یکی از کاربردیترین قابلیتهای هوش مصنوعی، تبدیل صدا به متن (Voice to text) است. بهکمک ابزارهایی که از این قابلیت پشتیبانی میکنند، میتوانید بهراحتی تولید محتوا کرده و گفتههایتان را به خروجی متنی متشکل از هزاران کلمه تبدیل کنید. یکی از محبوبترین کاربردهای این فناوری، تبدیل پادکست و ویس به متن است.
ابزار یا سایت تبدیل صدا به متن، صدای گوینده را آنالیز کرده و با بررسی دقیق الگوها، کلمات را تایپ کرده و در خروجی نمایش میدهند.. این فرآیند معمولا شامل مراحل تخصصی مثل ضبط صدا، پردازش صدا توسط سیستم، تجزیهوتحلیل الگوی تولید شده و مطابقت دادن آن با کلمات موجود در دیکشنری یا مدلهای زبانی است. این ابزارها همچنین از الگوریتمهای یادگیری ماشین برای بهبود دقت و کیفیتشان استفاده میکنند.
در این مقاله از نیک نویس، ما شما را با بهترین ابزارهای آنلاین و اپلیکیشنهای تبدیل صدا به متن با پشتیبانی زبان فارسی آشنا میکنیم.
مزایا استفاده از سایتهای تبدیل صدا به متن
ابزارهای تبدیل صدا به متن از رایجترین و پرطرفدارترینهای صنعت تکنولوژی هستند. بهکمک این نوع فناوری بهراحتی میتوانید گفتههای خود را در قالب متن در اختیار داشته باشید، به جستجوی آنلاین در دنیای وب بپردازید یا به ایمیلهای خود پاسخ دهید. یکی از مهمترین دلایل محبوبیت این ابزارهای تایپ صوتی، کاربردی بودن آن برای تمام گروههای سنی است. از کودکانی که هنوز خواندن و نوشتن را نیاموختهاند گرفته تا افراد مسن، همگی بهراحتی بهکمک این تکنولوژی میتوانند فقط با سخن گفتن؛ تولید محتوای متنی کنند.
ابزارهای آنلاین در مقابل نرمافزارهای تایپ صوتی
با پیشرفت هوش مصنوعی و تکنولوژیهای وابسته به آن، رشد چشمگیری در فناوریهای مربوط به این حوزه هم دیده شد و انواع ابزارهای آنلاین و اپلیکیشنها پا به عرصه گذاشتند. هرکدام از این فناوریها از نکات مثبت و منفی مخصوص خود برخوردارند؛ اما بهطور کلی ابزارهای آنلاین نسبت به اپلیکیشنها محبوبیت بیشتری دارند. میتوان به موارد زیر بهعنوان دلایل اصلی این موضوع اشاره کرد:
دسترسی راحتتر
قابلیت دسترسی آسان یکی از مهمترین ویژگیهای ابزارهای آنلاین تبدیل ویس به متن است. از آنجایی که این فناوریها از هر دستگاهی که به اینترنت متصل باشد، قابل استفاده هستند، کاربران در هر مکان و زمانی میتوانند از آنها بهره ببرند. این ویژگی، بهشدت برای اشخاصی که مدام در حال سفرهای کاری هستند مثل محققان، روزنامهنگاران و… کاربردی است.
مقرونبهصرفه
بسیاری از فناوریهای آنلاین تبدیل گفتار به متن یا رایگان هستند و یا هزینه خیلی کمی دارند؛ در حالی که بسیاری از نرمافزارها بدون پرداخت هزینه و خرید لایسنس کار نمیکنند. این موضوع یکی از مهمترین دلایل معروفیت و محبوبیت بیشتر آنها نسبت به اپلیکیشنها است.
ادغامپذیری
شما میتوانید بهراحتی این ابزارهای آنلاین را با سایر برنامهها یا پلتفرمها مثل ایمیل یا Word ترکیب کنید و استفاده گستردهتری از آن داشته باشید. حتی میتوانید متون تولید شده را ذخیره و بعد از آن استفاده کنید.
بهترین ابزارهای آنلاین تبدیل صدا به متن
در ادامه بهترین ابزارهای آنلاین تبدیل ویس به متن که از زبان فارسی هم پشتیبانی میکنند را به شما همراهان نیک نویس معرفی میکنیم.
Dictation.io
Dictation.io یک ابزار آنلاین برای تبدیل ویس به متن است. این ابزار که با استفاده از بهترین تکنولوژیهای برنامهنویسی ساخته شده است، صدای ورودی را بهسرعت و بادقت زیاد پردازش و تبدیل به متن میکند. میتوانید متن تولید شده را در قالبهای مختلفی مثل .txt ، .docx ، .pdf و .rtf دانلود کرده و در دستگاهتان ذخیره کنید یا با استفاده از لینک آن را به اشتراک بگذارید. این فناوری در زمینههای مختلف مثل یادداشتبرداری، تولید مستندات و مکتوبسازی مصاحبهها استفاده میشود.
Dictation.io علاوه بر زبان فارسی از زبانهای دیگری از جمله انگلیسی، اسپانیایی، فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی هم پشتیبانی میکند. یکی از ویژگیهای مثبت این فناوری تبدیل زنده صدا به متن است که باعث بالاتر رفتن سرعت یادداشتبرداری میشود. رابط کاربری ساده و کاربرپسند و رایگان بودن این ابزار از مهمترین دلایل محبوبیت آن هستند.
SpeechTexter
SpeechTexter برای اهداف گوناگونی مثل مکتوب کردن جلسات کاری یا نوشتن ایمیل مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از ویژگیهای استثنایی این فناوری قابلیت ایجاد لیستی اختصاصی از دستورات صوتی است. با استفاده از این لیست میتوانید از مزیتهایی مثل علائم نگارشی، اصطلاحات پرکاربرد و دستوراتی مثل بازگشت به عقب یا شروع پاراگراف جدید و… بهرمند شوید.
فناوری SpeechTexter بهصورت زنده و با دقت زیاد صوت را به متن تبدیل میکند؛ بنابراین میتوانید با سرعت بالایی محتوای متنی خود را تولید کنید. این ابزار بهصورت کاملا رایگان در اختیار کاربران قرار دارد و آنها میتوانند علاوهبر تولید متن، آن را ذخیره و حتی ویرایش کنند. باید ذکر کرد که SpeechTexter هم علاوه بر زبان فارسی از زبانهای متعددی پشتیبانی میکند.
Speechnotes
Speechnotes یکی دیگر از ابزارهای رایگان، آنلاین و کاربردی در تبدیل گفتار به متن با دقت بیشتر از 90% است. از آنجایی که برای استفاده از این ابزار نیازمند دانلود، نصب یا حتی ایجاد حساب کاربری نیستید، یکی از در دسترسترین فناوریهای این حوزه بهشمار میرود. رابط کاربری ساده و کاربرپسند بودن آن از مهمترین ویژگیهایش است. بهکمک قابلیت ویرایش و تایپ این ابزار میتوانید اطمینان حاصل کنید که متن تولید شده دقیقا مطابق با معیارهایتان باشد. وقتی فرایند تولید متن را به اتمام رساندید، آن را ایمیل، چاپ یا دانلود کنید؛ همچنین اگر قصد دارید مکتوبات خود را در فضای ابری مثل گوگل درایو ذخیره کنید، این ابزار بهراحتی این کار را برایتان انجام میدهد.
این ابزار علاوه بر نسخه آنلاین و سایت رسمی، بهصورت نرمافزار برای سیستم عامل اندروید هم در دسترس است.
ioType
ای او تایپ یکی از معروفترین سایتهای فارسی زبان در حوزه تبدیل صدا به متن است. با استفاده از این سایت بهراحتی و فقط با کلیک روی گزینه میکروفون میتوانید تمام گفتههای خود را به متن تبدیل کنید. این ابزار از گزینه ویرایشگر هم برخوردار است که امکانات فراوانی برای مدیریت، ویرایش و قالببندی متن تولید شده در اختیارتان قرار میدهد. برای استفاده از ای او تایپ فقط کافیست به اینترنت متصل شوید و سیستمتان مجهز به میکروفون باشد.
یکی از ویژگیهای استثنایی این سایت امکان یادگیری صدا و لحن کاربر است. به اینصورت که اگر بهطور ممتد از آن استفاده کنید، پس از مدتی لحن و صدای شما را فراگرفته و حتی کلماتی را که به وضوح بیان نشدهاند هم تشخیص میدهد. این ابزار برای یک دوره آزمایشی بهصورت رایگان در اختیارتان قرار میگیرد و پس از آن میتوانید با خرید حساب کاربری از امکانات این فناوری بهره ببرید.
تبدیل صدا به متن گوگل
گوگل داکس یکی از بهترین ابزارهای تبدیل گفتار به متن است. برای استفاده از این فناوری، باید حتما از مرورگر کروم استفاده و مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا وارد حساب کاربری جیمیل خود شوید.
- در قسمت بالای صفحه روی گزینه «app» کلیک کنید.
- از بین اپلیکیشنهای نمایش داده شده، گوگل داکس را انتخاب کنید.
- در منوی “ابزارها”، گزینه “تایپ صوتی” را انتخاب کنید. (اگر زبان مرورگرتان انگلیسی است به دنبال منوی Tools و گزینه Voice Typing باشید.)
پس از طی این مراحل، گوگل داکس آماده گوش دادن به شماست تا هرچه که میگویید را با دقت و توجه زیاد به متن تبدیل کند. این ابزار بهصورت کاملا رایگان و پشتیبانی از زبانهای متعددی از جمله فارسی و انگلیسی، در اختیار کاربران قرار دارد.
فارس آوا
این سایت از سال 1396 در زمینه تبدیل گفتار به متن فعالیت دارد. یکی از ویژگیهای استثنایی آن، قابلیت آپلود فایل صوتی و تبدیل آن به نوشته است. بهکمک این ویژگی میتوانید فایلهای صوتی که برایتان ارسال میشود را بهصورت مکتوب در اختیار داشته باشید یا اگر به اینترنت دسترسی ندارید و نمیتوانید در لحظه یادداشت برداری انجام دهید، کافیست صدای مورد نظرتان را ضبط کنید تا هر وقتی که خواستید فارس آوا آن را بهصورت مکتوب در اختیارتان قرار دهد. میتوانید از این قابلیت برای تبدیل پادکست به متن هم استفاده کنید.
البته باید ذکر کرد که این سایت از تبدیل زنده صدا هم پشتیبانی میکند. شما در هنگام تولید متن بهصورت زنده میتوانید از علائم نگارشی مثل نقطه، ویرگول، نیمفاصله و… هم استفاده کنید. این ابزار کاربردی برای مدت کوتاهی بهصورت رایگان در اختیار هر کاربر قرار میگیرد؛ اما پس از آن باید اشتراک این سایت را خریداری کنید.
تایپو (ویسو)
این ابزار آنلاین از زبانهای فارسی، انگلیسی، عربی و ترکی پشتیبانی میکند و روزانه 500 کلمه رایگان در اختیار هر کاربر قرار میدهد، برای استفاده بیشتر از این فناوری میتوانید اشتراک آن را خریداری کنید. این ابزار از ویرایشگر متن پشتیبانی میکند و پنل کاملی در اختیارتان قرار میدهد که علاوه بر تصحیح خود متن و کلمات میتوانید آن را از نظر رنگ و ظاهر هم ویرایش کرده و درنهایت نسخه تکمیلشده را در قالب یک فایل doc. دانلود و استفاده کنید.
این ابزار از علائم نگارشی بهخوبی پشتیبانی میکند. کافیست درهنگام صحبت کردن بگویید «نقطه» تا تایپو نقطهای در متن درج کند.
بهترین اپلیکیشنهای تبدیل گفتار به متن
Braina
Braina یکی از بهترین اپلیکیشنهای تبدیل ویس به متن است که به شما اجازه میدهد بهراحتی و با دقت زیاد، گفتههای خود را به متن تبدیل کنید. این اپلیکیشن از بسیاری از زبانها از جمله فارسی پشتیبانی میکند. با استفاده از این ابزار میتوانید متنهای خروجی خود را در نرمافزارهایی مثل ورد، اکسل، outlook و… بهصورت مستقیم وارد کنید.
همچنین میتوانید این نرم افزار را بهگونهای شخصیسازی کنید که کلمات مخصوصی را بهعنوان دستورات صوتی تشخیص دهد و بهکمک این قابلیت اسم افراد، مکانها و… را به Braina یاد بدهید. این برنامه علاوه بر پشتیبانی از قابلیت چندکاربره بودن، توانایی تشخیص لهجههای مختلف را هم دارد؛ پس مهم نیست با چه لهجهای صحبت میکنید، Braina با دقت زیاد گفتههای شما را به متن تبدیل میکند. این ابزار علاوه بر دستورات نگارشی ، از دستوراتی مثل: خط جدید، پاراگراف جدید و… هم پشتیبانی میکند.
Apple Dictation
اگر از سیستمهای مک استفاده میکنید، حتما اسم این فناوری را شنیده یا با آن برخورد داشتهاید. همه سیستمهای اپل از ابزاری برای تبدیل گفتار به متن برخوردارند که در صورت اتصال به اینترنت، با استفاده از سرورهای سیری (Siri) هربار تقریبا 30 ثانیه از سخنان گوینده را به متن تبدیل میکند؛ اما اگر قصد دارید این محدودیت زمانی را کنار بزنید، باید از نسخه پیشرفتهتر Apple Dictation استفاده کنید. این ابزار تبدیل متن به صدا بدون نیاز به اینترنت و بدون محدودیت زمانی فعالیت میکند و با بیش از 70 دستور صوتی میتوانید به کنترل فعالیتهای سیستم، تایپ و ویرایش تقریبا هر نوع سندی بپردازید.
برای تولید محتوای متنی با این ابزار ابتدا اطمینان حاصل کنید که سیستم خود را به نسخه OS X 10.9 یا بالاتر از آن ارتقا دادهاید؛ سپس برای فعالسازی این برنامه در سیستم خود باید مراحل زیر را طی کنید:
- روی Apple Menu کلیک کنید.
- گزینه system preferences را انتخاب کنید.
- روی آیکون Dictation & speech کلیک کرده و اطمینان حاصل کنید که قسمت Dictation فعال است.
- درنهایت گزینه Enhanced Dictation را هم فعال کنید.
پس از فعالسازی، با استفاده از این ابزار میتوانید به تایپ صوتی در شبکههای اجتماعی، یادداشتبرداری، جستجوی آنلاین و … بپردازید.
بگو مینویسه
بگو مینویسه یک نرمافزار ایرانی در زمینه تبدیل ویس به متن است که درحالحاضر فقط نسخه اندرویدی دارد. از نکات مثبت این ابزار میتوان به کاملا رایگان و کمحجم بودن آن اشاره کرد. این نرمافزار توانایی زیادی در تشخیص جملات طولانی و تبدیل آنها دارد و همچنین میتواند بدون هیچ محدودیتی هزاران یادداشت را تولید و ذخیره کند. یکی دیگر از قابلیتهای «بگو مینویسه» برخورداری از ویرایشگر متن است.
علاوهبر قابلیت ذخیرهسازی متن در دستگاه، میتوانید بهصورت مستقیم از این نرمافزار برای بهاشتراکگذاری آن در پیامرسانهایی مثل واتساپ، تلگرام، اینستاگرام و … هم استفاده کنید.
آنچه درباره ابزارهای تبدیل صدا به متن آموختیم
با استفاده از ابزارهایی که در این مقاله معرفی کردیم، میتوانید بهراحتی گفتههای خود و دیگران را در قالب نوشته در اختیار داشته باشید، جلسات کاری را مکتوب کنید، در کلاسهای درسی به یادداشتبرداری بپردازید و حتی در شبکههای اجتماعی به دوستانتان پیام دهید. آیا تا بهحال تجربه استفاده از این ابزارها را داشتید؟ در چه زمینههای دیگری میتوان از این ابزارها استفاده کرد؟ دیدگاه و تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما و همراهان نیک نویس به اشتراک بگذارید.