آکادمی نیک نویس » آموزش تولید محتوا » کپی رایتینگ چیست؟ نمونه های موفق در تبلیغ نویسی

کپی رایتینگ چیست؟ نمونه های موفق در تبلیغ نویسی

کپی رایتینگ چیست؟ نمونه های موفق در تبلیغ نویسی

فهرست مطالب

فرایند نوشتن متن‌های تبلیغاتی و قانع‌کننده که افراد را به انجام اقدام خاصی تشویق می‌کند، کپی رایتینگ است. همه‌ی ما با متن‌های جذاب پیامکی، ایمیلی یا بلاگ‌هایی رو به رو شده‌ایم را که با روشی بدیع علاقه یا کنجکاوی ما را به انجام اقدامی برانگیخته‌اند و متقاعد شدیم تا محصولی را خریداری کنیم، در سایت یا خبرنامه‌ای عضو شویم و یا وارد لینک مشخصی شویم. و تبلیغ نویسی دقیقا در همین بخش اهمیت خود را نمایان می‌کند و تبدیل به استراتژی مهم بازاریابی شده‌است.

پیاده‌سازی اصول کپی رایتینگ و تبلیغ نویسی در بازاریابی، نرخ تبدیل را افزایش داده و کدام کسب و کار است که نخواهد این هدف را محقق کند؟

در ادامه همراه ما باشید تا به بررسی کامل کپی رایتینگ و اصول آن بپردازیم.

کپی رایتینگ یا تبلیغ نویسی چیست؟

اصلاح کپی رایتینگ از حوزه‌ی بازاریابی محتوا می‌آید و یک مهارت تولید محتوا محسوب می‌شود.

این فرایند به معنی نوشتن متن‌های تبلیغاتی و تجاری است که به منظور ترغیب مخاطب برای انجام اقدام معینی، مانند خرید محصول یا استفاده از خدمات ، طراحی می‌شوند. تبلیغ نویسی اغلب شامل نوشتن شعارهای تبلیغاتی، محتوای وب‌سایت‌ها، ایمیل‌های تبلیغاتی و دیگر مواد مرتبط با فروش است و نه تنها بر افزایش فروش تمرکز دارد بلکه ممکن است به اعتمادسازی یا افزایش وفاداری مشتریان نیز بپردازد. در این حوزه، همه چیز حول محور دقت، اثربخشی و حل خلاقانه مشکل می‌چرخد و علاوه بر افزایش نرخ تبدیل کسب‌و‌کار، تجربه‌ای عالی نیز برای مخاطب ایجاد می‌کند. همین مزایا، آن را به نقشی کلیدی در استراتژی بازاریابی دیجیتال تبدیل می‌کند.

ممکن است پارامترهایی مانند ویژگی‌ها، قیمت و مزایا کاربر را به خریدار شما تبدیل کند اما همیشه یک تبلیغ نویسی خوب، خیلی سریع‌تر کاربران را نسبت به ارزش بالای محصول متقاعد می‌سازد.

تفاوت تولید محتوا با کپی رایتینگ

هدف از کپی ‌رایتینگ تنها به مسائل بازاریابی محدود نشده و می‌تواند اهدافی همچون آگاه‌سازی، الهام‌بخشیدن و سرگرم‌کردن داشته باشد. 

کپی رایتینگ در دیجیتال مارکتینگ

تبلیغ نویسی بخشی مهم از استراتژی بازاریابی آنلاین هر کسب و کاری است و توجه مخاطبان هدف شما را جذب می‌کند. همچنین آگاهی از برند را افزایش می‌دهد، سرنخ‌های باکیفیت ایجاد می‌کند و به جذب مشتریان جدید می‌انجامد.

تبلیغ نویسی در بازاریابی دیجیتال معمولا در بخش‌های زیر حضور پررنگی دارد:

  • تبلیغات PPC
  • تبلیغات شبکه‎‌های اجتماعی
  • ایمیل مارکتینگ
  • اس ام اس مارکتینگ
  • لندینگ پیج ها
  • صفحات محصول
  • بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO)

تبلیغ نویسی موثر نقش مهمی در رشد کسب و کار دارد

همان‌طور که گفته شد کپی رایتینگ فرآیند نوشتن متن متقاعدکننده بوده و معمولاً برای مطالب تبلیغاتی یا بازاریابی محتوایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حقیقت این جاست که دو مفهوم دیجیتال‌مارکتینگ و تبلیغ نویسی به یکدیگر گره می‌خورند.

ما در دیجیتال‌مارکتینگ به دنبال جذب مخاطبان به محصولات و خدمات بوده که در این مسیر می‌توانیم از تبلیغ نویسی برای ترغیب خواننده به انجام یک اقدام خاص مانند خرید یک محصول یا خدمات با استفاده از کلمات بهره ببریم.

به بیان دیگر کپی رایتینگ جنبه مهمی از بازاریابی دیجیتال است زیرا به متقاعد کردن مشتریان بالقوه برای انجام یک اقدام دل‌خواه کمک می‌کند. تبلیغ نویسی موثر می‌تواند به وضوح مزایای یک محصول یا خدمات را به اشتراک گذاشته و آن را از رقبا متمایز کند.

به‌علاوه، متن تبلیغاتی موثر می‌تواند با گنجاندن کلمات کلیدی و عبارات مرتبط در محتوا، بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) را بهبود بخشیده و نقش مهمی در ایجاد تبدیل و دستیابی به اهداف کمپین بازاریابی دیجیتال ایفا کند.

کپی رایتر کیست؟

کپی رایتر کسی است که مسئولیت نوشتن محتوای تبلیغاتی را در سازمان‌ها یا برای کارفرمایان ایفا می‌کند. در حقیقت کپی رایترها به چگونگی به نمایش درآمدن کلمات و مخاطبان آنان دقت می‌کنند. در ادامه به وظایف‌ یک کپی رایتر حرفه‌ای می‌پردازیم:

  • ایده‌پردازی
  • نام‌گذاری برند و محصول
  • نوشتن تبلیغات کلیکی
  • نوشتن توضیحات متا
  • نوشتن پیامک تبلیغاتی
  • نوشتن ایمیل تبلیغاتی
  • نوشتن شعار کمپین‌های ۳۶۰ درجه
  • نوشتن شعارهای تبلیغاتی شبکه‌های اجتماعی
  • نوشتن شعار تبلیغات محیطی (مانند بیلبورد)
  • نوشتن تیتر تبلیغات همسان  (Native ads)
  • نوشتن سناریوی تبلیغات تلویزیونی و رادیویی
  • خلق شعار برای برندها، سازمان‌ها و هلدینگ‌ها
  • نوشتن محتوای تبلیغاتی لندینگ‌پیج فروش‌محور
  • نوشتن متن دکمه فراخوان  (Call to action)
  • نوشتن محتوای پوش‌نوتیفیکیشن  (push notification)
  • نوشتن شعار تبلیغات مطبوعاتی (آگهی در روزنامه، مجله و…)
  • نوشتن محتوای تبلیغاتی متریال‌های چاپی (پوستر، بروشور، کاتالوگ، و…)

ذکر این نکته الزامی است که در واقع یک کپی رایتر حرفه‌ای باید به نوشتن متن‌های تبلیغاتی در هر نوع کانالی مهارت داشته باشد. همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، امروزه جذب مخاطبان با استفاده از بازاریابی کار آسانی نیست و نیازمند خلاقیت است.

10 مهارت‌ اصلی یک کپی ‌رایتر حرفه‌ای

حال که با کپی رایتینگ و وظایف یک کپی رایتر آشنا شدیم، به مهارت‌های مورد نیاز آن می‌پردازیم. یک کپی رایتر حرفه ای حداقل به 10 مهارت زیر نیاز دارد:

  1. مهارت‌های قوی در نوشتن و ویرایش
  2. درک زبان و تکنیک‌های متقاعد کننده
  3. دانش دستور زبان
  4. درک مخاطبان هدف و توانایی تنظیم کردن پیام‌ها بر اساس آن
  5. مهارت‌ تحقیق برای جمع‌آوری اطلاعات در مورد محصول، خدمات یا شرکت
  6. خلاقیت و توانایی تفکر خارج از چهارچوب
  7. توجه به جزئیات و توانایی تصحیح و تشخیص خطاها
  8. مهارت‌های ارتباطی قوی برای همکاری موثر با اعضای تیم و مشتریان
  9. آشنایی با بهترین شیوه‌های دیجیتال مارکتینگ و سئو
  10. آشنایی با گرایش‌های بازاریابی، تبلیغات و توانایی به روز ماندن از تحولات صنعت

یک کپی رایتر موفق باید تسلط کافی روی تبلیغ نویسی داشته باشد

از مهارت‌های ذکرشده پیداست که یک کپی رایتر حرفه‌ای باید علاوه بر نوشتن، در شناخت مخاطبان یک کسب‌وکار مهارت داشته و از طرفی بتواند به خوبی با دیگر اعضای سازمان تعامل کند.

اصول کپی رایتینگ و تبلیغ نویسی چیست؟

اصول تبلیغ نویسی به مفاهیم و دستورالعمل‌های اساسی اشاره دارد که زیربنای هنر کپی‌نویسی است.حال رعایت چه اصول و نکاتی موجب نوشتن متن‌های تبلیغاتی عالی می‌شود؟ در ادامه به توضیح 8 اصل مهم آن می‌پردازیم:

مخاطبان هدف خود را بشناسید

شما در ابتدا برای کپی رایتینگ، نیاز به شناخت مخاطبان هدف آن دارید. در این اصل شما باید با

نقاط درد مشتریان آشنا شده و در متن‌های تبلیغاتی خود از آن استفاده کنید. در حقیقت باید از خودتان بپرسید: مخاطبان هدف من چه کسانی هستند؟  چه نیازهایی دارند؟ و دغدغه‌ی اصلی آن‌ها چیست؟

هر چه لیست این سوالات بیشتر شده و پاسخ‌ها به حقیقت نزدیک‌تر باشند، کپی رایتینگ شما متقاعدکننده‌‌تر خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

پرسونای مخاطب؛ راهنمایی که بازاریابی و تبلیغ بدون آن مثل آب در هاون کوبیدن است!

ویژگی‌ها و مزیت‌های محصول را لیست کنید

بدیهی است که هیچ پیام تبلیغاتی بی‌نظیری بدون شناخت دقیق محصول یا خدمت کسب‌وکارتان، به وقوع نمی‌پیوندد. از طرفی شما باید بتوانید بین مزیت و ویژگی‌های کالا تفاوت قائل شوید.

در تبلیغ نویسی باید بر روی مزیت ها و تفاوت ها نسبت به سایر رقبا تکیه کرد.

برای مثال اگر کسب‌وکار شما در فضای آنلاین نیز به مشتریان محصولات و خدمات ارائه می‌دهد، این یک ویژگی است. حال این ویژگی چه فایده‌ای برای مخاطب دارد؟ جواب این سوال، در واقع مزیت کسب‌وکارتان به حساب می‌آید. امکان خرید غیرحضوری و صرفه‌جویی در وقت مزیت تلقی می‌شود.

منحصر‌به‌فرد باشید

در ویژگی‌ها و مزیت‌های کالای خود جست‌وجو کنید. محصول شما از چه نظر می‌تواند با سایر رقبا متمایز باشد؟ برای این کار می‌توانید زیرک بوده و تنها به چیزی اشاره کنید که توسط رقبا، بیان نشده است و آن چیز می‌تواند لزوما یک وجه تمایز خاص نباشد ولی شما آن را در کپی رایتینگ خود خاص جلوه دهید.

بهترین مکان را برای انتشار کپی خود در نظر بگیرید

به همان اندازه که شناخت مخاطب مهم است، دانستن محل انتشار پیام تبلیغاتی نیز اهمیت ویژه‌ای دارد. برای مثال پیامی که بر روی بیلبورد نوشته می‌شود، بسیار متفاوت از کپی رایتینگ در صفحه‌ی لندینگ یا بروشور  است.

ساده بنویسید

متن تبلیغی هر چه ساده‌تر باشد مخاطبان بیشتری را در فرصت کم‌تری جذب می‌کند. یک نوشته خوب باید کوتاه بوده ولی درعین‌حال به‌خوبی پیام خود را منتقل کند . باید توجه داشت که افراد دامنه توجه کوتاهی دارند و اطلاعات زیاد دقت آنان به مطلب اصلی را از بین خواهد برد.

متقاعد‌کننده بنویسید

متن تبلیغاتی شما باید طوری طراحی شود که مخاطبان شما را متقاعد به انجام یک اقدام خاص، مانند خرید یک محصول یا ثبت‌نام برای یک سرویس کند. شما می‌توانید از افعال عملی برای ایجاد حس فوریت استفاده کرده یا برای ایجاد اعتماد و اعتبار، از شواهد اجتماعی، مانند توصیفات یا آمار استفاده کنید.

عناوین و متون استفاده شده در کپی رایتینگ و تبلیغ نویسی باید بتواند مخاطب را در راستای هدف ما متقاعد کند.

نکته‌ی مهم این است که شما همواره باید نسخه‌های مختلف کپی خود را آزمایش کرده تا متوجه شوید چه کلماتی مخاطبان هدف شما را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

عنوان جذاب را دست‌کم نگیرید

عنوان (Headline) اولین چیزی است که خواننده می‌بیند، عنوان باید جلب توجه کند تا خوانندگان را به خواندن تشویق کند. در حقیقت عنوان‌ها به شکستن متن کمک کرده و درک آن را آسان‌تر می‌کنند. آن‌ها همچنین به عنوان تابلوهای راهنما برای خوانندگان عمل کرده و آنان را در درک سریع اطلاعات راهنمایی می‌کند. علاوه بر این، هدلاین‌ها برای اهداف سئو نیز مهم هستند، زیرا به موتورهای جست‌وجو کمک می‌کنند ساختار و زمینه محتوا را درک کنند.

از احساسات خواننده وام بگیرید

از زبان احساسی استفاده کرده و به احساسات خواننده متوسل شوید تا فوریت یا هیجان ایجاد کنید. استفاده از احساسات در کپی‌ رایتینگ می‌تواند به ارتباط عمیق‌تر با مخاطب کمک کرده و پیام را برای او جذاب‌تر کند. از طرفی جذابیت‌های احساسی تعامل را افزایش داده و افراد را به اقداماتی مانند خرید یا ثبت‌نام در یک سرویس تشویق می‌کند.

در نهایت توجه داشته باشید که مهم‌ترین اصول کپی رایتینگ و تبلیغ نویسی، شناخت مخاطبان است که بر تمامی جنبه‌های متن‌های تبلیغاتی اثرگذار خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

اصول نگارش محتوا چیست؟ معرفی صفر تا صد اصول و قواعد نگارش متن

کپی رایتینگ چه تفاوتی با محتوانویسی تبلیغاتی دارد؟

کپی رایتینگ و محتوا نویسی تبلیغاتی (Promotional Content) 4 تفاوت کلیدی با یکدیگر دارند. که در ادامه به آن‌ها پرداخته‌ایم.

  1. طول محتوا

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم طول مطلب در کپی ‌رایتینگ اغلب کوتاه است در حالی که در محتوانویسی تبلیغاتی مخالف این اصل رواج دارد.

  1. نوع رسانه

تولید محتوا به مطالب بلاگ، رادیو، پادکست، مجلات، خبرنامه، پست‌های شبکه‌های اجتماعی و … اطلاق می‌گردد و تبلیغ نویسی در بیلبوردها، کاتالوگ‌ها، لندینگ پیج و … رواج دارد.

  1. سئو

در حالی که اصول بهینه‌سازی مطالب برای موتورهای جست‌وجو در تولیدمحتوا اهمیت بالایی دارد، در تبلیغ نویسی ضروری نیست.

  1. چشم‌انداز

به عنوان آخرین تفاوت اصلی این دو متن تبلیغاتی، چشم‌انداز تولیدمحتوا، ایجاد اعتماد برای مخاطبان بوده و تبلیغ نویسی در صدد افزایش هرچه بیشتر فروش است.

به طور کل می‌توان کپی رایتینگ را نوعی محتوانویسی به حساب آورد ولی خلاف آن صادق نیست. زیرا طول محتوا در تبلیغ نویسی با توجه به کانال‌های بازاریابی می‌تواند کوتاه یا بلند باشد. در رسانه‌ای که تولیدمحتوا انجام می‌شود، رعایت اصول کپی رایتینگ و تبلیغ نویسی برای جذب مخاطب کمک‌کننده خواهد بود. از طرفی گاهی تبلیغ‌نویسی در صدد افزایش آگاهی است.

12  نمونه‌ی معروف کپی رایتینگ

برای حسن ختام این مقاله و درک بهتر کپی رایتینگ، در ادامه‌ به 12 مورد از معروف‌ترین تبلیغ‌نویسی‌های سازمان‌های ایرانی پرداخته‌ایم:

  1. به همین سادگی، به همین خوشمزگی (شعار تبلیغاتی پودر کیک رشد)
  2. چای را دبش بنوشید (تبلیغات بیلبوردی چای دبش)
  3. هیچ‌کس تنها نیست (شعار برند همراه اول)
  4. بانک خوب، سرمایه است (شعار بانک سرمایه)
  5. انتخابی مطمئن (شعار گروه صنعتی بوتان)
  6. هرجا سخن از اعتماد است، نام بانک ملی ایران می‌درخشد (شعار بانک ملی ایران)
  7. به سلامت خانواده می‌اندیشد (شعار تبلیغاتی تولیدکننده‌ی مواد شوینده بهداشتی و صنعتی پاکسان)
  8. راه تو را می‌خواند (شعار ایران خودرو)
  9. سایپا مطمئن (شعار تبلیغاتی گروه خودروسازی سایپا)
  10. سن‌ایچ و دیگر هیچ (شعار شرکت تولید کننده‌ی محصولات غذایی سن ایچ)
  11. به طبیعت سلامی دوباره باید کرد (شعار شامپو پرژک)
  12. رامک دوست بزرگ و کوچک (شعار محصولات لبنیاتی رامک)

در نظر داشته باشید که مثال‌های ذکرشده، شعارها یا تبلیغات بیلبوردی هر سازمان است و تنها از اصول این کانال‌ها پیروی کرده‌اند.

جمع‌بندی

همان‌طور که گفته شد کپی رایتینگ فرآیند ایجاد محتوای نوشتاری بوده که برای متقاعد کردن، اطلاع‌رسانی یا سرگرم کردن مخاطبان هدف طراحی شده است و می‌توانیم انواع آن را در اینترنت و حتی سطح شهر ببینیم. اما نکته‌ی قابل‌ذکر آن است که تبلیغ نویسی اصول و قواعد خاص خود را دارد که نوشتن یک کپی عالی مستلزم رعایت آن اصول است. ما در این محتوا به بعضی از آنان اشاره کرده‌ایم و شما می‌توانید با جست‌وجو و تمرین اصول کپی رایتینگ و تبلیغ نویسی، به یک کپی رایتر حرفه ای تبدیل شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *