و تعامل بهتری با آن‌ها داشته باشند. زمانی که محتوای جذاب و متناسب با نیاز مخاطبان را به اشتراک می‌گذارید، افراد خیلی زود آن را برای دوستان خود ارسال می‌کنند؛ در نتیجه در مدت زمان کوتاه تعداد مخاطبان شما افزایش پیدا می‌کند.

امروزه اکثر کسب‌و‌کارها از رسانه‌های اجتماعی در کنار سایر تکنیک‌های بازاریابی محتوا استفاده می‌کنند. یکی از تفاوت‌های اصلی تولید محتوا در رسانه‌های اجتماعی با پست‌های وبلاگ، کوتاه و مفید بودن آن‌ها است. معمولا افراد در رسانه‌های اجتماعی به محتواهای کوتاه علاقه زیادی دارند و بیشتر به سمت آن جذب می‌شوند.

بیشتر بخوانید

انواع روش‌های تولید محتوا برای شبکه های اجتماعی

6. اینفوگرافی

سبک دیگر از روش‌های بازاریابی محتوا اینفوگرافی است که اطلاعات و داده‌ها به صورت گرافیکی نمایش داده می‌شود. درک این محتوا برای کاربران ساده و راحت است و به همین دلیل طرفداران زیادی دارد. در اینفوگرافیک می‌توانید اهداف بازاریابی خود را با جملات کوتاه، تصاویر و کلمات ساده با مخاطبان به اشتراک بگذارید. استفاده درست از اینفوگرافیک این اجازه را می‌دهد تا مفاهیم پیچیده و سخت را به ساده‌ترین شکل بیان کنید.

7. معرفی محصولات و خدمات

معرفی محصولات و خدمات یکی دیگر از تکنیک‌های بازاریابی محتوا شناخته می‌شود. در این روش صفحاتی را در سایت ایجاد و در آن‌ها به صورت تخصصی محصولات و خدمات خود را معرفی می‌کنید. محتوایی که در این صفحات قرار می‌دهید باید مزایا و معایب محصولات را به‌ خوبی توضیح داده و مشتریان را برای خرید ترغیب کند. زمانی که به صورت صادقانه در مورد خدمات و محصولات صحبت می‌کنید مشتریان نیز اعتمادشان بیشتر می‌شود؛ در نتیجه تمایل بیشتری برای خرید پیدا می‌کنند.

این صفحات علاوه بر معرفی محصولات می‌توانند به‌عنوان لندینگ پیج برای جذب مخاطبان بیشتر از طریق سئو نیز عمل کنند.

8. اینفلوئنسر مارکتینگ

یکی دیگر از انواع راه ‌های بازاریابی محتوا، استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ است. در این روش کسب‌و‌کارها با کمک افراد تأثیرگذار محصولات و خدمات خود را به مخاطبان معرفی می‌کنند. اینفلوئنسر مارکتینگ جزو روش‌های پولی در بازاریابی محتوا به شمار می‌رود و باید به سراغ افراد مناسب بروید تا تأثیرگذاری لازم را داشته باشند. از افراد تأثیرگذار می‌توان در بیلبوردهای تبلیغاتی، تبلیغات تلویزیونی، تبلیغات در سطح اینترنت و هر جای دیگری استفاده کرد. امروزه بسیاری از اینفلوئنسرها در اینستاگرام فعالیت می‌کنند و محصولات و خدمات کسب و کارها را با فالوورهای خود به اشتراک می‌گذارند.

بیشتر بخوانید

آموزش تولید محتوا در اینستاگرام و 8 ایده محتوایی جذاب

9. وایت پیپر

وایت پیپرها (Whitepapers) محتواهایی طولانی هستند که اطلاعات جامعی را در مورد یک موضوع خاص به کاربران ارائه می‌دهند. این نوع از تکنیک بازاریابی محتوا به افراد کمک می‌کند تا موضوعات پیچیده را به صورت عمیق بررسی کرده و آمار و اطلاعات دقیق را به آن‌ها ارائه دهند. وایت پیپر معمولا برای کسب‌و کارهای B2B کاربرد دارد. اگر در حوزه ارزهای دیجیتال فعالیت کرده باشید، مشاهده کرده‌اید که معمولا رمزارزها اطلاعات کامل ارز و سرمایه‌گذاری‌هایی که بر روی پروژه شده را به صورت وایت پیپر ارائه می‌دهند.

10. کتاب الکترونیکی

کتاب الکترونیکی یکی دیگر از تکنیک‌های بازاریابی محتوا است که کسب‌و‌کارها با توجه به اهداف خود می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. ایبوک‌ها نسبت به محتواهای وبلاگ طولانی‌تر هستند و اطلاعات کاملی را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهند. معمولا بسیاری از کسب‌و‌کارها در ازای دریافت شماره تلفن، ایمیل و نام، کتاب را به صورت رایگان عرضه می‌کنند. انتشار کتاب الکترونیکی با موضوعات محبوب می‌تواند علاقه مخاطبان به محصولات و خدمات را افزایش داده و اعتماد آن‌ها را بیشتر کند؛ بنابراین سرمایه‌گذاری روی این بخش بسیار مفید خواهد بود.

شما می‌توانید مقالات نوشته شده در سایت را جمع‌آوری کرده و با ویرایش آن‌ها یک کتاب جامع و تخصصی تولید کنید. همچنین اگر کتابی را از ابتدا نوشته‌اید امکان تبدیل آن به چندین مقاله و ویدیو وجود دارد.

11. سایر تکنیک‌های بازاریابی محتوا

علاوه بر روش‌های بازاریابی محتوا که در بالا معرفی کردیم روش‌های دیگری نیز وجود دارد. برخی از این روش‌ها عبارتند از:

  • دوره‌های آموزشی: این نوع محتواها به صورت پولی هستند و به صورت کامل موضوعی را آموزش می‌دهند.
  • توصیه‌نامه مشتریان: در این سبک از محتوا مشتریان قبلی شما که رضایت کافی از محصولات و خدماتتان داشته‌اند یک ویدیو یا متن برای شما ارسال می‌کنند. قرار دادن توصیه‌نامه‌ها باعث افزایش اعتماد مخاطبان می‌شود.
  • خبرنامه: یکی دیگر از راه ‌های بازاریابی محتوا استفاده از خبرنامه است. در این روش می‌توانید محتواهای اختصاصی را در قالب ایمیل به کاربران ارسال کنید.

جمع‌بندی

تکنیک ‌های بازاریابی محتوا جزئی جدانشدنی در ایجاد استراتژی برای کسب و کارهاست. شناخت و استفاده از این تکنیک‌ها کمک می‌کند تا به صورت بهینه محتوا تولید کرده و بیشترین بازدهی را به دست آورید. روش ‌های بازاریابی محتوا بسیار گسترده هستند که هر کدام از آن‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. در حال حاضر برندها معمولا از اکثر این روش‌ها استفاده می‌کنند تا مخاطبان زیادی را جذب کنند. در این نوشته سعی کردیم انواع راه‌های بازاریابی محتوا را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم. امیدواریم با کمک این اطلاعات کسب و کار خود را یک قدم به جلو ببرید.

خوشحال می‌شویم تجربیات و نظرات خود را در این خصوص با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *