از وظایف کپی رایتر ها می‌توان به نوشتن خلاقانه و درک نیاز های مخاطبان اشاره کرد.

آکادمی نیک نویس » آموزش تولید محتوا » وظایف کپی رایتر و معرفی همه جانبه شغل او

وظایف کپی رایتر و معرفی همه جانبه شغل او

فهرست مطالب

کپی رایتر (Copywriter) یا تبلیغ نویس بر برجسته‌سازی اجزای اساسی یک محصول یا خدمت تمرکز می‌کند. وظایف کپی رایتر او را بر آن می‌دارد که با روندهای صنعت حرکت کرده و نیازهای مشتریان را نیز در نظر بگیرد. کپی رایتینگ (Copywriting) شغلی پر چالش اما جذاب است و فقط افراد علاقمند می‌توانند به آن ورود کنند.

در این مقاله از بلاگ تسمینو، به معرفی شغل کپی رایتر، مهارت‌هایی که او نیاز دارد و تفاوت یک تبلیغ نویس با کارشناس محتوا می‌پردازیم.

کپی رایتر کیست؟

کپی رایتر در ایجاد محتوای نوشتاری برای رسانه‌های مختلف مانند تلویزیون، وب‌سایت‌ها، بروشورها، پست‌های رسانه‌های اجتماعی و موارد دیگر تخصص دارد. هدف اصلی آن‌ها متقاعدکردن و جذب مخاطب هدف است. یک کپی رایتر متن‌های موثر و اغواکننده برای لندینگ پیج و بازاریابی ایمیلی می‌نویسد و به مباحث روانشناسی همچون روان شناسی فروش نیز مسلط است.

تبلیغ نویس ها مسئول ایجاد پیام‌هایی هستند که به طور موثر مزایا، ویژگی‌ها و قابلیت‌های فروش منحصربه‌فرد یک محصول، خدمات یا برند را به اشتراک می‌گذارند. آن‌ها از نزدیک با تیم‌های بازاریابی، مشتریان و متخصصان خلاق کار می‌کنند تا اهداف، مخاطبان هدف و پیام‌های کلیدی یک پروژه را درک کنند.

مهارت های تبلیغ نویس

برای برتری در کپی رایتینگ، چندین مهارت ضروری است. این مهارت ها شامل:

  • مهارت در نوشتن
  • داشتن خلاقیت در نوشتن
  • علاقمند به تحقیق و جستجو
  • آشنایی و درک اصول بازاریابی
  • توانایی آنالیز مخاطب
  • داستان‌گویی
  • مدیریت زمان و منابع

در ادامه تمام مهارت‌ های یک کپی رایتر را به تفصیل توضیح می‌دهیم.

نویسندگی عالی

مهارت‌های نوشتاری قوی برای یک کپی رایتر ضروری است. کپی‌ رایتر باید به دستور زبان، علائم نگارشی، املا و ساختار جمله تسلط داشته باشد؛ باید بتواند محتوایی واضح، مختصر و جذاب بنویسد که به طور موثر پیام مورد نظر را منتقل کند.

بیشتر بخوانید:

اصول نگارش محتوا چیست؟ معرفی صفر تا صد اصول و قواعد نگارش متن

خلاقیت

نویسنده محتوای خلاقانه باید متفاوت بیندیشد تا ایده‌های منحصربه‌فرد و جالب توجهی خلق کند. آن‌ها باید بتوانند مفاهیم، سرفصل‌ها و شعارهای تازه‌ای تولید بنویسند که با ذائقه مخاطبان هدف هم‌نوا شده و برند را از رقبا متمایز کند.

توانایی تحقیق

کپی‌ رایترها باید تحقیقات کاملی را برای درک محصول یا خدماتی که تبلیغ می‌شود و همچنین شناخت مخاطبان هدف انجام دهند. این کار شامل جمع‌آوری اطلاعات در مورد صنعت، روند بازار، رفتار مصرف‌کننده و تجزیه‌وتحلیل رقبا است. تحقیقات به آن‌ها کمک می‌کنند تا محتوای مرتبط و متقاعدکننده بنویسند.

یکی از مهم‌ترین وظایف کپی رایتر، تحقیق جامع و کامل درباره موضوع است.

درک اصول بازاریابی و تبلیغات

یک کپی رایتر باید درک کاملی از اصول بازاریابی و تبلیغات داشته باشد. آن‌ها باید بدانند که چگونه بهترین موقعیت را برای تبلیغ شناسایی کنند، نقاط فروش منحصربه‌فرد(USP) آن را برجسته و پیام‌های متقاعدکننده‌ای ایجاد کنند که باعث اقدام و تبدیل شود.

تجزیه‌وتحلیل مخاطب

تبلیغ نویس‌ها باید در تجزیه‌وتحلیل مخاطبان هدف مهارت داشته باشند. آن‌ها باید جمعیت‌شناسی، ترجیحات، نیازها و نقاط درد مشتریان خود را درک کنند. با شناخت پرسونای مخاطب، کپی‌ رایترها می‌توانند محتوای خود را طوری تنظیم کنند که با سلیقه‌ آن‌ها جور در بیاید و پاسخ دلخواه را به دنبال داشته باشد.

داستان سرایی

توانایی گفتن داستان‌های جذاب و قانع‌کننده در نوشتن بسیار مهم است. داستان‌ها خوانندگان را مجذوب خود می‌کنند، احساسات را برمی‌انگیزند و محتوایی به یاد ماندنی دارند. نویسندگان باید بتوانند روایت‌هایی را توصیف کنند که مخاطب را درگیر و رابطه آن‌ها را با برند یا محصول ایجاد کند.

سازگاری

تبلیغ‌ نویس‌ها اغلب در پروژه‌ها و پلتفرم‌های متنوع می‌نویسند. این افراد باید سازگار باشند و بتوانند سبک، لحن و قالب نوشتاری خود را با توجه به رسانه و مخاطب هدف تنظیم کنند. انطباق با صداها و سبک‌های مختلف برند برای کپی رایتینگ موثر ضروری است.

دانش سئو

در عصر دیجیتال، نویسندگان محتوای تبلیغاتی باید اصول سئو سایت را درک کنند. این اشخاص باید بدانند که چگونه کلمات کلیدی مرتبط را به طور طبیعی در محتوای خود بگنجانند تا رتبه صفحات را در موتورهای جست‌وجو بهبود بخشند و ترافیک ارگانیک را افزایش دهند.

تصحیح و ویرایش

کپی‌ رایترها باید مهارت‌های تصحیح و ویرایش قوی داشته باشند تا از دقت، وضوح و ثبات در کار خود اطمینان حاصل کنند. آن‌ها باید در بررسی نوشتار و تصحیح دستور زبان، املا، علائم نگارشی و خوانایی کلی دقیق باشند.

مدیریت زمان

تبلیغ‌ نویسان اغلب روی پروژه‌های متعدد با ضرب‌الاجل محدود کار می‌کنند. مهارت‌های مدیریت زمان برای رسیدن به حداکثر نتیجه، بدون به خطر افتادن کیفیت کار بسیار مهم است. کپی‌ رایترها باید بتوانند وظایف و حجم کاری خود را اولویت‌بندی کنند و محتوای با کیفیت را به موقع ارائه دهند.

توسعه و تقویت این مهارت‌ها می‌تواند به Copywriter کمک کند تا محتوای متقاعدکننده و تاثیرگذاری بنویسد که با انتظارات مخاطب هدف همسو بوده و به اهداف بازاریابی برند دست یابد.

تفاوت کپی رایتر با کارشناس محتوا

کپی رایتر و کارشناس محتوا دو نقش متمایز در زمینه نویسندگی هستند؛ اگرچه ممکن است بین وظایف شغلی‌شان همپوشانی وجود داشته باشد. در ادامه توضیح مفصلی در مورد تفاوت‌های بین کپی رایترها و نویسندگان محتوا خواهیم داد.

هدف

تبلیغ‌ نویس: هدف اصلی یک کپی‌ رایتر متقاعدکردن و تحت تاثیر قراردادن خواننده برای انجام یک اقدام خاص است، مانند خرید، اشتراک در یک سرویس، یا تکمیل فرآیند ثبت‌نام. کپی رایتینگ اغلب در تبلیغات، کمپین‌های بازاریابی، صفحات فرود و موارد تبلیغاتی استفاده می‌شود.

کارشناس محتوا: نویسندگان محتوا بر ایجاد محتوای آموزنده، جذاب و ارزشمند برای خوانندگان تمرکز می‌کنند. هدف آن‌ها آموزش، سرگرمی یا ارائه اطلاعات مفید به مخاطب است. این افراد معمولا نوشته‌های خود را در پست‌های وبلاگ، مقالات، پست‌های رسانه‌های اجتماعی و سایر اشکال محتوای غیر تبلیغاتی منتشر می‌کنند.

سبک نوشتن

کپی رایتر: کپی رایتینگ شامل استفاده از زبان متقاعدکننده، جذابیت‌های احساسی و تکنیک‌های داستان‌سرایی برای جلب توجه خواننده و سوق دادن آن‌ها به سمت یک عمل خاص است. این هدف نیاز به نوشته‌ای مختصر و تاثیرگذار دارد که مزایای منحصربه‌فرد یک محصول یا خدمات را برجسته کند.

نویسنده محتوا: نوشتن محتوا بر وضوح، دقت و ارائه اطلاعات ارزشمند به خواننده تاکید دارد. نویسندگان محتوا اغلب از لحن محاوره‌ای بیشتر استفاده می‌کنند و بر ارائه اطلاعات، پاسخ به سوالات و رسیدگی به نیازهای مخاطب هدف تمرکز دارند. آن‌ها ممکن است عناصر داستان سرایی را وارد نوشته‌هایشان کنند؛ اما بدون قصد مستقیم برای فروش.

تمرکز بر مخاطب

تبلیغ نویس: نویسندگان تبلیغات تجاری یک مخاطب هدف خاص در ذهن دارند و پیام‌های خود را طوری می‌نویسند که با خواسته‌ها، نقاط دردناک و انگیزه‌های او همسو شود. هدف تبلیغ‌ نویسان ایجاد حس فوریت یا تمایل است که خواننده را وادار به اقدام فوری می‌کند.

کارشناس محتوا: کارشناسان محتوا مخاطبان هدف خود را در نظر می‌گیرند، اما تمرکزشان در درجه اول بر ارائه اطلاعات مرتبط و مفید است. جلب توجه خوانندگان با ارائه اطلاعات ارزشمند، حل مشکلات یا ارضای کنجکاوی مخاطبان از وظایف کارشناسان محتوا هستند. ایجاد اعتماد، اقتدار و تقویت روابط بلند مدت از اهداف یک کارشناس محتوا است.

شیوه تمرکز بر مخاطب، در بین کپی رایتر ها و کارشناسان محتوا متفاوت است.

سئو محتوا

کپی‌ رایتر: کپی‌ رایترها اغلب از نزدیک با کارشناسان فروش و بازاریابی در ارتباطند تا به شناخت خوبی از مخاطب کسب‌وکار برسند. یک کپی‌ رایتر به ندرت با متخصصان سئو کار می‌کند؛ زیرا پیام او کوتاه است. با این حال، تمرکز اصلی روی پیام‌های متقاعدکننده باقی می‌ماند.

نویسنده محتوا: نویسندگان محتوا در عین نگارش مقاله، توجه خود را به سئو نیز معطوف می‌کنند؛ اما معمولا به ارائه محتوای با کیفیت بالا هم اهمیت می‌دهند. هدف آن‌ها ایجاد محتوای ارزشمندی است که با میل خوانندگان همخوانی داشته و در عین حال، کلمات کلیدی مرتبط را به طور طبیعی در متن توزیع می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

چاشنی ارزشمند سئو در تولید محتوا؛ معرفی 13 اصل سئو محتوا

دعوت به اقدام (CTA)

تبلیغ‌ نویس: تبلیغ‌ نویسان در ایجاد فراخوان‌های قانع‌کننده‌ای مهارت دارند که پاسخ‌های فوری را از خواننده دریافت می‌کنند. CTAها برای تشویق مخاطبان به خرید، مشترک‌شدن در خبرنامه، درخواست اطلاعات بیشتر یا انجام هر اقدام دلخواه دیگری طراحی شده‌اند.

نویسنده محتوا: در حالی که نویسندگان محتوا ممکن است CTA را در نوشتار خود بگنجانند، اما معمولا این CTAها کمتر مستقیم هستند و بر تبدیل‌های فوری تمرکز دارند.

مسئولیت ­ها و وظایف کپی رایتر

یک کپی رایتر مسئولیت کپی رایتینگ و نوشتن محتوای خلاقانه را به عهده دارد. این شخص مسئولیت‌های دیگری را نیز عهده‌دار است که در ادامه به تمام آن‌ها اشاره می‌کنیم.

نوشتن کپی جذاب، از مهم‌ترین وظایف کپی رایتر

مسئولیت اصلی یک کپی رایتر نوشتن محتوای متنی متقاعدکننده برای رسانه‌های مختلف است. آن‌ها باید مهارت‌های نوشتاری عالی و توانایی جلب توجه مخاطب هدف را داشته باشند.

درک نیازهای مشتری، از مسئولیت‌های تبلیغ نویس

کپی رایترها تاثیر مستقیمی بر ذهنیت خواننده از برند دارند؛ بنابراین باید نیازهای مشتریان کسب‌وکار را بشناسند و با مدیران پروژه به بررسی نیازهای خاص، اهداف و دستورالعمل‌های برند بپردازند. آن‌ها باید دیدگاه مشتری را درک و سبک نوشتاری خود را بر اساس آن هماهنگ کنند.

توسعه مفاهیم خلاقانه

کپی رایترها مسئول طوفان فکری و توسعه مفاهیم خلاقانه برای کمپین‌های تبلیغاتی یا ابتکار در بازاریابی هستند. آن‌ها باید ایده‌های خاص و جذابی ارائه دهند که با مخاطب هدف هم‌راستا شود و پیام مورد نظر را به طور موثر منتقل کند.

بیشتر بخوانید:

پیدا کردن ایده تولید محتوا و نوشتن بهترین متن‌ها

همکاری با طراحان

تبلیغ‌ نویسان اغلب با طراحان گرافیک یا مدیران هنری همکاری می‌کنند تا مطمئن شوند که محتوای نوشته‌شده و عناصر بصری مکمل یکدیگر هستند. آن‌ها طراحان و مدیران هنری را راهنمایی می کنند تا کپی خودشان در طرح کلی یکپارچه و معنادار شود.

انطباق با سبک‌ها و لحن‌های مختلف

نویسندگان محتوای تبلیغاتی باید در سبک نوشتاری خود همه کاره باشند و بسته به نیازهای برند یا پروژه بتوانند با صداهای مختلف هر برند سازگار شوند. این افراد باید به نوشتن در سبک رسمی، محاوره‌ای، طنزآمیز یا فنی مسلط باشند.

به روز ماندن با روندهای صنعت

تبلیغ‌ نویس‌ها باید از آخرین روندهای (Trends) صنعت، تکنیک‌های بازاریابی و پلتفرم‌های نوظهور مطلع باشند. این به‌روزبودن به آن‌ها کمک می‌کند تا محتوای مرتبط و پر مخاطبی بنویسند که با نیاز مخاطب هدف یکسان است.

انجام تست A/B

بهتر است کپی‌ رایترها به تست A/B مسلط باشند؛ تستی که نسخه‌های متعددی از یک نمونه واحد می‌سازد تا مشخص شود کدام یک بهتر عمل می‌کند. تبلیغ نویسان به تجزیه‌وتحلیل نتایج می‌پردازند و تصمیمات مبتنی بر داده را برای بهبود اثربخشی نوشته خود می‌گیرند.

اجرای تست A/B از وظایف اساسی کپی رایتر ها است.

یادگیری و بهبود مستمر

نویسندگان محتوای تجاری باید ذهنیت رشد داشته باشند و فعالانه به دنبال فرصت‌هایی برای ارتقا مهارت‌های خود باشند. آن‌ها می‌توانند در کارگاه‌های آموزشی، وبینارها و کنفرانس‌ها شرکت کنند، به مطالعه وبلاگ‌های تبلیغاتی بپردازند و در فعالیت‌های توسعه مهارت‌های نرم شرکت کنند تا در حوزه کاری خود پیشرو باشند.

برخی از مسئولیت‌های دیگر یک کپی رایتر شامل موارد زیر می‌شوند:

  • در صورت نیاز کپی (متن تبلیغاتی) خود را ویرایش و تصحیح کنند.
  • از اصول سئو برای به حداکثر رساندن دسترسی به متن بهره ببرند.
  • تصاویر مرتبط با کپی پیدا کنند.

تمام موارد مذکور از مسئولیت‌های کلیدی یک کپی رایتر هستند. با این حال، مهم است توجه داشته باشید که مسئولیت‌های خاص ممکن است بسته به سازمان، صنعت و پروژه‌های فرد متفاوت باشند.

چه کسب‌وکارهایی به کپی رایتر نیاز دارند؟

هر کسب‌وکار یا سازمانی که قصد دارد با مخاطبان خود ارتباط برقرار کند به یک کپی رایتر نیاز دارد؛ از مالکان انحصاری گرفته تا شرکت‌های بزرگ.

کپی رایترها می توانند به اشکال زیر به کپی رایتینگ بپردازند:

فریلنسرها

افرادی که کسب‌وکار خود را به طور مستقل راه‌اندازی و اداره می‌کنند مانند طراحان داخلی، نویسندگان، طراحان گرافیک و مربیان، می‌توانند از متن‌ها و خلاقیت یک کپی‌ رایتر استفاده کنند.

آژانس‌های بازاریابی

شرکت‌هایی با تیم‌هایی که در بسیاری از جنبه‌های بازاریابی به مشتریان مختلفی کمک می‌کنند.

کسب‌وکارهای کوچک

کسب‌وکارهای کوچکی که مالکیت خصوصی، درآمد سالانه کم و کارکنان اندکی نیز دارند.

شرکت‌های بزرگ

شرکت‌های بزرگ با صدها یا حتی هزاران کارمند.

فروشگاه‌های اینترنتی

مشاغل بزرگ و کوچکی که یک فروشگاه اینترنتی دارند و به ارائه محصولات و خدمات می‌پردازند.

استارت‌آپ‌ها

شرکت‌هایی که در مراحل اولیه فعالیت هستند و توسط یک یا چند کارآفرین در حال توسعه یک محصول یا خدمات تاسیس شده‌اند.

سازمان‌های غیر انتفاعی

سازمان‌هایی که برای منفعت خاصی فعالیت نمی‌کنند مانند موسسات خیریه، بنیادها، سازمان‌های تجاری و گروه‌های حمایت اجتماعی می‌توانند از متن‌های یک تبلیغ نویس استفاده کنند.

بیشتر بخوانید:

بررسی ترفند نوشتن توضیحات محصول با نرخ تبدیل بالا

چگونه یک کپی رایتر شویم؟

اگر به دنبال کپی رایتر شدن هستید، در ادامه هشت مرحله برای دستیابی به این موقعیت را تشریح می‌کنیم.

آگاهی از وظایف کپی رایتر اولین قدم برای شروع تبلیغ نویسی است.

 یک پایه قوی بسازید

با درک اصول بازاریابی، تبلیغات و روانشناسی انسان شروع کنید. کتاب‌های کلاسیک درباره کپی‌نویسی، مانند «Ogilvy on Advertising» و آثاری از دیگر افسانه‌های تبلیغاتی مانند کلود هاپکینز و یوجین شوارتز را بخوانید. همچنین می‌توانید برای یادگیری اصول اولیه، در یک دوره کپی رایتینگ شرکت کنید.

هنر خود را تمرین کنید

تا جایی که ممکن است بنویسید تا مهارت نوشتنتان را تقویت کنید. با سبک‌ها و قالب‌های مختلف، مانند بلاگ پست، تبلیغات چاپی و محتوای دیجیتال به تمرین بپردازید. با تجزیه‌وتحلیل و تشریح کمپین‌های تبلیغاتی موفق، می‌توانید الگو گرفته و نوشته‌هایتان را بهتر کنید.

یک نمونه کار متنوع بسازید

مجموعه‌ای از بهترین کارهای خود را ایجاد کنید که مهارت‌ها و تطبیق‌پذیری‌تان را به نمایش می‌گذارند. نمونه کارها کلید شما برای جذب مشتریان و کارفرمایان بالقوه خواهد بود.

 به دنبال راهنمایی و بازخورد باشید

به دنبال کپی رایترهای با تجربه یا متخصصان صنعت مد نظرتان باشید که می‌توانند راهنمایی‌تان کنند، کارتان را به نقد بگذارند و اصلاحات ارزشمندی را ارائه دهند. به گروه‌های کپی رایتینگ و تبلیغات بپیوندید تا شبکه‌سازی کنید، از دیگران یاد بگیرید و دانش خود را به اشتراک بگذارید.

تجربه دنیای واقعی را به دست آورید

با کارآموزی در یک آژانس یا شرکت تبلیغاتی با تمرکز بازاریابی شروع کنید. این تجربه عملی به شما کمک می‌کند فوت و فن‌ها را یاد بگیرید، مهارت‌های خود را توسعه دهید و چالش‌ها و فرصت‌های کار با مشتریان را درک کنید.

به یادگیری و انطباق ادامه دهید

از آخرین روندها و بهترین شیوه‌ها در تبلیغات و کپی رایتینگ مطلع باشید. همانطور که صنعت پیشرفت می‌کند، دانش و مهارت‌های شما نیز باید توسعه یابند. به کارگاه‌ها، کنفرانس‌ها و دوره‌ها ملحق شوید تا به طور مداوم توانایی‌های خود را تقویت کنید و از همکاران جلوتر بمانید.

خودتان را تبلیغ کنید

با متخصصان صنعت مورد نظر خود رابطه بسازید، در رویدادهای صنعت شرکت کنید و فعالانه در رسانه‌های اجتماعی حضور داشته باشید. یک برند شخصی ایجاد کنید که تخصص شما را به نمایش بگذارد و از مهارت‌های کپی رایتینگ خود، برای ایجاد محتوای قانع‌کننده‌ای استفاده کنید و خدماتتان را به نمایش بگذارید.

روابط بلند مدت بسازید

هنگامی که جا پای خود را به عنوان یک کپی رایتر حرفه‌ای محکم کردید، بر ایجاد روابط پایدار با مشتریان و همکاران تمرکز کنید. کارتان را با بالاترین کیفیت ارائه دهید، به طور موثر ارتباط برقرار کنید و حواستان را به ددلاین‌ها بدهید تا به خلق شهرت قوی و مشتریان وفادار بیانجامد.

آنچه در تبلیغ نویس کیست خواندیم

کپی رایتر یا تبلیغ نویس (Copywriter) خالق محتوا با کلمات است. هر قطعه از متنی که یک کپی رایتر می‌نویسد، در پازلی بزرگتر به نام هویت و استراتژی برند قرار می‌گیرد. کپی رایترها تصویر بزرگ، از جمله هویت برند و سفر خریدار را درک می‌کنند و سپس انواع مختلفی از کپی‌ها را می‌نویسند که با هم چرخ رسیدن به اهداف کسب‌وکار را به حرکت می‌اندازند. وظایف کپی رایتر از جمله درک نیازهای مشتری، به‌روزماندن با صنعت و نوشتن خلاقانه‌ترین تبلیغات، این شغل را مناسب افراد خاصی می‌سازد که واقعا به آن علاقه‌مندند.

آیا شما به عنوان خواننده این مقاله از نیک‌نویس، یک کپی رایتر هستید؟ یا به این شغل علاقه‌مندید؟ خوشحال می‌شویم نظراتتان را با تیم ما و سایر خوانندگان در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *