آکادمی نیک نویس » آموزش تولید محتوا » پیدا کردن ایده تولید محتوا و نوشتن بهترین متن‌ها

معرفی بهترین ایده های تولید محتوا در نیک نویس

پیدا کردن ایده تولید محتوا و نوشتن بهترین متن‌ها

فهرست مطالب

تمام‌شدن ایده‌ تولید محتوا ممکن است یکی از بدترین موقعیت‌ها در شروع فعالیت سایتتان باشد؛ سایتی که خالی از داده‌ است و حال باید با تولید محتوای خلاقانه آن را به صدر نتایج گوگل برسانید. احتمالا در شروع کسب‌وکارتان هرگز تصور نمی‌کردید که پیدا کردن ایده تولید محتوا تبدیل به یک چالش شود. با این حال شاید دانستن اینکه منبع تولید محتوا امروزه بسیار فراوان و در دسترس است شما را خوشحال کند. نگران کمبود منبع و ایده محتوا نباشید؛ زیرا حرف‌های زیادی برای گفتن دارید که در این مقاله از نیک نویس آن‌ها را روی دایره ریخته و چندین ایده تولید محتوا برای سایت ارائه می‌دهیم.

چرا پیدا کردن ایده تولید محتوا مهم است؟

تولید محتوا یکی از جنبه‌های کلیدی بازاریابی درون‌گرا است؛ همچنین ذهنیت مخاطبان را راجع‌به شما نشان می‌دهد. مشتریان آنلاین تنها سایتتان را می‌شناسند. به این ترتیب با ارائه محتوای مفید باید تلاش کنید جایگاه خودتان را به‌عنوان یک متخصص به اثبات برسانید. ارائه محتوای جدید و مفید به مخاطبان راهی کارآمد برای انجام این کار است. البته تولید محتوا فقط به معنای نوشتن مقاله و درج آن در وب‌سایتتان نیست؛ بلکه محتوای شبکه‌‌های اجتماعی جزو داده‌های کسب‌وکارتان محسوب می‌شوند که از طریق آن‌ها می‌توانید به تبلیغ پست‌ها، مقاله‌ها و ویدیوهای سایت کمک کنید. همچنین رسانه‌های اجتماعی روشی موثر برای جذب مخاطبان جدید و ابلاغ محتوای سایت است تا از این طریق بتوانید ترافیک ورودی را افزایش دهید.

در نهایت لازم است که توجه ویژه‌ای به آپدیت محتوایی داشته باشید. بدون به‌روزکردن سایت و مقاله‌های آن ممکن است مخاطب فکر کند شما دیگر فعال نیستید و چیزی برای ارائه ندارید؛ بنابراین در صورت توقف تولید محتوا و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی به احتمال خیلی زیاد کاربران خود را از دست خواهید داد.

20 ایده برای تولید محتوا

در دهه اخیر سایت‌ها و روش‌های به‌دست آوردن ایده تولید محتوا به لطف گسترش کسب‌وکارها رونق یافته‌اند. انواع تولید محتوا عبارتند از:

  • استفاده از تخیل و خلاقیت
  • طوفان فکری (Brain storming)
  • بازنویسی محتوا‌های فعلی
  • استفاده از ترند‌ها
  • پرسش از مخاطبین
  • ایجاد وقفه
  • داستان‌سرایی
  • ترین‌ها
  • مقایسه کردن
  • استفاده از مناسبت‌ها
  • نوشتن راهنما
  • محتوای سریالی و دنباله‌دار
  • استفاده از دمو محصولات
  • داستان‌سرایی تصویری
  • پرداختن به حواشی و پشت صحنه
  • تحقیقات جدید و دست‌اول
  • محتوا‌های بررسی محصول
  • روایت داستان‌های شخصی
  • به‌روز بودن
  • بررسی مطالعات و تحقیقات سایرین

ایده های تولید محتوا

در این قسمت از مقاله نحوه یافتن ایده تولید محتوا با روش‌های ذکر شده را بررسی خواهیم کرد.

استفاده از خلاقیت برای ایده تولید محتوا

تولید محتوای خلاقانه مهارتی‌ست که نیازمند به‌کارگیری قوه تخیل و الهام است. خلاقیت در همه افراد وجود دارد؛ اما شکل بروز آن متفاوت است. خودتان را در معرض محیط‌ها و شرایطی قرار دهید که منجر به بروز خلاقیتتان می‌شود. بهتر است تمام نکات، متن‌ها و حتی کلماتی که در این لحظات به ذهنتان می‌رسند را بنویسید. سپس تمرکزتان را روی ایده‌ها معطوف و آن‌ها را به یکدیگر وصل کنید تا محتوای جدید و مفیدی به‌وجود آورید.

برگذاری جلسات طوفان فکری یکی از بهترین راه های پیدا کردن ایده تولید محتوا است.

برگزاری جلسات طوفان فکری

یکی از رایج‌ترین راه‌ها برای تولید ایده‌ محتوا برگزاری جلسات طوفان فکری با خودتان یا دیگران است. برای اینکه طوفان فکری خود را موثرتر و سرگرم‌کننده‌تر کنید می‌توانید برخی بازی‌ها را به آن اضافه کنید. به‌عنوان مثال از یک مولد کلمات تصادفی، نقشه ذهنی یا ماتریس سوال برای ایجاد ایده و دیدگاه‌های جدید بهره بگیرید. همچنین با به چالش‌کشیدن خود یا تیمتان ایده‌های مخالف، پوچ یا اغراق‌آمیز بسازید و سپس آن‌ها را به ایده‌های واقعی‌تر و مرتبط‌تر تبدیل کنید.

تغییر محتواهای فعلی

سومین راه برای تولید ایده‌های خلاقانه محتوایی استفاده مجدد از محتوای موجود است که یا خودتان یا دیگران قبلا نوشته‌اید. بازنویسی و استفاده دوباره از محتوا به معنای تبدیل آن به فرمت، رسانه یا دیدگاه متفاوت برای دستیابی به مخاطبان جدید، ارائه ارزش بیشتر یا تقویت پیام است. به‌عنوان مثال می‌توانید یک پست وبلاگ را به ویدیو، پادکست یا اینفوگرافیک تبدیل کنید. همچنین امکان تبدیل مطالعه موردی را به گواهی، وبینار یا چک‌لیست دارید.

ترند ها بهترین منبع ایده تولید محتوا هستند.

دنبال‌کردن ترندها

راه چهارم پیداکردن ایده تولید محتوا این است که به‌دنبال ترندها، موضوعات مرتبط و محبوبی که کاربران در حوزه یا صنعت شما دنبال می‌کنند باشید. دنبال‌کردن روندها می‌تواند به شما در نوشتن محتوای به‌موقع و جذاب کمک کند و از این طریق ترافیک بیشتری به سایتتان جذب کنید؛ زیرا موضوعات ترند توسط مخاطبان بسیاری دنبال می‌شوند و می‌توانید از همین راه تخصصتان را به نمایش بگذارید. برای جلوگیری از تکراری یا عمومی‌بودن محتوای ترند باید دیدگاه یا نظر منحصربه‌فرد خودتان را به متن اضافه کنید. می‌توانید از ابزارهایی مانند Google Trends، BuzzSumo یا Quora استفاده کنید تا بفهمید مردم در مورد چه چیزی جست‌وجو می‌کنند.

سوال‌پرسیدن از مخاطبان

مستقیما از مخاطبان خود بپرسید که می‌خواهند از شما چه چیزی یاد بگیرند، بدانند یا ببینند. پرسیدن سوالات مستقیم از مخاطبان می‌تواند به شما کمک کند محتوای مرتبط، ارزشمند و مشتری‌محور بنویسید. همچنین به شما در ایجاد اعتماد، وفاداری و تعامل با مخاطبانتان کمک می‌کند. سوال‌پرسیدن را از طریق نظرسنجی، برگزاری آزمون‌، پست‌ در رسانه‌های اجتماعی یا خبرنامه‌های ایمیلی انجام دهید.

استراحت و ایجاد وقفه

از فرآیند نوشتن و هر چیزی که به آن مربوط است فاصله بگیرید. استراحت‌کردن به شما کمک می‌کند تا آرامش داشته باشید، انرژی بگیرید و ذهنتان را تازه کنید. همچنین فرسودگی، استرس و ناامیدی را از بین می‌برد. برای استراحت از فعالیت‌های مورد علاقه‌ و لذت‌بخشتان شروع کنید؛ فعالیت‌هایی مانند خواندن کتاب یا مقاله، گوش‌دادن به موسیقی، ورزش، مدیتیشن یا بازی‌کردن. به علاوه با دورشدن از گوشی و لپ‌تاپ و بیرون‌رفتن، تنفس هوای تازه یا صحبت‌کردن با کسی استراحت و بین کارتان وقفه ایجاد می‌کنید.

داستان‌سرایی

با استفاده از داستان‌سرایی قوه تخیل مخاطب را قلقلک می‌دهید و او را با خود همراه می‌کنید. داستان‌سرایی یکی از تکنیک‌های تولید محتوا است که تلاش دارد با مخاطب ارتباط برقرار و او را درگیر کند تا تعامل با محتوا بالا برود. با این شیوه امکان انتقال و بیان مفاهیم سخت و پیچیده را به‌راحتی خواهید داشت. استوری تلینگ شامل بیان یک روایت واقعی یا بداهه است که گاهی نویسنده توسط آن به محتوای خود پروبال می‌دهد یا به‌گونه‌ای اغراق‌آمیز صحبت می‌کند تا مخاطب را بیشتر درگیر و همراه با خود سازد. معمولا محتواهای داستانی بازخورد بهتری دریافت می‌کنند.

استفاده از ترین‌ها

ترین‌ها شامل عناوینی همچون بهترین‌ها، بدترین‌ها، پرفروش‌ترین‌ها و… است که از سال‌های گذشته تاکنون مخاطبان بسیاری دارند. این محتواها می‌توانند به‌صورت لیست‌وار تشریح شوند. این لیست را اگر با محتوای به‌روز ادغام کنید به‌ سرعت منجر به افزایش ترافیک ورودی سایت می‌شود؛ به‌عنوان مثال ارزان‌ترین هدفون‌های 1402 به همراه قیمت و ویژگی‌های هر کدام.

مقایسه

یکی دیگر از ایده‌های تولید محتوا مقایسه است؛ این مقایسه می‌تواند بین مطرح‌ترین برندها، دو یا چند محصول و گاهی بین خدمات یک برند باشد. محتوای مقایسه‌ای مانند محتوای ترین‌ها از ایده‌های جذاب است که گاهی به‌عنوان محتوای همیشه سبز در نظر گرفته می‌شود؛ زیرا مقایسه خدمات یا محصولات با یکدیگر تاریخ انقضا ندارد و منجر به افزایش اطلاعات مخاطبان می‌شود. از محتوای مقایسه‌ای می‌توانید برای محصولات و خدمات کسب‌وکارتان استفاده کنید تا کاربران در عین دریافت اطلاعات مفید فرآیند تصمیم‌گیری راحت‌تری داشته باشند.

برای نوشتن محتوای مقایسه لازم است صداقت به خرج دهید و تمام نکات مثبت و منفی محصولات یا خدمات را بنویسید. در انتها به دلایل و دیدگاهتان اشاره کنید تا مخاطبان بدانند از چه زاویه‌ای به مقایسه پرداختید.

بیشتر بخوانید:

محتوای همیشه سبز چیست؟ بررسی اهمیت محتوای سبز

مناسبت‌ها

مناسبت‌ها یکی از منابع ایده‌یابی به شمار می‌آیند. برخی از مناسبت‌ها ملی و برخی نیز بین‌المللی هستند که از هر دو می‌توان به‌عنوان ایده‌های تولید محتوا استفاده کرد. برای نوشتن بهترین محتوا در خصوص مناسبت‌ها کافیست از یک عنوان و داستان مرتبط استفاده کنید تا بیشترین مخاطبان را به سمت مقاله‌تان بکشانید.

آموزش و محتوای راهنما

یکی از پر مخاطب‌ترین محتواها محتوای آموزشی و بررسی چگونگی موضوعات مختلف است. اگر در یک زمینه تخصص کافی دارید بهتر است این شیوه از تولید محتوا را شروع کنید و خودتان را در میان رقبا متمایز سازید. به‌طور مثال به آموزش طراحی وب‌سایت نپردازید؛ بلکه باید به مخاطبان یاد دهید که چگونه یک صفحه اصلی برای سایت فروش قطعات خودرو طراحی کنند. برای نوشتن محتواهای آموزشی از جملات و پاراگراف‌های کوتاه استفاده و یک ساختار واضح ایجاد کنید.

در صورت امکان از به‌کاربردن اصطلاحات و عبارت‌های فنی بپرهیزید و از مثال‌هایی استفاده کنید تا مخاطبان مفهوم‌های پیچیده را به‌راحتی درک کنند. به خاطر داشته باشید که مطالب نوشته‌شده باید برای یک مبتدی آسان و قابل درک باشند.

محتوای سریالی

محتوای سریالی آن دسته از محتواها هستند که به‌طور منظم به‌صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه منتشر می‌شوند. این اطلاعات برای خوانندگان مفید است و همزمان به رشد وبلاگتان کمک می‌کند.

این محتوا قابل تبدیل و خردشدن است؛ به‌طور مثال اگر در زمینه شبکه‌ های اجتماعی فعالیت دارید، یک محتوای سریالی را به Reels اینستاگرام اختصاص دهید و آن‌ها را در قالب پادکست، کتاب الکترونیکی یا ویدیو در سایت بگذارید.

این استراتژی به‌طور همزمان یک موضوع خاص را بررسی کرده و اطلاعات مفیدی در اختیار کاربران می‌گذارد. محتوای سریالی برای لینک‌سازی داخلی، خارجی و تثبیت جایگاه شما به‌عنوان متخصص مفید است.

یکی از بهترین ایده های تولید محتوا، نمایش دموی محصولات و خدماتتان به مخاطبین است.

دمو محصولات یا خدمات

اگر کسب‌وکار شما محصول یا خدمتی ارائه می‌دهد یکی از بهترین ایده‌های محتوایی دمو است. دمو شامل ارائه محصول یا خدمت به کاربر برای مدت زمان محدود می‌شود تا او فرصت بررسی همه جانبه و تحلیل آن را داشته باشد. دمو به جذب مخاطب و وفاداری آن‌ها کمک زیادی می‌کند؛ همچنین کاربران را با محصول یا خدمت شما آشنا کرده و منجر به جلب اعتماد او می‌شود. بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند پیش از خرید خدمات یا محصولات آن را تست کنند تا مطمئن شوند این خدمات برای آن‌ها مفید است. بنابراین از قدرت دمو غافل نشوید و تلاش کنید برای مدتی آن را در اختیار کاربران قرار دهید.

استوری تلینگ تصویر محور

یکی دیگر از ایده‌های تولید محتوا، داستان‌سرایی تصویر محور است. در این شیوه مزایای محصول یا خدمتتان را در قالب داستان بیان می‌کنید؛ اما این داستان با تصویر به چشم مخاطب می‌رسد. در این شیوه یک یا مجموعه‌ای کاراکتر در نظر گرفته می‌شود که در هر مرحله به انجام یک کار مشغولند و تلاش دارند مسائل خود را با خدمات برند حل کنند.

به‌طور مثال کسب‌وکار شما در زمینه فروش فعال است و تلاش دارید خدمات خود را با استفاده از استوری تلینگ تصویری به مخاطبان معرفی کنید. در این حالت فردی را به تصویر می‌کشید که نماینده فروش است و با مشتریان خود مکالمه دارد. این نماینده در طول مکالماتش به مشکلات خود اشاره و سپس راه‌حل را بیان می‌کند. این راه‌حل، همان محصول یا خدمت شما است که توانسته مسائل نماینده‌ی داستان را حل کند.

پشت صحنه

به اشتراک‌گذاشتن اسرار صنعت و محصولاتتان برای کاربران بسیار جالب است. همیشه فعالیت افراد تیم، نحوه تولید محصولات و افکاری که خدمات را می‌سازند برای مخاطبان جذاب هستند. همچنین این شیوه اطلاعاتی در مورد نحوه ساخت، بسته‌بندی و به‌روزرسانی محصولات را به روشی مهیج نشان می‌دهد.

برای به تصویرکشیدن پشت صحنه باید یک برنامه منظم تولید محتوا داشته باشید. به نور، ترکیب‌بندی و جزئیات کوچک فکر کنید. همچنین می‌توانید در این محتوا کارمندان و مسئولیت هر کدام را معرفی کنید تا کاربران با تیم شما آشنا شده و به کسب‌وکارتان اطمینان کنند. ویدیوها و تصاویر پشت صحنه به‌طور همزمان هم احساس زنده‌بودن و پویایی را القا می‌کنند و هم انگیزه مخاطبان برای تعامل می‌شوند.

تحقیقات دست‌اول

تحقیقاتی که خودتان یا تیمتان انجام داده‌اید، می‌توانند یکی از بهترین محتواها باشند. این اطلاعات با استفاده از چندین منبع جمع‌آوری شده‌اند و حاوی داده‌های کافی در صنعت فعالیتتان هستند. تحقیقات دست‌اول به آگاهی‌رسانی و جلب اعتماد کمک می‌کنند و شما را در ذهن خواننده به‌عنوان یک متخصص به ثبت می‌رسانند. یکی از روش‌های مفید ارائه تحقیقات نوشتن کتاب الکترونیک و انتشار آن است. می‌توانید لینک کتاب را از طریق شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید یا کاربران را دعوت به عضویت در خبرنامه کنید و ارسال کتاب را از طریق ایمیل انجام دهید.

نوشتن نظرات محصول

مهم نیست چیزی می‌فروشید یا خیر؛ شما همچنان می‌توانید راجع‌به محصولاتی که ممکن است برای مخاطبانتان مفید باشند صحبت کنید. بررسی محصول برندهای دیگر از محتوای بسیار مفید و جذاب است که ماندگاری و اثربخشی طولانی مدتی نیز دارد. از محصول مورد علاقه خود یا مخاطبانتان در توییتر، اینستاگرام یا سایر شبکه‌های اجتماعی صحبت و شرکت مربوطه را تگ کنید. همچنین نشان‌دادن محصول در ویدیو کاربران را به تعامل و ثبت نظر تشویق می‌کند.

با فکرکردن به چیزهایی که به‌صورت روزانه استفاده می‌کنید و اینکه آیا ممکن است برای مخاطبان مفید باشند شروع کنید؛ به‌عنوان مثال اگر یک بلاگر مواد غذایی هستید شمع معطر به فعالیتتان مرتبط است؛ زیرا می‌تواند بوی غذا در خانه را از بین ببرد.

علاوه بر این از مخاطبان خود بپرسید که بدون چه چیزهایی نمی‌توانند زندگی کنند. بررسی ماهانه محصولات مرتبط می‌تواند به‌سرعت به یکی از محبوب‌ترین برگ برنده‌تان تبدیل شود.

بازگو کردن داستان‌های شخصی یکی از مشهورترین ایده‌های تولید محتوا است.

داستان‌های شخصی

بسیار بعید است که شما تنها فردی باشید که در زمینه به‌خصوصی تولید محتوا می‌کند. مخاطبان دنبالتان می‌کنند زیرا از سبک زندگی، علایق، طرز فکر و خیلی چیزهای دیگر راجع‌به شما خوششان می‌آید. به احتمال زیاد شنیدن و دیدن موفقیت‌ها و شکست‌های شما برای آن‌ها لذت‌بخش خواهد برد.

این داستان‌ها الهام‌بخش بوده و باعث می‌شوند که ارتباط بهتر و عمیق‌تری با دنبال‌کنندگان خود بسازید.

نحوه به اشتراک‌گذاری داستان به اندازه خود داستان نیز مهم است. بنابراین بهتر است روایت خود را بنویسید و از آن ویدیو بسازید یا درس‌هایی که در طول سال‌ها آموخته‌اید را بیان کنید. حتی می‌توانید به‌صورت زنده در لایو اینستاگرام یا یوتیوب حاضر شوید تا مخاطبان بتوانند در لحظه سوالاتشان را بپرسند و نظر دهند.

به‌روز ماندن

صرف‌نظر از صنعتی که در آن هستید، پیشرفت‌های جدید تکنولوژی و محصولات همیشه از ترندهای محتوایی هستند. به‌روزماندن در خصوص محصولات و فناوری‌های جدید مرتبط با شغل یا حوزه فعالیتتان می‌تواند به‌طور منظم ایده‌های محتوایی جدید ارائه دهد. اگر در خبرنامه‌های مرتبط مشترک شوید می‌توانید همیشه به‌روز بمانید.

سعی کنید این اطلاعات را با مخاطبانتان در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید و نظرات آن‌ها را دریافت کنید. این کار راهی موثر برای شروع مکالمه در پلتفرم‌های اجتماعی است که می‌تواند مولد ایده‌های بیشتری باشد.

مطالعات اخیر

انجام تحقیقات یک راه عالی برای تولید محتوا است؛ اما همیشه نمی‌توان آن را عملی کرد. در عوض مطالعات جدید و نتایج نظرسنجی حوزه کاریتان را با دقت بخوانید و آن را با مخاطبانتان به اشتراک بگذارید. این استراتژی برای اعتباربخشیدن به فعالیتتان و تثبیت جایگاه شما به‌عنوان یک متخصص بسیار مفید خواهد بود.

در حالی که مطالعات اخیر را با دنبال‌کنندگانتان به اشتراک می‌گذارید، ایده‌های جدید محتوایی را پیدا می‌کنید؛ به‌عنوان مثال می‌توانید یک مقاله برای وبلاگتان بنویسید یا ویدیویی بسازید و تاثیر این مطالعه را به‌صورت عمیق بررسی کنید.

10 منبع تولید محتوا برای ایده گرفتن

پیدا کردن منبع تولید محتوا به لطف پیشرفت تکنولوژی و بلاگ‌های غنی بسیار ساده‌تر و راحت‌تر از گذشته شده است. 10 نمونه از این منابع شامل:

  • ایده گرفتن از کامنت‌های کاربران
  • استفاده از پیشنهادات گوگل
  • بهره‌گیری از انواع هوش مصنوعی
  • استفاده از ترند‌های روز با استفاده از گوگل ترندز
  • گرفتن ایده از کتاب‌ها مانند کتاب‌های سایت آمازون
  • استفاده از سایت‌هایی نظیر پینترست
  • دیدن ویدئو‌های مختلف در سایت‌هایی مانند آپارات و یوتیوب
  • گوش دادن به پادکست‌ها
  • استفاده از سایت‌های مرجع در هر حوزه
  • تحلیل و بررسی رقبا

در این بخش به بررسی این 10 منبع تولید محتوا خواهیم پرداخت تا به کمک آن‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن ایده‌های ناب گرفته و شروع به نوشتن کنید.

کامنت‌های کاربران

خواندن کامنت کاربران ایده‌های جدیدی برای تولید محتوا می‌دهد. معمولا خوانندگان یک مقاله یا پست تجربیات منحصربه‌فردی دارند که همین موضوع ایده‌های جدید می‌سازد. گاهی افراد سوالاتی می‌پرسند که جواب آن می‌تواند پست بعدی شما را شکل دهد. اگر از نیاز کاربران در کامنت‌ها آگاه شدید، حتما یک پست یا مقاله را به آن اختصاص دهید؛ زیرا این محتواها بیشترین بازدید را جذب می‌کنند.

پیشنهادات گوگل بهترین منبع تولید محتوا

با جست‌وجوی عبارت و کلمات کلیدی در گوگل با صفحه نتایج مواجه خواهید شد. در انتهای این صفحه برخی از کلمات کلیدی که بیشترین سرچ را توسط کاربران داشتند، مشاهده خواهید کرد. همچنین در صورتی‌که موتور جست‌وجوی پیش‌فرض مرورگرتان را روی گوگل قرار دهید، با نوشتن کلمات کلیدی در کادر جست‌وجو گوگل برخی عبارت‌ها را به شما پیشنهاد می‌دهد که تمام آن‌ها می‌توانند منبع تولید محتوا باشند. موضوعاتی که از پیشنهادات گوگل دریافت می‌کنید متناسب با اصول سئو بوده و جزو عناوینی به شمار می‌روند که کاربران به دنبال آن‌ها هستند.

هوش مصنوعی

هوش مصنوعی‌هایی نظیر ChatGPT، Bard و Gemini از نمونه‌های مشهور و کارآمد در زمینه ایده تولید محتوا هستند. با نوشتن دستورات دقیق و ارائه آن‌ها به این AIها می‌توانید لیستی از عناوینی که جذاب هستند را تهیه کنید. سپس با توجه به موضوع آن‌ها را در دسته‌های مرتبط از جمله مقاله، پست شبکه‌های اجتماعی، استوری، توییت و… قرار دهید.

گوگل ترندز

گوگل ترندز یکی از ابزارهای رایگان شرکت گوگل است که توسط آن امکان یافتن موضوعات به‌روز و ترند را خواهید داشت. با مراجعه به سایت این ابزار و کلیک روی تب Trending Now، کشور مورد نظرتان را وارد کرده و موضوعات ترند را مشاهده کنید. همچنین با جست‌وجوی عبارت‌ها و کلمات کلیدی امکان مشاهده میزان محبوبیت آن‌ها را در یک بازه زمانی مشخص دارید.

وب‌سایت آمازون

وب‌سایت آمازون یک خرده‌فروشی آنلاین است که می‌توان گفت تمام کتاب‌های دنیا در آن به فروش می‌رسند. برای یافتن ایده از کتاب‌های این خرده‌فروشی کافیست به سایت آمازون مراجعه و کلمه کلیدی مدنظرتان را جست‌وجو کنید. حال روی یکی از نتایج کلیک کنید. در صفحه بازشده گزینه Look Inside که بالای عکس کتاب در سمت چپ ظاهر می‌شود را بزنید. حال می‌توانید تمام سرفصل‌ها را مشاهده و متناسب با نیاز مخاطبانتان شروع به نوشتن کنید.

پینترست

پینترست هم یکی دیگر از منابع بکر تولید محتوا است که ایده‌های بسیار زیادی را می‌توانید از آن بگیرید. در این شبکه اجتماعی تصویر محور اینفوگرافی‌های زیادی پیدا می‌شود که هر کدام از آن‌ها می‌تواند یک عنوان جذاب باشد. یک راه دیگر برای ایده‌یابی از پینترست این است که مخاطبان خود را در آن پیدا کنید، ببینید به چه چیزهایی علاقه دارند و در همان زمینه شروع به تولید محتوا کنید. مایلیم این نکته را خاطر نشان کنیم که پینترست برای کسب‌وکارهایی که خدمات بصری مانند دکوراسیون و محصولات آرایشی بهداشتی ارائه می‌دهند موثرتر است.

آپارات و یوتیوب

این دو وب‌سایت ویدیو محور از بهترین منابع ایده‌یابی تولید محتوا هستند. در این پلتفرم‌ها به‌دنبال ویدیوهایی باشید که بیشترین بازدید و کامنت را داشتند. این عناوین قادرند به‌راحتی ترافیک به سایتتان جذب و خوانندگان زیادی را به تعامل تشویق کنند. برای آنکه عنوان ویدیوهای یوتیوب و آپارات با چیزی که شما می‌نویسید یکسان نباشند بهتر است هر عنوان را متناسب با ترندها و نیاز مخاطبان تغییر دهید تا به بهترین شکل درآید.

پادکست

پیدا کردن ایده تولید محتوا از پادکست‌ها مانند یوتیوب ساده است؛ کافیست موضوع مورد نظرتان را جست‌وجو کنید و به یک الی چند محتوا گوش دهید. در دل صحبت‌ها و مصاحبه‌ها ممکن است چندین ایده تولید محتوا به ذهنتان خطور کند. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم پیش از شروع به گوش‌دادن حتما یک کاغذ و خودکار یا برنامه یادداشت‌برداری در دسترس خود قرار دهید.

محتوای دیگران

در سایت‌های مشهور حوزه کاری خود بگردید و محتوای پر بازدید را پیدا کنید. هر مقاله حاوی مقدمه، بدنه و بخش پایانی است. در طول خواندن محتوای سایر نویسنده‌ها به‌دنبال کلمات کلیدی مناسب و جذاب باشید و هر کدام را یادداشت کنید. اگر روزانه یک الی دو نوشته از سایر تولیدکننده‌های محتوا را بخوانید می‌توانید به‌راحتی چندین مقاله در هفته بنویسید.

وب‌سایت رقبا

سایت رقبا یک معدن طلا محسوب می‌شود؛ زیرا همان عناوینی را پوشش می‌دهند که برای شما مهم هستند. ابتدا از وبلاگ آن‌ها شروع کنید تا موضوعاتی که خودتان پوشش نداده‌اید را بیابید. اگر ایده‌هایی از این طریق پیدا کردید سعی کنید با نوشتن محتوای طولانی‌تر و بهتر از آن‌ها پیشی بگیرید. حواستان باشد که محتوای رقبا را عینا کپی نکنید؛ بلکه با خواندن جملات و درک مفهوم، هر بخش را بازنویسی کنید. در مرحله بعد به بخش نظرات هر مقاله بروید. نظرات مقاله‌ها کمک می‌کنند ایده‌های جدیدی برای تولید محتوا بیابید. عضویت در خبرنامه سایت رقبا هم یکی دیگر از راه‌های پیدا کردن ایده تولید محتوا است؛ زیرا خبرنامه‌ها معمولا عناوین و محتوایی هستند که در سایت پوشش داده نمی‌شوند.

چارچوب ایده‌های تولید محتوا

یکی از راه‌های تولید محتوا استفاده از چارچوب‌های محتوایی است که یک ساختار و قالب منسجم را برای انواع نوشته‌ها در اختیارتان می‌گذارند. چارچوب‌های محتوا، قالب‌ها یا فرمول‌هایی هستند که به شما کمک می‌کنند اطلاعاتتان را سازماندهی و استدلال‌هایتان را بیان کنید و داستان‌هایتان را بسازید. در ادامه به تفصیل هر یک از انواع چارچوب ایده‌های تولید محتوا را بیان خواهیم کرد.

چارچوب AIDA

مدل AIDA یک فرمول کپی‌رایتینگ است که مخفف عبارت Attention، Interest، Desire و Action است که برای تبدیل خوانندگان به مشتری استفاده می‌شود. اغلب از فریم‌ورک آیدا برای نوشتن محتوای وبلاگ و خبرنامه‌ استفاده می‌شود؛ اما این فرمول را می‌توان در بسیاری از رسانه‌های مختلف به کار برد. مدل AIDA برای نوشتن محتوای متقاعدکننده استفاده می‌شود.

چارچوب PAS

چارچوب کپی‌رایتینگ PAS یک راه ساده برای ساختاربخشیدن به کپی‌ها است؛ به‌گونه‌ای که واضح، مختصر و متقاعدکننده باشند. PAS مخفف مشکل (Problem)، تحریک (Agitation) و راه‌حل (Solution) است. به‌طور خلاصه توسط این فریم‌ورک ابتدا به شناسایی مشکل خواننده می‌پردازید، سپس او را متوجه وسعت موضوع و مشکلش می‌کنید؛ در مرحله آخر راه‌حلتان را ارائه می‌دهید. این چارچوب مخصوصا برای صفحات فرود و کپی‌های بازاریابی ایمیلی مفید است؛ اما می‌توان از آن برای انواع دیگر نوشته‌ها استفاده کرد. مدل PAS بهترین چارچوب برای نوشتن محتوایی که روی حل مسئله تمرکز دارند است.

چارچوب STAR

روش STAR یک چارچوب ساده اما موثر برای ساختار مطالعات موردی و توصیفات است. این فریم‌ورک به شما کمک می‌کند تا داستانی را تعریف کنید که بر مشکلی که مشتری با آن روبه‌رو بوده، راه‌حلی که ارائه کرده‌اید و نتیجه‌ای که به‌دست آورده تمرکز کنید. این روش از چهار جزء تشکیل شده است: موقعیت (Situation)، وظیفه (Task)، اقدام (Action) و نتیجه (Result). در بخش «موقعیت» باید چالش یا مسئله مشتریانتان را قبل از استفاده از محصول یا خدمات خود توضیح دهید. عنصر «وظیفه» باید هدف یا اهدافی را که مشتری می‌خواهد به آن برسد یا منفعتی که می‌خواست به دست آورد را توصیف کند. بخش «اقدام» باید نشان دهد که چگونه محصول یا خدماتتان به مشتری کمک کرد تا بر چالش خود غلبه کند یا به هدفش برسد. همچنین می‌توانید ویژگی‌ها یا مزایای راه‌حل خودتان را در این بخش ذکر کنید. در نهایت در بخش «نتیجه» تاثیر یا ارزش محصول یا خدمات ارائه‌شده به مشتری را نشان دهید. برای نشان‌دادن موفقیت راه‌حلتان از معیارهای قابل سنجش مانند درآمد، پس‌انداز، رشد یا رضایت استفاده کنید. این فریم‌ورک برای نوشتن محتوای داستان‌سرایی بهترین عملکرد را دارد.

آنچه در پیدا کردن ایده تولید محتوا آموختیم

سایت‌هایی که محتوای بیشتری دارند ترافیک زیادی نیز دریافت می‌کنند. طبق ادعای سایت Dreamhost انتشار 16 مقاله در ماه می‌تواند به شما کمک کند که تقریبا چهار برابر بیشتر از رقبای کم‌کار خود ترافیک دریافت کنید. هاب‌اسپات در یک تحقیق در سال 2022 نشان داد که تقریبا 40 درصد از بازاریابان دیجیتال می‌گویند بازاریابی محتوایی بخشی ضروری از استراتژی دیجیتال مارکتینگ آن‌ها است. همچنین این تحقیق ثابت کرد که کسب‌وکارها توسط تولید محتوا در سایت توانستند 60 درصد افزایش سرنخ و 51 درصد درآمدزایی داشته باشند.

بنابراین پیدا کردن ایده تولید محتوا برای نوشتن مقالات وب‌سایت و پست‌های شبکه‌های اجتماعی بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. در این مقاله از نیک نویس چندین منبع تولید محتوا معرفی شدند که امیدواریم برای شما مفید و کارآمد باشند.

حال مایلیم تجربه شما را بدانیم. آیا تا به حال از سایر منابع برای نوشتن محتوای بهینه و مفید استفاده کرده‌اید؟ کدام منبع را به کرات استفاده می‌کنید؟

‫2 دیدگاه ها

  1. با هوش مصنوعی چطور میتونیم ایده تولید محتوا پیدا کنیم؟ بارد بهتره برای اینکار یا چت جی پی تی؟

    1. برای اینکار می‌تونید به سادگی از پرامپت زیر استفاده کنید:
      “تو یک متخصص سئو هستی. بر اساس کلمه کلیدی X ، ده عنوان مقاله مرتبط لیست کن که کاربردی باشن” یا مثلا “برای موضوع Y به من 20 ایده تولید محتوا بده که بتونم در لینکدینم منتشر کنم. ” یا حتی بخواید یک جدول برای تقویم محتوای شما لیست کنه و تاریخ انتشار، موضوع و ایده رو هم به شما بده.
      هم از چت جی پی تی و Gemini میتونید برای این کار استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *