آکادمی نیک نویس » آموزش سئو و بهینه سازی » چاشنی ارزشمند سئو در تولید محتوا؛ معرفی 13 اصل سئو محتوا

چاشنی ارزشمند سئو در تولید محتوا؛ معرفی 13 اصل سئو محتوا

چاشنی ارزشمند سئو در تولید محتوا؛ معرفی 13 اصل سئو محتوا

فهرست مطالب

من همیشه قبل از نوشتن محتوایی که باید اصول سئو در آن رعایت شده باشه به خودم می‌گویم: خب! این محتوا را قرار است یک انسان بالغ بخواند؛ پس چگونه آن را بنویسم تا او را جذب کرده و در مسیر یادگیری کمک حالش باشد؟

حال لحظه‌ای تصور کنید که محتوایی که تولید می‌کنید را هیچ کس نبیند و به دست هیچ کس نرسد! قطعا خستگی در تن‌تان مانده و احساس می‌کنید کارتان بیهوده بوده است. این موضوع برای نویسندگان و بازاریابان محتوا یک فاجعه است! یکی از کارهایی که برای جلوگیری از وقوع این فاجعه می‌شود انجام داد این است که محتوا را بر اساس استانداردهای موتور جستجوی گوگل بنویسیم تا در صفحه نتایج گوگل نشان داده شود.

حضور محتوای شما در صفحه اول و مخصوصا 3 نتیجه اول گوگل یعنی شما اصول سئو را به خوبی رعایت کرده‌اید و از کاربردی بودن آن خیال‌تان راحت است.

رعایت اصول سئو در تولید محتوا نقش زیادی در رسیدن به رتبه های بالایی گوگل را دارد.

بگذارید همین ابتدا بگویم؛ در این محتوا قرار نیست یک سری نکات سنگین و فنی از سئو را بخوانید؛ بلکه اینجا قرار است اصول سئو در نویسندگی را یاد بگیریم و بفهمیم چطور می‌شود هم کاربران و هم موتور جستجو را راضی نگه داشت.

هیچ وقت تولید محتوا نکنید اگر:

  • صرفا کارفرما از شما خواسته که سایت محتوا داشته باشد!
  • وبلاگ‌تان خالی است و می‌خواهید تار عنکبوت نبندد!
  • به شما گفته‌اند اگر گالن گالن محتوای جدید اما بی کیفیت توی سایت بریزید سایت رشد می‌کند!

درست است که در ابتدای کار نمی‌شود همه محتواها را با کیفیت 100% تولید، بارگذاری و بهینه سازی کرد؛ اما رعایت اصول تولید محتوا برای سایت اصلا کار وقت گیری نیست و به راحتی می‌توانید محتوا را از سطح “به درد نخور” به سطح “مطلوب” تبدیل کنید و به عبارتی محتوای مناسب برای سئو تولید کنید. اگر می‌خواهید جز 3 دسته از افراد بالا نباشید ادامه مقاله را مطالعه کنید.

چک لیستی از اصول جون‌دار سئو محتوا؛ چگونه یک محتوای سئو شده تولید کنیم؟

منظور از اصول جون‌دار سئو محتوا، اصولی است که با رعایت آن‌ها در کم‌ترین زمان بهترین نتایج را می‌گیرید. اینجا چک لیستی جامع و موثر از اصول سئو داخلی را به عرض‌تان می‌رسانم و پیشنهاد می‌کنم اگر در ابتدای راه هستید این چک لیست را جلوی‌تان بگذارید و تک تک اصول آن را تیک بزنید و در محتوا اعمال کنید تا در نهایت ملکه ذهن‌تان شود. برویم سر اصل مطلب:

1. انتخاب هدفمند کلمات کلیدی

می‌دانیم که گام اول سئو سایت، سئو داخلی است؛ اولین گام سئو داخلی یا همان on-Page هم جستجوی کلمات کلیدی است. پس از تحقیق کلمات کلیدی، بسته به نوع ساختار سازمان، مدیر سئو یا مدیر محتوا یک استراتژی درست و حسابی برای تولید محتوای سئو شده تدوین می‌کند.

این استراتژی مشخص می‌کند که به عنوان مثال در 1 سال آینده چند عدد محتوا و با چه فاصله زمانی‌هایی روی سایت بارگذاری شوند. عنوان یا همان موضوع این محتواها را کلمات کلیدی که توسط کاربر سرچ می‌شود مشخص می‌کند. این کلمات هم که در همان ابتدا در طی روند تحقیق کلمات کلیدی به طور کامل جمع آوری شده است. به این ترتیب است که کلمات کلیدی یک پایه محکم سئو محتواست و اگر در همان ابتدای کار به طور هدفمند کلیدواژه‌ها را مشخص نکنید بعدا مشکلات زیادی از جمله کنیبالیزیشن و… برای سایت‌تان رخ می‌دهد و نفس‌تان را می‌برد!

2. درج بهینه عنوان اصلی مقاله (تگ H1)

عنوان و موضوع اصلی محتوا در تگ H1 قرار می‌گیرد. به عنوان مثال در این محتوا عبارت “چاشنی ارزشمند سئو در تولید محتوا؛ معرفی 13 اصل سئو محتوا” عنوان اصلی یعنی همان H1 مقاله است. عنوان H1 باید مفهوم و موضوع اصلی مقاله را برایتان مشخص کند و کلمه کلیدی اصلی محتوا در آن قرار داشته باشد. شما می‌توانید در انواع ویرایشگر متن در سایت برای محتوا H1 تعیین کنید. محتوای مناسب برای سئو قطعا دارای تگ H1 است.

3. درج و بهینه سازی تگ متا

هم کارشناس سئو و هم کارشناس محتوای کاردرست باید اصول نوشتن تگ تایتل و متا دیسکریپشن را به یاد داشته باشند. توضیحات متا نقش ناموس سئوکاران را بازی می‌کند!!! این به این دلیل است که تگ Title و Meta Description در صفحه نتایج گوگل نمایش داده می‌شوند و ارتباط مستقیمی با موتورهای جستجو و کاربر دارند.

در تصویر زیر یک نمونه توضیحات متا را مشاهده می‌کنید:

استفاده مناسب تایتل و توضیحات متا در سئو داخلی می‌تواند نرخ تبدیل را بالاتر ببرد.

قسمت آبی رنگ Title و قسمت خاکستری رنگ Meta Description است.

4. آدرس URL بهینه بسازید تا موتور جستجو گم نشود!

به آدرس یک صفحه از سایت URL گفته می‌شود. اینکه آدرس URL فارسی باشد یا انگلیسی موضوعی است که سر آن بین سئوکاران اختلاف وجود دارد؛ اما تنها دلیل مشخص و اثبات شده‌ای که وجود دارد و مشخص می‌کند URL انگلیسی بهتر از فارسی است، این است که آدرس انگلیسی حجم کمتری را اشغال می‌کند و آدرس فارسی اصطلاحا هش (Hash) می‌شود و حجم بیشتری را اشغال می‌کند.

در درج آدرس URL بهتر است از حروف اضافه استفاده نکنید و آن را در 3 الی 5 کلمه خلاصه کنید؛ زیرا این آدرس هرچه کوتاه‌تر باشد بهتر است. آدرس URL مثل کدپستی است و هیچ 2 صفحه‌ای یک آدرس URL مشابه ندارند.

5. با Timestamp مشخص کنید محتوای‌تان به روز است

تعداد محدودی از مقالات، مانند صفحاتی که لیست قیمت ارائه می‌دهند، نیاز دارند به کاربر بفهمانند که محتوا به روز است؛ به این منظور از Timestamp استفاده می‌کنیم. به عنوان مثال اگر یک مقاله با عنوان “الگوریتم‌های گوگل” داریم بهتر است در تگ تایتل آن درج کنیم که محتوا مربوط به سال 2023 است. اگر سایت شما با CMS وردپرس طراحی شده باشد می‌توانید با استفاده از افزونه این قابلیت را به سایت‌تان اضافه کنید.

6. استفاده درست و اصولی از کلمات کلیدی

گوگل برای اینکه ماهیت متن شما را درک کند به کلیدواژه‌هایی که در متن استفاده کردید نگاه می‌کند؛ به این ترتیب برای تعیین موضوع اصلی مقاله بهتر است کلیدواژه اصلی را حداقل یک بار در پاراگراف اول (100 کلمه اول)، تگ عنوان، تایتل و متا استفاده کنید؛ البته این به این معنا نیست که دقیقا 1 کلیدواژه را در همه این مکان‌ها استفاده کنید، بلکه کلمات هم معنا و مشابه را بین این چند جایگاه تقسیم می‌کنید.

به عنوان مثال کلمات:

اصول سئو در تولید محتوا

اصول سئو در نویسندگی

محتوای مناسب برای سئو

اصول سئو در محتوا نویسی

اصول تولید محتوا برای سایت

همگی یک ماهیت دارند و فقط با لحن‌های متفاوتی نوشته شده‌اند؛ به این ترتیب شما این کلمات مهم را می‌توانید در نقاط حساس برای سئو تقسیم کنید.

7. استفاده از H2های جذاب و حاوی کلمه کلیدی

زیر عنوان‌های مقاله باید به صورتی نوشته شوند که اسکلت کلی آن را مشخص کنند. هر مقاله از چندین H2 و H3 و… تشکیل می‌شود. این عناوین اسکلت و ساختار کلی مقاله را مشخص می‌کنند و باید به گونه‌ای نوشته شوند که هم مفهوم را به طور دلچسبی به عرض کاربر برسانند و هم موتورهای جستجو بتوانند با این‌ها مفهوم متن را درک کنند. استفاده خلاقانه از تگ‌های H2 جز اصول محتوا نویسی برای سایت است.

8. استفاده از تصویر، ویدئو، پادکست

می‌دانیم که محتوا فقط در متن خلاصه نمی‌شود. گاهی اوقات ممکن است مخاطب ما فردی پر مشغله و کم حوصله باشد و یک محتوای 2000 کلمه‌ای را نخواند؛ به این ترتیب بهتر است برای این دسته از مخاطبان‌مان پادکست، ویدیو و تصاویری حاوی مفهوم آماده درج کنیم تا به هیچ عنوان دست خالی از صفحه بیرون نرود.

9. استفاده از کلمات کلیدی LSI

شاید برای‌تان پیش آمده باشد که در یک مهمانی خانوادگی شما را با شناخت دایی، عمه، خاله، پدر، خواهر و… بشناسند؛ در محتوای سئویی هم این چنین مفهومی وجود دارد؛ گوگل برای تشخیص کلمات هم آوا اما غیر هم معنی، و به طور کلی مفهوم متن، از کلمات کلیدی LSI کمک می‌گیرد. کلمات LSI به عبارتی کلمات هم خانواده کلیدواژه اصلی هستند و ارتباط معنایی بین کلمات کلیدی را مشخص می‌کنند.

تا حالا به این موضوع فکر کرده‌اید که گوگل فرق مَسکَن و مُسَکِن را چگونه تشخیص می‌دهد؟ 😁

آفرین!

با کلمات هم خانواده که در متن استفاده می‌کنید.

اگر منظورتان مَسکَن باشد قطعا در محتوا کلماتی مانند خانه، رهن، اجاره، خرید و فروش، املاک، معامله و… را استفاده می‌کنید؛ اما اگر منظور مُسَکِن باشد کلماتی مثل پزشک، قرص، آمپول، کپسول، بیمار و… استفاده می‌شود. این‌گونه است که گوگل کبیر ماهیت محتوای شما را تشخیص می‌دهد!

10. بهینه سازی نسخه موبایل سایت

این روزها تعداد خیلی زیادی از کاربران اینترنت از طریق تلفن همراه در آن گردش می‌کنند. به این ترتیب قطعا باید سایت را برای نمایش در گوشی موبایل بهینه کنیم تا المان‌ها به درستی به کاربر نشان داده شوند.

موبایل فرندلی بودن سایت نکته‌ای است که اگر درست نباشد رتبه سایت‌تان را به قهقرا خواهد برد.

11. لینک به مراجع معتبر خارجی

سر این موضوع گارد بسیار زیادی برای بسیاری از افراد وجود دارد؛ معمولا سئوکاران ایرانی راضی نمی‌شوند لینک خارجی بدهند و معتقدند لینک خارجی باعث کسر اعتبار صفحات‌شان می‌شود. اما اگر در یک مقاله به محتوای مربوط، جامع و بسیار معتبر لینک بدهید مشخص کننده این است که حرف‌هایتان را از سر راه نیاورده و پا، جای پای مراجع معتبر حوزه می‌گذارید. گوگل هم با الگوریتم E-A-T اعلام کرد که بر روی اعتبار سنجی سایت‌های تازه کار می‌خواهد وسواس زیادی به خرج دهد و هر سایتی را در نتایج خود نشان ندهد.

به طور کلی بهتر است به مراجع معتبر انگلیسی لینک سازی کنید؛ همچنین دقت کنید لینک سازی خارجی فقط در صورت نیاز و به صورت محدود انجام شود و زیاده روی نکنید.

12. لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی ارتباط میان صفحات، ساختاربندی اصولی و کیفیت سئو on-Page سایت‌تان را مشخص می‌کند و نشان می‌دهد شما به طور پیوسته در سایت تولید محتوا کرده و از هر چمن گلی حرف نمی‌زنید! یک اصل خیلی مهم برای نشان دادن ارتباط معنایی کلمات کلیدی و صفحات سایت، لینک سازی داخلی درست و استفاده از انکر تکست مناسب است.

به هر حال کلیه معنا و مفهوم یک حوزه را نمی‌شود در یک صفحه جای داد و باید برای توضیح کامل‌تر کاربر را به صفحه دیگری ارجاع داد.

13. مخلص کلام؛ نیاز کاربر را رفع کنید

رفع نیاز کاربر تیر اول و آخر محتوا در سئو است. اگر بهترین و خلاقانه‌ترین محتوا را بنویسید و تمامی اصول سئو را در آن رعایت کنید اما ارزشی برای مخاطب ایجاد نکرده و مشکلی را برای او رفع نکند هیچ‌گاه کارتان به ثمر نخواهد رسید. به این ترتیب قطعا هنگام تولید محتوا دقت کنید که مطلب مورد نیاز کاربر را به درستی و شفاف برای کاربر شرح دهید.

یکی از مهمترین اصول سئو در تولید محتوا، درنظر گرفتن خواست و هدف کاربر در کنار رعایت اصول مورد تاکید گوگل است.

اما از طرفی هم گوگل استانداردهای خود را بر اساس جلب رضایت مخاطب تعیین می‌کند؛ به این ترتیب شما به هر حال با رعایت اصول سئو به طور هوشمندانه می‌توانید رضایت کاربر را جلب کنید. رعایت اصول سئو در تولید محتوای سایت یک بازی دو سر برد است.

بیشتر بخوانید:

فاکتورهای محتوای باکیفیت از دیدگاه گوگل (معرفی معیارهای محتوای خوب)

چه کسی کار سئو محتوا را انجام می‌دهد؟

کار سئو محتوایی معمولا بر عهده نویسنده محتوای سایت است؛ اما این نقش بسته به ساختار سازمان می‌تواند بر عهده افراد دیگری هم باشد. اما به طور کلی:

1. اگر شرکت شما سئو محور باشد:

کار سئو محتوا توسط تیم محتوا کنترل و توسط مدیر سئو چک نهایی می‌شود.

2. اگر شرکت سئو محور نباشد:

کار سئو محتوا بر عهده نویسنده بوده و توسط متخصص سئو مجموعه کنترل می‌شود؛ به طوری که سئوکار دستور العمل‌های لازم را به نویسنده می‌دهد.

خلاصه اصول سئو در نویسندگی

سئو محتوایی یک اصل مهم در تولید محتوای سایت است که بدون آن انگار کار بیهوده انجام داده‌اید. سئو محتوا اصولی دارد که با رعایت آن به راحتی می‌توانید رتبه‌های برتر گوگل را از آن خود کنید. این کار، کار سختی نیست و فقط کافی است اصولی که بالاتر بیان کردیم را تک به تک در محتوا اعمال کنید و منتظر سیل ترافیک مخاطبان به سایت‌تان باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *