آکادمی نیک نویس » آموزش سئو و بهینه سازی » سئو (SEO) چیست و چه کاربردی دارد؟ راهنمای جامع

سئو (SEO) چیست و چه کاربردی دارد؟ راهنمای جامع

فهرست مطالب

امروزه افراد زیادی به این حقیقت پی برده‌اند که به کمک اینترنت، روش‌های دیجیتال مارکتینگ و موتورهای جستجو از جمله Google می‌توانند به بهترین نحو کسب‌وکارهای خود را  رشد و گسترش داده و به موفقیت و درآمد مطلوبی برسند. یکی از بهترین و موثرترین روش‌ها جهت افزایش فروش در سطح اینترنت، راه‌اندازی وب سایت و سئو آن است. فرآیند SEO یا بهینه سازی موتورهای جستجو به سایتتان کمک می‌کند تا کاربران بتوانند بهتر در نتایج موتورهای جستجو و در صدر آن‌ها گوگل، شما را پیدا کنند.

طی این مطلب از نیک نویس قصد داریم تا به طور کامل مفاهیم مهم سئو را شرح دهیم و به نکات لازم جهت دیده‌شدن سایتتان در گوگل اشاره کنیم. با ما همراه باشید.

سئو چیست؟ (بهینه سازی موتورهای جستجو)

سئو (SEO) مخفف عبارت Search engine optimization (بهینه سازی موتورهای جستجو) است و هدف آن تولید و بهینه سازی محتوا به گونه‌ای است که به بازدیدکنندگان و خزنده‌های موتورهای جستجو کمک کند تا پاسخ سوالات کلیدی خود را به بهترین نحو دریافت کنند.

سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو، به کلیه فرآیندهایی گفته می‌شود که جهت هرچه بهتر دیده شدن سایت خود در موتورهای جستجو انجام می‌دهیم.

هدف ما از سئو سایت افزایش حجم محتواهای باکیفیت، معتبر و ارزشمند است. با بهبود محتوای وب سایت خود و تطبیق آن با نیاز کاربران و الگوریتم های موتورهای جستجو از جمله الگوریتم های گوگل، میزان ترافیکی را که محتوای وب شما هر روز از موتورهای جستجو دریافت می‌کند، افزایش می‌دهید.

SEO در مقابل SEM: تفاوت چیست؟

سئو و بازاریابی موتورهای جستجو (SEM)، ازجمله استراتژی‌های بازاریابی هستند که مشاغل جهت دسترسی بهتر به مخاطبان‌شان از طریق نتایج موتورهای جستجو، از آن‌ها استفاده می‌کنند. تفاوت اصلی این است که سئو بر بهینه‌سازی صفحات برای کسب رتبه بهتر از طریق ترافیک ارگانیک تمرکز می‌کند؛ اما SEM (Search engine marketing) از استراتژی‌های پولی (مانند گوگل ادز) برای افزایش بازدید وب سایت در موتورهای جستجو استفاده می‌کند.

با سئو سایت مدتی طول می‌کشد تا به نتایج ثابت و ماندگاری برسید؛ اما SEM یک نتیجه تقریباً فوری را ارائه می‌دهد. با وجود متفاوت‌بودن، SEO و SEM ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند؛ پایه سئو خوب برای یک استراتژی SEM موفق ضروری است.

چه عواملی بر بهینه سازی موتورهای جستجو تاثیر می‌گذارند و از همه مهم‌تر هستند؟

گوگل به عنوان موتور جستجوی اصلی، روزانه بیش از 6.5 میلیارد جستجو را پردازش می‌کند؛ بنابراین با بهینه سازی سایت خود برای این موتور جستجو می‌توانید روزانه ترافیک زیادی را به سایتتان منتقل کنید؛ به همین دلیل توجه دقیق به فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل ضروری است. این فاکتورها به طور مداوم همراه با الگوریتم های گوگل در حال تغییر هستند و هدف آن‌ها ارائه مرتبط‌ترین محتوا به کاربران است.

از فاکتورهای مهم در بهینه سازی سایت ها می‌توان به بهینه سازی سرعت سایت، لینکسازی داخلی و لینکسازی خارجی اشاره کرد.

در ادامه قصد داریم تا برخی از مهم‌ترین فاکتورهای رتبه‌بندی موتور جستجوی گوگل را شرح دهیم.

سرعت صفحه

سرعت صفحه به مدت زمانی که طول می‌کشد تا یک صفحه وب بارگذاری شود، اشاره دارد. به طور منظم بر عملکرد سایت خود نظارت داشته باشید و از ابزارهای تجزیه و تحلیل سرعت مانند Google’s PageSpeed Insights و Pingdom Speed Test استفاده کنید تا برآوردی درست از عملکرد سایتتان داشته باشید.

سازگاری با موبایل

طراحی ریسپانسیو به طور خودکار عناصر وب سایت را برای تناسب با اندازه‌های مختلف صفحه تنظیم و تجربه بهینه‌ای را برای بازدیدکنندگان در تمامی دستگاه‌ها فراهم می‌کند. صفحات سایت‌های ریسپانسیو و سازگار با موبایل در نتایج جستجو بالاتر نشان داده می‌شوند.

محتوای باکیفیت

کیفیت محتوای تولیدی برای بهینه سازی سایت همیشه باید مورد توجه باشد و نباید صرفا برای موتور جستجو تهیه شود.

در محتواهای خود اطلاعات مرتبط و واقعی را برای پاسخ به سؤالات خاص ارائه دهید. گوگل طول، ساختار، کلمات کلیدی مرتبط و اطلاعات محتوا را ارزیابی می‌کند. همیشه به دنبال تولید محتوای منحصر به فرد باشید تا بازدیدکنندگان بیشتری را جذب کرده و بازدید سایت خود را افزایش دهید.

بک ‌لینک‌‎ها

بک‌لینک‌ها درواقع لینک‌هایی به وب‌سایت شما هستند که در سایت‌های دیگر قرار داده می‌شوند و به عنوان شاخصی از اعتبار سایتتان عمل می‌کنند. هنگامی که یک وب سایت لینک شما را در محتوای خود قرار می‌دهد، سایتتان را به عنوان منبع مرتبط به گوگل معرفی می‌کند. صفحاتی که دارای بک لینک باکیفیت از سایت‌های معتبر هستند، می‌توانند در صفحات نتایج موتورهای جستجو رتبه بالاتری داشته باشند.

تجربه کاربر

گوگل تجربه کاربر (User experience) را از طریق سیگنال‌های متعدد، از جمله نرخ پرش و زمان ماندن در صفحه اندازه‌گیری می‌کند. هنگامی که بازدیدکنندگان وارد سایتی می‌شوند و بلافاصله آن را ترک می‌کنند، گوگل این موضوع به عنوان یک سیگنال منفی درنظر می‌گیرد. در نتیجه، اگر بازدیدکنندگان برای مدتی در سایت بمانند و با آن تعامل داشته باشند، نشان می‌دهد که سایت اطلاعات ارزشمندی را منتقل می‌کند. همچنین رعایت اصول Core Web Vitals نقش مهمی در بهبود تجربه کاربری (UX) دارد.

امنیت سایت

شامل تمام اقدامات برای محافظت از یک وب سایت و بازدیدکنندگان آن در برابر حملات سایبری می‌شود؛ بنابراین گوگل وب سایت‌هایی را که با HTTPS ایمن شده‌اند در اولویت قرار می‌دهد. اگر سایتی به لحاظ امنیتی دچار مشکل باشد، کاربران از آن دوری خواهند کرد. از آنجایی که امنیت اولویت اصلی هر کاربر وب است، اضافه‌کردن گواهینامه SSL به سایتتان امری ضروری محسوب می‌شود.

سئو چگونه کار می‌کند؟

گوگل و سایر موتورهای جستجو جهت جمع‌آوری، سازماندهی و نمایش اطلاعات مربوطه برای پاسخ به پرسش‌های کاربران کار می‌کنند. برای انجام این کار، آن‌ها سه فرآیند اصلی را طی می‌کنند که بدین شرح هستند:

نمایش صفحات در نتایج گوگل شامل، خزیدن، اینکس کردن و رتبه بندی است.

خزیدن (Crawling)

موتورهای جستجو برای یافتن محتوای به‌روزشده در وب به تیمی از خزنده های وب که به عنوان ربات‌های عنکبوتی نیز شناخته می‌شوند، متکی هستند. خزنده های وب به کشف و جمع‌آوری اطلاعات مورد نیاز برای فهرست‌بندی (index) یک صفحه کمک می‌کنند.

ایندکس (Indexing)

به فرآیندی اشاره دارد که در آن موتورهای جستجو صفحات وب جمع‌آوری شده را ذخیره و سازماندهی می‌کنند. هنگامی که خزنده‌های وب اطلاعاتی مانند کلمات کلیدی و محتوای تازه را در یک سایت پیدا می‌کنند، صفحه وب را به فهرست جستجو اضافه می‌کنند.

رتبه‌بندی (Ranking)

پس از فرآیند ایندکس، صفحات وب در نتایج جستجو از بیشترین تا کم ارتباط‌ترین محتوا نمایش داده می‌شوند.
سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو با جذاب‌تر کردن سایت شما، وضعیت رتبه‌بندی سایتتان را بهبود می‌بخشد. عواملی زیادی به بهبود روند ایندکس و رتبه‌بندی کمک می‌کنند؛ به عنوان مثال، لینک‌های داخلی با ساختار مناسب در صفحات شما، جهش خزنده‌های وب از یک صفحه به صفحه دیگر را آسان‌تر می‌کنند. اگر نمی‌خواهید صفحات خاصی توسط توسط موتورهای جستجوی رتبه‌بندی شوند، می‌توانید ربات‌ها را با استفاده از فایل robot.txt مسدود کنید.

انواع مختلف سئو چه هستند؟

بهینه سازی موتورهای جستجو دارای انواع مختلفی است که در ادامه قصد داریم آن‌ها را ذکر کنیم.

بطور معمول بهینه سازی موتورهای جستجو شامل سه فرآیند on-page، off-page و تکنیکال است.

سئو داخلی (On-page SEO)

سئو داخلی به فرآیند بهینه‌سازی صفحات منفرد از یک سایت برای افزایش رتبه آن در نتایج جستجوی ارگانیک اشاره دارد. این نوع سئو روی محتوای صفحه و کد منبع HTML، از جمله تگ‌های عنوان، تگ‌های هدر و توضیحات متا تمرکز می‌کند. سئوی درون صفحه همچنین به سازماندهی صفحه شما کمک می‌کند تا خزنده‌های وب موتور جستجو بتوانند به راحتی محتوایتان را تجزیه و تحلیل کرده و آن را برای جستجوهای مربوطه ایندکس کنند.

برخی از مهم‌ترین موضوعاتی که در زمره سئو داخلی قرار می‌گیرند، شامل موارد زیر می‌شوند:

  • محتوای سایت: گوگل از الگوریتمی به نام E-A-T (تخصص، معتبر بودن و قابل اعتماد بودن) برای ارزیابی کیفیت محتوا، صفحات و سایت‌ها استفاده می‌کند. گوگل محتوای با کیفیت بالا از نویسندگان و وب سایت‌های قابل اعتماد را ترجیح می‌دهد؛ بنابراین برای کسب رتبه بالاتر در نتایج جستجو، باید مطمئن شوید که صفحه شما چنین معیارهایی را دارد.
  • بهینه‌سازی کلمات کلیدی: قراردادن کلمات کلیدی در محتوا به الگوریتم جستجو کمک می‌کند تا نوع اطلاعاتی که محتوا ارائه می‌دهد، توسط گوگل شناسایی شود. برای یافتن کلمه کلیدی مورد نظر و تولید محتوای خود بر اساس آن، می‌توانید از ابزارهای سئو مانند Ahrefs Keywords Explorer یا Google Keyword Planner استفاده کنید. توجه داشته باشید که توزیع کلمه کلیدی در محتوا طبیعی باشد تا از جریمه گوگل در امان باشید.
  • تگ عنوان: به عنوان یک لینک قابل کلیک ظاهر می‌شود که افراد در صفحات نتایج موتور جستجو می‌بینند و ارتباط صفحه با هدف جستجوی کاربر را تعیین می‌کنند. عنوانی که به خوبی نوشته شود، کلیک‌های بیشتری ایجاد کرده و ترافیک بیشتری را به صفحه هدایت می‌کند؛ علاوه بر این، موتورهای جستجو مانند گوگل، یک عنوان مختصر با کلمات کلیدی را ترجیح می‌دهند و آن را در نتایج ارگانیک بالاتر قرار می‌دهند.
  • تگ‌های هدینگ: بخش‌بندی کردن محتوا با تگ‌های هدر تجربه کاربری بهتری را فراهم کرده و ایندکس کردن صفحه شما را برای خزنده‌های وب آسان‌تر می‌کند. هنگامی که کاربران عبارت‌های مدنظرشان را جستجو می‌کنند، موتور جستجو با استفاده از این برچسب‌ها به عنوان راهنما، به دنبال اطلاعات مرتبط می‌گردد؛ با این کار، شانس صفحه شما جهت نمایش بالاتر در نتایج جستجو افزایش می‌یابد.
  • متن جایگزین تصاویر: متن جایگزین (alt) مشخصه‌ای است که تصویر خاصی را توصیف می‌کند که سایت نمی‌تواند نمایش دهد. صفحه‌خوان‌ها از اطلاعات متن جایگزین برای توصیف تصویر استفاده می‌کنند. این کار به موتور جستجو اطلاع می‌دهد که تصویر یک قطعه محتوای ارزشمند در صفحه شما است.
  • توضیحات متا: متا درواقع توضیحاتی کوتاه در صفحه نتایج است که به صورت بخشی کوچک همراه با عنوان صفحه و URL ظاهر می‌شود. توضیحات متا شامل کلمات کلیدی است و اطلاعاتی را که صفحه ارائه می‌دهد به طور دقیق توصیف می‌کند. توضیحات متا خوب می‌تواند کلیک‌های بیشتری ایجاد کند و نرخ پرش را کاهش دهد. (البته خود محتوا باید بتواند هدف کاربران را درنظر بگیرد)

سئو خارجی (Off-page SEO)

سئو خارجی یکی دیگر از انواع سئو برای بهینه‌ سازی سایت محسوب می‌شود که از اهمیت بالایی برخوردار است. سئو خارجی به هر فعالیتی که خارج از یک وب سایت برای بهبود رتبه در صفحات نتایج موتورهای جستجو انجام می‌شود، اشاره دارد. این موضوع به موتور جستجو نشان می‌دهد که چقدر مخاطب یک سایت، تجارت یا محصول را درک می‌کند.

یکی از مهمترین و حساس ترین مباحث مرتبط با سئو سایت، بحث سئو خارجی و لینکسازی است.

یک استراتژی درست در سئو خارجی (Off-page SEO) به وب سایت کمک می‌کند تا اعتبار صفحه‌‌هاتش افزایش یافته و رتبه بهتری در صفحه نتایج کسب کند. در ادامه برخی از مهم‌ترین فاکتورهایی که در این نوع سئو باید به آن‌ها توجه داشته باشید، شرح داده خواهند شد.

  • لینک‌سازی: به فرآیند دریافت لینک از سایر وب سایت‌ها به سایت شما اشاره دارد. الگوریتم های گوگل به شدت به لینک‌ها متکی هستند. هر لینکی که دریافت می‌کنید به عنوان یک رای اعتماد برای سایت شما عمل می‌کند. توجه داشته باشید که حتما لینک‌های باکیفیت دریافت نمایید؛ لینک‌های بی‌کیفیت نه‌تنها نمی‌توانند باعث بهبود رتبه شوند، بلکه ممکن است جریمه‌های گوگل را در پی داشته باشند.
  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی: فعالیت قدرتمندانه در شبکه‌های اجتماعی برای کسب و کار شما مهم است؛ شبکه‌های اجتماعی از اهمیت بالایی برای برندسازی برخوردار هستند. ارسال محتوای جذاب در این بسترها به جذب مخاطبان بیشتری کمک می‌کند؛ علاوه بر این، هنگامی که محتوای شما موفق به جذب ترافیک از سراسر جهان می‌شود، موتور جستجو پی می‌برد که سایتتان قابل اعتماد است.
  • همکاری با اینفلوئنسرها: برقراری روابط با برندها یا افراد بانفوذ یک راه عالی برای افزایش آگاهی از برند است. وقتی اینفلوئنسر مارکتینگ به درستی انجام شود، می‌تواند به تأیید برند و جذب مخاطبان جدید به سایت شما کمک شایانی کند.
  • انجمن‌ها: صفحات انجمن مانند Quora، Reddit و Stack Overflow فرصتی عالی برای تبلیغ وب سایت شما را فراهم می‌کنند. در انجمن‌ها می‌توانید با پاسخ‌دادن به سؤالات، در گفتگوهای واقعی بین کاربران شرکت کنید و به شما این امکان داده می‌شود تا تخصص و اعتبار خود را نشان دهید؛ در عین حال می‌توانید لینکی به صفحه‌ای در سایت خود اضافه کنید و ترافیک جستجوی ارگانیک را افزایش دهید.

سئو تکنیکال (Technical SEO)

سئو تکنیکال (Technical SEO) فرآیند بهینه‌سازی جنبه‌های فنی وب سایت شما برای اطمینان از مطابقت با معیارهای الگوریتم موتور جستجو است. این نوع سئو شامل بهینه‌سازی سرعت، سازگاری با موبایل و معماری وب‌سایت می‌شود.

از فاکتورهای اولیه و تاثیرگذار در بهینه سازی موتورهای جستجو، توجه به بخش فنی سایت و بهینه سازی آن است.

بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) از منظر فنی و تکنیکال به سرچ انجینی مانند گوگل راهنمایی می کند که به راحتی صفحات شما را شناسایی، خزش و ایندکس کند؛ در نتیجه یک وب سایت با سئوی فنی بهینه شده به رتبه بالاتری در صفحه نتایج خواهد رسید. سئوی فنی نه تنها به بهبود رتبه شما کمک می‌کند، بلکه تجربه کاربری (UX) بهتری را نیز ارائه می‌دهد.

کاربران و موتورهای جستجو یک سایت با ساختار مناسب، با زمان بارگذاری سریع و امنیت بالا را ترجیح می‌دهند. چندین فاکتور فنی سئو وجود دارد که باید هنگام بهینه‌سازی وب سایت خود در نظر بگیرید:

  • سرعت بارگذاری صفحه: وب‌سایتی با صفحاتی که بارگذاری آن‌ها بیش از حد زمان می‌برد، نرخ پرش (Bounce rate) بالاتر و رتبه بدتری خواهد داشت. مراحلی مانند کش کردن وب سایت، فشرده‌سازی تصاویر و کاهش صفحات ریدایرکت برخی از راه‌های موثر برای بهینه‌سازی سرعت هستند. علاوه بر این، می‌توانید از ابزارهایی مانند GTmetrix و PageSpeed Insights برای تعیین اینکه کدام مؤلفه‌ها را بهینه کنید، استفاده نمایید.
  • اسکیما: به برچسب‌هایی اشاره دارد که می‌توانید به کد HTML خود اضافه کنید تا به موتور جستجو کمک کنند محتوای شما بهتر شناسایی شود. افزودن اسکیما به بهتر دیده شدن صفحات شما در نتایج جستجو کمک می‌کند.
  • لینک‌سازی داخلی: فرآیند پیوست کردن هایپرلینک‌هایی است که به صفحات دیگر در همان وب سایت داده می‌شود. با قرار دادن لینک‌های داخلی، خزنده‌های موتورهای جستجو صفحات بیشتری را در وب سایت شما پیدا و ایندکس می‌کنند. هنگامی که پیوندهای داخلی به درستی اجرا شوند، می‌توانند اعتبار صفحه را بهبود ببخشند و زمان ماندن در صفحه را افزایش دهند.
  • نقشه سایت XML: نقشه سایت XML درواقع مجموعه‌ای از URLهای صفحات شما است. XML به عنوان یک نقشه راه عمل می‌کند و خزنده های موتورهای جستجو را قادر می‌سازد سریع‌تر به صفحات مهم دسترسی پیدا کنند. افزونه Yoast SEO یک راه آسان برای ساخت نقشه XML در سئو وردپرس ارائه می‌دهد. از طرف دیگر می‌توانید از ابزارهای رایگان مانند InSpyder یا Screaming Frog نیز استفاده کنید.
  • Accelerated Mobile Pages (AMP): وقتی AMP را فعال می‌کنید، گوگل صفحات وب شما را از طریق یک حافظه پنهان تعیین‌شده تحویل و به وب‌سایت شما اجازه می‌دهد سریع‌تر بارگیری شود. گوگل همچنین سایت‌های دارای AMP را در اولویت قرار می‌دهد و این قابلیت را یک فاکتور مهم جهت تشخیص سایت باکیفیت درنظر می‌گیرد.
  • گواهی SSL: یک وب سایت با رمزگذاری SSL، HTTPS را در URL خود فعال می‌کند. این قابلیت نشان می‌دهد هر اطلاعاتی که بین یک وب سایت و کاربران آن منتقل می‌شود، ایمن و رمزگذاری شده است. از آنجایی که گوگل از HTTPS به عنوان یکی از فاکتورهای رتبه‌بندی خود استفاده می‌کند، فعال‌سازی آن به این معنی است که سایت شما می‌تواند به رتبه‌های جستجوی بالاتری دست یابد. اگر سرویس هاست شما دارای گواهینامه SSL است، مطمئن شوید که آن را فعال کرده‌اید.

سئو محلی (Local SEO)

سئوی محلی فعالیتی برای بهبود دیده‌شدن کسب و کارهای محلی در نتایج جستجو است. این نوع از بهینه سازی موتورهای جستجو به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا برندها، محصولات و خدمات خود را بهتر به جوامع محلی تبلیغ کنند.

سئو محلی یکی از موثر ترین روش های جذب مشتری خصوصا برای کسب و کارهای کوچک است.

هنگامی که مردم عبارت‌هایی مانند «پزشکان نزدیک من» یا «رستوران‌های نزدیک من» را جستجو می‌کنند، موتورهای جستجو مکان‌های آن‌ها را از طریق آدرس‌های IP شناسایی کرده و نتایج مربوطه را بر این اساس ارائه می‌دهند. برای به دست آوردن جایگاه در نتایج جستجوی محلی، لازم است سئوی محلی خود را بهینه کنید.

گوگل نتایج جستجوی محلی را با یک نقشه به همراه سه نتیجه جستجوی ارگانیک ارائه می‌دهد. به عنوان مثال، هنگامی که کاربران عبارت «رستوران‌ها در رشت» را جستجو می‌کنند، صفحه نتایج سه کسب‌وکار محلی را به همراه مکان‌های آن‌ها در Google Maps به عنوان نتایج برتر ارائه می‌دهد.

اگر می‌خواهید کسب‌وکار خود را در نتایج جستجوی محلی نشان دهید، باید به جنبه‌های مختلف سئوی محلی توجه زیادی داشته باشید:

پروفایل Google My Business (GMB)

نقشه نشان داده شده در نتایج برتر جستجوی محلی گوگل از پروفایل‌های GMB آمده است. ابتدا باید یک حساب کاربری ایجاد کنید. مطمئن شوید که اطلاعات دقیق و کاملی مانند نام، آدرس و شماره تلفن خود را وارد کنید؛ زیرا این اطلاعات به عنوان فاکتورهای رتبه‌بندی عمل می‌کنند. علاوه بر این، گوگل یک نمایه GMB را بر اساس فاصله، امتیاز و ارتباط آن با عبارت جستجوشده رتبه‌بندی می‌کند.

تحقیق کلمه کلیدی محلی

اگر تحقیق کلمه کلیدی محلی به درستی انجام شود، می‌توانید شاهد بهبود رتبه در صفحه نتایج باشید. فهرستی از کلمات کلیدی برای توصیف محصولات یا خدمات خود تهیه کنید. یک ابزار SEO مانند Ahrefs می تواند به شما کمک کند تا میزان عملکرد کلمات کلیدی را بر اساس حجم جستجو و دشواری آن‌ها تشخیص دهید.

محتوای محلی

هدف قرار دادن یک محتوای محلی خاص می‌تواند به وب سایت شما کمک کند تا به خوبی در بستر محلی دیده شود. این نوع محتوا باید بتواند به بهترین شکل تقاضای مخاطب هدف شما را برآورده کند. از پست‌های وبلاگ و راهنماها گرفته تا مطالعات موردی و توصیه‌ها، مطمئن شوید آن‌هایی را انتخاب کنید که متناسب با جایگاه تجاری شما هستند.

نظرات مشتریان

نظرات نشان‌دهنده آن است که مشتریان به کسب‌و کار شما اعتماد دارند و گوگل متوجه این واقعیت خواهد شد؛ بنابراین شروع به تشویق مشتریان خود کنید تا نظرات خود را بیان کنند. شما می‌توانید این کار را با ارسال یک ایمیل به آن‌ها یا ارائه یک صفحه بررسی انجام دهید.

بهترین روش‌های موفقیت در سئو

روش‌های موفقیت در فرآیند سئو متنوع هستند. استفاده از استراتژی‌های اشتباه و قدیمی نه تنها به رتبه‌بندی شما آسیب می‌رساند، بلکه می‌تواند بر ترافیک سایت نیز تاثیر بگذارد. در ادامه با معرفی روش‌های بهینه برای کسب نتیجه مثبت از سئو همراه ما باشید.

برای موفقیت در سئو سایت باید به مواردی از جمله کلمات کلیدی مناسب و هدف کاربر از جستجو توجه کرد.

تحقیق کلمه کلید (Keyword Research)

تحقیق کلمات کلیدی برای بهینه سازی موتورهای جستجو ضروری است؛ بنابراین مهم است که بدانید تحقیق کلمات کلیدی چیست و آن را به طور موثر انجام دهید. ابتدا باید با انواع کلمات کلیدی آشنا شوید:

  • Seed: این کلمات کلیدی که جایگاه شما را مشخص می‌کنند، درواقع پایه‌ای برای توسعه محتوای سایتتان محسوب شده و به عنوان کلمات کلیدی متمرکز شناخته می‌شوند.
  • مترادف‌ها (Synonyms): کلمات کلیدی می‌توانند دارای معنی یکسان و در عین حال ساختار متفاوت باشند و نتایج جستجوی مشابهی را به خود جلب کنند؛ به عنوان مثال عبارت «چگونه هدفون‌های شکسته را تعمیر کنیم» را می‌توان به «چگونه می‌توان هدفون‌های شکسته را تعمیر کرد» تغییر داد.
  • لانگ تیل: لانگ تیل‌ها درواقع عبارات طولانی‌تر و خاص هستند که به یک جستجوی خاص پاسخ می‌دهند. لانگ تیل‌ها از سه یا چند عبارت کلیدی مانند «دستور پخت کوکی‌های شکلاتی بدون گلوتن» تشکیل شده‌اند.
  • Semantic: این کلمات کلیدی از نظر مفهومی با یکدیگر مرتبط هستند. به عنوان مثال «بازدید از کیش» از نظر معنایی با «بلیط پرواز به کیش» و «بهترین مقاصد در کیش» مرتبط است.

استفاده درست از ابزارهای سئو کمک زیادی به سئو سایت می‌کند.

کلید بهینه‌سازی سئو با تحقیق کلمات کلیدی این است که یک موضوع مرتبط با صنعت خود را هدف قرار دهید که پتانسیل ترافیک خوبی دارد و در عین حال معیارهای زیر را درنظر بگیرید:

  • حجم جستجو (Search volume): تعیین می‌کند که چند نفر در یک زمان معین به دنبال جستجوی عبارتی خاص هستند.
  • دشواری کلمه کلیدی (Keyword difficulty): این معیار که به عنوان رقابت کلمات کلیدی نیز شناخته می‌شود، میزان دشواری رتبه‌گیری یک کلمه کلیدی در نتایج جستجوی ارگانیک گوگل را اندازه‌گیری می‌کند.

خوشبختانه ابزارهای سئو سایت مانند Ahrefs، SEMrush و Google Keyword Planner می‌توانند به راحتی این معیارها را شناسایی کنند. معمولا یک کلمه کلیدی با حجم جستجوی بالا، ترافیک جستجوی ارگانیک بیشتری را جذب می‌کند، اما همچنین رقابتی‌تر است. هدف قرار دادن کلمات کلیدی با حجم بالا به معنای رقابت با سایت‌های با کیفیت بالا است که دارای اعتبار بالاتری هستند.

از سوی دیگر، کلمات کلیدی لانگ تیل رقابت کمتری دارند و به شما امکان می‌دهند محتوای بسیار مرتبط برای مخاطبان خود بسازید. با بهبود ترافیک وب سایت خود از طریق کلمات کلیدی لانگ تیل شروع کنید و استراتژی خود را براساس آن پایه‌گذاری نمایید.

محتوای خود را با هدف جستجو (Search Intent) مطابقت دهید

الگوریتم های گوگل به ارائه نتایج جستجوی بهتر برای کاربران بر اساس هدف جستجوی آن‌ها کمک می‌کنند؛ به عنوان مثال، الگوریتم های گوگل نه تنها نتایج جستجوی مرتبط را به کاربران ارائه می‌دهند، بلکه می‌توانند هدف جستجوی آن‌ها را نیز تعیین کنند.

هدف کاربر از جستجو (Search intent) مهمترین فاکتوری است که باید در سئو سایت مورد توجه قرار داده شود.

هنگامی که کاربر عبارت «نحوه همگام‌سازی یک بلندگوی بلوتوث JBL» را جستجو می‌کند، گوگل نتایجی را از صفحات یا ویدیوهایی که حاوی راهنما هستند ارائه می‌کند. در همین حال، زمانی که کاربر عبارت «خرید اسپیکر بلوتوث JBL» را جستجو می‌کند، گوگل فوراً صفحات فروشگاهی را به عنوان نتایج برتر نشان می‌دهد.

دلیل این موضوع در سئو آن است الگوریتم های گوگل می‌توانند چهار هدف اصلی جستجو را شناسایی کرده و بر اساس آن عمل کنند.

Informational: به سرچ‌هایی اطلاق می‌شود که با هدف یادگیری انجام می‌شوند. جستجوهای این هدف شامل عباراتی با «چگونه»، «چه کسی» و «چیست» است، اما تنها محدود به این موارد نیست.

Navigational: جستجوها با این هدف به دنبال بازدید از سایت‌های خاص هستند. در این مورد کاربران به جای تایپ URL در نوار آدرس خود، پیمایش از طریق گوگل را انتخاب می‌کنند. برخی از نمونه‌های جستجو برای این هدف عبارتند از: ورود به سیستم ردیت، اسپاتیفای و یا فیس‌بوک.

Commercial: معمولاً این جستجو را قبل از خرید انجام می‌دهند. آنها چندین برند، محصولات یا خدمات را بررسی و مقایسه می‌کنند تا بهترین گزینه را پیدا کنند. یک درخواست رایج برای این هدف جستجو می‌تواند «لپ‌تاپ‌های بازی 2023» یا «رستوران‌های برتر نزدیک من» باشد.

Transactional: این جستجوگران محصول یا خدمات خاصی را برای خرید هدف قرار می‌دهند. جستجوها معمولاً شامل نام‌های تجاری مانند «خرید Samsung Galaxy S20» می‌شود.

با در نظر گرفتن این موارد، بهترین روش سئو این است که محتوای خود را مطابق با انواع مختلف هدف تولید کنید؛ به طور خلاصه، مشخص کنید که کاربران شما چه می‌خواهند و به آن‌ها پاسخ دهید.

کلمه کلیدی هدف را در تگ‌های عنوان قرار دهید

تگ عنوان (Title) برای وب سایت بسیار مهم است؛ زیرا به کاربران بینشی از محتوا می‌دهد و به آن‌ها کمک می‌کند تا پی ببرند چرا محتوای مدنظر به جستجوهایشان ارتباط دارد. کاربران همواره به دنبال آن هستند که صفحاتی را بیابند که کلمات کلیدی مرتبط با درخواست‌هایشان را نشان می‌دهد؛ به همین دلیل است که گوگل از شما می‌خواهد عناوین خوبی برای نتایج جستجو انتخاب کنید.

هنگامی که عنوانی را با یک کلمه کلیدی هدف بهینه می‌کنید، به موتور جستجو فرصت‌های بیشتری برای کشف وب سایتتان و رسیدن به رتبه بهتر می‌دهید. یکی از موارد مهم این است که کلمه کلیدی اصلی خود را در ابتدای عنوان قرار دهید؛ این کار نه تنها می‌تواند توجه کاربران را به خود جلب کند، بلکه به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا تعیین کنند صفحه در مورد چیست.

علاوه بر بهینه‌سازی تگ‌های عنوان، توضیحات متا (Meta description) نیز اهمیت بالایی دارند. چند نکته سئو که باید به آن توجه داشته باشید این است که توضیحات متا را در حدود 150 کاراکتر نگه دارید و در آن به موارد مهم و کاربردی اشاره کنید.

دریافت بک‌ لینک‌های مجاز

بک لینک‌های مجاز به لینک‌هایی گفته می‌شود که از وب سایت‌های معتبر دریافت می‌شوند. گوگل بک لینک‌ها را به عنوان رای اعتماد در سایت شما می‌بیند و اعتبار دامنه منبع را برای تایید آن‌ها در نظر می‌گیرد. تعداد مناسب بک لینک‌های مجاز و با کیفیت مزایای بیشتری نسبت به داشتن لینک‌های زیاد از وب سایت‌های اسپم دارد.

داشتن بک لینک های باکیفیت وطبیعی، تاثیر زیادی در بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو و گرفت رتبه بالا دارد.

بک لینک‌های با کیفیت بالا به رتبه‌بندی سئو شما کمک می‌کنند؛ در حالی که بک لینک‌های بی‌کیفیت می‌توانند به اعتبار سایتتان آسیب بزنند. در اینجا چند نکته بهینه سازی موتورهای جستجو برای ایجاد بک لینک باکیفیت به سایت شما آورده شده است:

محتوای باکیفیت بنویسید: ارائه محتوای جامع و ارزشمند در یک سایت ضروری است. این کار به سایت‌های دیگر کمک می‌کند تا در مورد اعتبار شما قضاوت و تعیین کنند که آیا صفحه شما ارزش لینک دادن دارد یا خیر.

پست مهمان: به نوشتن یک پست وبلاگ برای وب سایت دیگر اشاره دارد. در ازای این کار، آن‌ها به شما اجازه می‌دهند بک لینک‌ها را در پست یا بخش بیوگرافی نویسنده اضافه کنید. با این کار شما می‌توانید برندسازی کرده و ترافیک ارگانیک بیشتری را نیز به سایت خود وارد می‌کنید.

بک لینک‌های رقیب خود را تجزیه و تحلیل کنید: این نظارت به شما کمک می‌کند تا وب سایت‌هایی را شناسایی کنید که احتمالاً می‌توانند به سایتتان لینک بدهند. ابزارهایی مانند Monitor Backlinks و Ahrefs Link Intersect به شما اجازه می‌دهند تا این بک‌ لینک‌ها را شناسایی کنید. هنگامی که سایت‌هایی را که به رقیب شما لینک می‌دهند پیدا کردید، با مالکان این سایت‌ها مذاکره کرده و پیشنهاد خود را ارائه دهید.

چرا سئو مهم است؟

با ایجاد حدود 53.3٪ از کل ترافیک وب سایت، جستجوی ارگانیک به بخش مهمی از بازاریابی آنلاین تبدیل شده است. ترافیک ارگانیک پتانسیل بالایی برای تبدیل بازدیدکنندگان به خریداران یا اعضای کسب و کار شما دارد؛ با این حال، هدایت ترافیک ارگانیک به سایت شما آسان نیست و اینجاست که سئو وارد عمل می‌شود.

با تمرکز بر بهینه‌ سازی موتورهای جستجو (SEO) می‌توانید بخش‌های مختلف وب‌سایت‌تان را متناسب با معیارهای مختلف الگوریتم‌های جستجو بهینه‌سازی کنید. سئو مجموعه‌ای از استراتژی‌ها را ارائه می‌دهد که بر افزایش بازدید وب سایت در موتورهای جستجو با رعایت اصول سئو داخلی، خارجی و تکنیکال تمرکز دارد. هرچه رتبه شما بالاتر باشد، سایتتان بازدید بیشتری خواهد داشت. برای سفارش تولید محتوا سئو شده که ‌بتواند خیال شما را از نظر کیفیت محتوا راحت کند می‌توانید روی نیک نویس حساب کنید.

سوالات متداول

1. سئو چیست؟

سئو (SEO) مخفف بهینه سازی موتورهای جستجو (Search Engine Optimization)؛ به معنی بهینه سازی سایت بر پایه قوانین موتورهای جستجو مانند گوگل برای رسیدن به رتبه های بالا در آن‌ها است.

2. انواع سئو (SEO) کدام است؟

سئو دارای 3 بخش اصلی است و شامل سئو داخلی (On-page SEO)، سئو خارجی (Off-page SEO) و سئو تکنیکال (Technical SEO) می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *