آکادمی نیک نویس » آموزش سئو و بهینه سازی » سئو داخلی سایت؛ 14 قدمی که باید برای بهینه سازی سئو on page بردارید

سئو داخلی سایت؛ 14 قدمی که باید برای بهینه سازی سئو on page بردارید

سئو داخلی سایت؛ 14 قدمی که باید برای بهینه سازی سئو on page بردارید

فهرست مطالب

سئو یک سایت به 2 بخش کلی سئو داخلی (On-page SEO) و سئو خارجی (Off-page SEO) تقسیم می‌شود. سئو داخلی به مجموعه اقداماتی می‌گوییم که در داخل سایت برای بهینه سازی هرچه بهتر برای موتورهای جستجو انجام می‌دهیم. این کارها می‌تواند شامل لینک سازی داخلی، تولید محتوای منحصر به فرد، ایجاد تگ‌های تایتل و متا و… باشد. در این مطلب می‌خواهیم به صورت جامع و با کمک گرفتن از یک چک لیست، سئو داخلی سایت‌تان را بهبود دهیم.

سئو داخلی سایت چیست و به چه بخش‌هایی تقسیم می‌شود؟

همانطور که پیش‌تر هم گفتم، سئو داخلی مجموعه کارهایی است که در داخل سایت برای بهینه سازی آن برای موتورهای جستجو انجام می‌دهیم. خود سئو داخلی سایت یا همان On-page SEO به دو بخش تقسیم می‌شود که عبارتند از:

  1. سئو محتوا
  2. سئو تکنیکال (فنی)

سئو محتوا؛ برای ارائه هر آنچه کاربر به آن نیاز دارد

تولید، انتشار، بهینه سازی محتوا همگی در بخش سئو محتوا قرار می‌گیرند و نقش بسیار مهمی را در سئو بازی می‌کنند.

سئو محتوا اصلی‌ترین جز سئو داخلی سایت است.

سئو تکنیکال؛ برای راهنمایی درست کاربر در پیچ و خم سایت

اگر نکات فنی و تکنیکال سایت درست نباشد، کاربر مانند یک کلاف سر در گم در سایت چرخیده و در آخر با عصبانیت دکمه ضربدر سایت را زده و خارج می‌شود که هیچ؛ پشت سرش را هم نگاه نمی‌کند!

به این ترتیب است که با استفاده از سئو تکنیکال کاربر را به درستی به محلی که می‌خواهد هدایت می‌کنیم و نهایت تلاش‌مان را می‌کنیم تا مسیرهای سایت برای او گیج کننده نباشد.

آموزش سئو داخلی با 14 گام اساسی

این 14 گامی که در ادامه بررسی و مرور می‌کنیم از جمله کارهایی است که هر سایتی باید برای بهینه سازی بدنه اصلی، یعنی سئو داخلی از آن‌ها استفاده کند. سئو داخلی سایت نقش تنه یک درخت را برای سایت ایفا می‌کند؛ اگر بدنه سایت‌تان محکم و سالم باشد، کمتر پیش می‌آید که آسیب بیرونی آن را از پای در بیاورد. همچنین اگر سئو On-page سایت‌تان برای موتورهای جستجو بهینه نباشد و اصول سئو در تولید محتوا رعایت نشده باشد هرچقدر هم که کار Off-page انجام دهید هیچ سودی برایتان نخواهد داشت؛ پس اولین و مهم‌ترین گام سئو، بهینه سازی ساختار داخلی سایت است.

1. آدرس URL باید گویای مسیر و کوتاه باشد

آدرس‌ URL صفحات سایت هرچقدر کوتاه‌تر باشد بهتر است؛ از آدرس‌های پیچیده و تو در تو حتما دوری کنید. همچنین برای درج آدرس URL بهتر است از حروف انگلیسی استفاده کنید؛ زیرا حجم کم‌تری از صفحه را اشغال می‌کند و در نهایت آدرس کوتاه و منظمی خواهید داشت. به این ترتیب حتما آدرس URL تمامی صفحاتت‌ان را بهینه سازی کنید.

به یک نمونه URL سایت نیک نویس توجه کنید:

niknevis.com/academy/what-is-copywriting

2. تحقیق کلمات کلیدی؛ زیر و بم خواسته‌های کاربر را پیدا کنید

همه افراد برای پیدا کردن نیازهایشان در گوگل سرچ می‌کنند؛ به این ترتیب عباراتی که کاربر در مرورگر خود جستجو می‌کند دقیقا عباراتی است که ما باید در سایت‌مان برای‌شان پاسخی داشته باشیم. پیدا کردن این کلمات کلیدی گام اول و مهم سئو داخلی است. تحقیق کلمات کلیدی هم به صورت دستی و از طریق کلمات پیشنهادی گوگل پیدا می‌شود و هم با استفاده از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی. این کلیدواژه‌ها به عبارتی عناوین محتوای سایت شما را تعیین می‌کنند.

3. عنوان سئو یا همان تگ تایتل

تگ تایتل یا همان عنوان سئو، عنوانی است که در صفحه نتایج گوگل نمایش داده می‌شود. بری بهینه سازی سئو داخلی سایت، باید تمامی صفحات ایندکس سایت‌تان دارای تگ تایتل بهینه باشند. اگر تا به حال به این موضوع دقت نکرده‌اید وقت آن است که دست به کار شوید و عنوان سئو صفحات‌تان را بهینه سازی کنید. یک نمونه عنوان سئو را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید:

استفاده مناسب تایتل و توضیحات متا در سئو داخلی می‌تواند نرخ تبدیل را بالاتر ببرد.

4. زیر عنوان‌های مقاله؛ ساختار محتوا را تعیین می‌کنند

زیر عنوان‌ها یعنی تیترهای H2 و H3 و… ساختار کلی محتوای شما را تعیین می‌کنند. یک مقاله یا لندینگ اصولی و کار درست قطعا از یک متن یکپارچه تشکیل نمی‌شود و دارای چندین H2 و H3 است. فرض کنید همین محتوایی که دارید مشاهده می‌کنید را از اول به صورت یکپارچه و مانند یک کتاب شروع به توضیح دادن می‌کردم! قطعا همان ابتدا سرتان از این همه خط متن گیج می‌رفت و از صفحه خارج می‌شدید!

پس برای راحتی هرچه بیشتر کاربر و خوانایی محتوا بهتر است مقاله را به چندین بخش تقسیم کنیم.

5. از مولتی مدیاها استفاده کنید

کتاب داستان‌های دوران کودکی را به یاد دارید؟ هر کتاب داستانی که عکس‌های بیشتر و قشنگ‌تری داشت برای‌مان محبوب‌تر بود. به طور کلی کاربر دوست دارد وقتی وارد یک صفحه از سایت می‌شود، با خواندن تیترها، دیدن عکس‌ها، گوش دادن به پادکست و دیدن ویدیو یک چیزهایی از اصل مطلب دستگیرش شود. قطعا ترجیح می‌دهد به صورت مفرح و آسان‌تری یک مطلب را بخواند تا یک تکه متن خالی. به همین دلیل گوگل هم به محتوای غنی اهمیت زیادی می‌دهد. اگر بتوانید یک محتوای بهینه حاوی تمامی این نوع‌های محتوا داشته باشید قطعا سئو داخلی‌تان رشد خواهد کرد.

6. لینک سازی داخلی استراتژیک انجام دهید

لینک داخلی ارتباط میان صفحات سایت را مشخص می‌کند. اهمیت لینک داخلی به حدی است که اگر صفحه‌ای از سایت به هیچ صفحه دیگری لینک نداده باشد یا هیچ لینکی دریافت نکرده باشد صفحه Orphan یا به اصطلاح یتیم نامیده می‌شود. لینک سازی استراتژیک و اصولی یکی از پایه‌های محکم سئو داخلی است. با لینک سازی اصولی هم کاربر را به صفحات مختلف سایت منتقل می‌کنید و او را سرگرم می‌کنید؛ هم برای موتورهای جستجو ارتباط میان صفحات‌تان را مشخص می‌کنید. برای بررسی این مورد می‌توانید از سرچ کنسول یا ابزارهای سئو مانند Screaming frog استفاده کنید.

7. تصاویر را سئو کنید

سئو تصاویر به مجموعه اعمالی که برای بهینه سازی یک تصویر در سایت صورت می‌گیرد گفته می‌شود. هر تصویر می‌تواند حاوی یک متن جایگزین یا همان تگ alt خودمان باشد؛ به این صورت که متنی کوتاه و توصیف کننده تصویر در تگ alt قرار می‌گیرد و به موتورهای جستجو ماهیت تصویر را توضیح می‌دهد.

8. مراقب سرریز شدن کلمات کلیدی باشید!

می‌دانیم که مفهومی به نام چگالی کلمات کلیدی دیگر وجود خارجی ندارد و گوگل با انتشار الگوریتم‌هایی سخت گیر صرفا بر روی کیفیت و کاربردی بودن محتوا برای کاربر نظارت می‌کند. اما از یک طرف ممکن است افراد تازه کار با استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی باعث ایجاد Keyword stuffing شوند. استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی باعث رخ دادن keyword stuffing و جریمه گوگل خواهد شد. جریمه گوگل به این صورت است که رتبه شما در صفحه نتایج را کاهش می‌دهد.

در سئو داخلی باید مقالات سایت از نظر استفاده بیش از اندازه از کلمات کلیدی بررسی و اصلاح شوند.

9. از کلمات کلیدی LSI استفاده کنید

کلمات کلیدی LSI یا Latent Semantic Indexing کلماتی هستند که هم خانواده و مرتبط با کلیدواژه اصلی هستند؛ این کلمات به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا مفهوم کلی محتوا را درک کنند.

به عنوان مثال:

گوگل فرق گل فوتبال و گل و گیاه را از همین طریق تشخیص می‌دهد؛ به این صورت که در اطراف کلمه گل فوتبال، کلماتی مانند مربی، داور، بازیکن، ورزشگاه، دروازه بان و… وجود دارد و در اطراف کلمه گل و گیاه، کلماتی مانند گل نرگس، گیاه، درخت، نور خورشید، آب و… قرار می‌گیرد.

10. با انکر تکست‌ هوشمندانه، لینک‌های قوی بسازید

به متنی که توسط آن به صفحات دیگر لینک سازی می‌کنیم انکر تکست (Anchor Text) یا اصطلاحا متن قلاب گفته می‌شود. استفاده از انواع انکر تکست به صورت هوشمندانه کیفیت لینک سازی داخلی را به شدت بالا می‌برد.

11. محتوای یونیک و با کیفیت تولید کنید

تولید محتوای منحصر به فرد و با کیفیت پایه و اساس سئو داخلی سایت است. محتوایی که برای کاربر هدایت کننده و کاربردی باشد برای سئو داخلی طلاست! یک فرد با توانایی تولید محتوای روان و سئو شده می‌تواند بار این کار را از دوش شما بردارد؛ البته اگر خودتان نمی‌خواهید کار تولید محتوا را انجام دهید.

داشتن محتوای منحصر بفرد و غیر کپی، نقش زیادی در رشد سایت شما دارد

3 نکته‌ای که در ادامه ذکر می‌کنم مربوط به سئو تکنیکال سایت هستند.

12. سرعت سایت را بهینه کنید

حتما برایتان پیش آمده که بعد از جستجو در گوگل و کلیک روی یک نتیجه؛ دقایقی برای لود شدن صفحه صبر می‌کنید و در نهایت از کلیک کردن بر روی آن نتیجه پشیمان شده و صفحه را می‌بندید؛ تبریک می‌گویم! شما سئوی آن سایت را به قهقرا بردید!

اگر کاربر روی سایت شما کلیک کند و سرعت لود سایت‌تان خیلی پایین باشد قطعا از صفحه خارج شده و سراغ صفحه دیگری می‌رود؛ این کار نشان می‌دهد که شما نتوانستید نیاز کاربر را رفع کنید؛ به این ترتیب گوگل رتبه شما را کاهش خواهد داد و این موضوع بر روی سئوی سایت اثر منفی دارد.

13. سایت ریسپانسیو داشته باشید

ریسپانسیو بودن سایت یعنی تمامی صفحات در انواع دستگاه‌های هوشمند مانند تبلت، گوشی، دسکتاپ و… به درستی و منظم نمایش داده شود. این روزها قسمت زیادی از کاربران اینترنت را کاربران موبایل تشکیل می‌دهند؛ به همین دلیل خیلی مهم است که سایت‌تان در نسخه موبایل به درستی نمایش داده شده و به اصطلاح موبایل فرندلی باشد.

14. از کدهای اسکیما برای تزئین و جلب نظر استفاده کنید

کدهای اسکیما یک سری امکانات اضافه در صفحه نتایج است. این کدها می‌توانند شامل سوالات متداول (FAQ)، نظرسنجی (Rating) و… باشد. یک نمونه کد اسکیمای سوالات متداول را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید:

استفاده از اسکیما ها درک بهتری از مقاله ما به گوگل می‌دهد

کدهای اسکیما به شما کمک می‌کند تا حجم بیشتری از صفحه نتایج را به خودتان اختصاص دهید و بیشتر در چشم مخاطب باشید.

آیا با سئو داخلی سایت به تنهایی می‌شود رتبه 1 شد؟

در حوزه‌های کم رقابت بله! ممکن است در یک حوزه خیلی کم رقابت بتوانید صرفا با بهینه سازی سئو داخلی رتبه 1 تا 3 نتایج گوگل را از آن خود کنید؛ اما در حوزه‌های پر رقابت این امکان وجود ندارد و قطعا باید سیگنال‌هایی از سئو Off-page به سایت بفرستید تا مورد تایید الگوریتم اعتبار سنج سخت گیر E-A-T قرار بگیرید.

اما به طور کلی؛ اگر روزها و ساعت‌ها برای سئو Off-page زمان بگذارید، اما سئو داخلی سایت‌تان دچار مشکل باشد، هیچ وقت نتیجه خوبی نخواهید گرفت. به این ترتیب منطقی‌ترین کار این است که این 14 اصل مهم سئو داخلی سایت را جلوی خودتان بگذارید و سایت‌تان را برای تک تک این نکات بهینه سازی کنید؛ پس از آن علاوه بر رشد چشمگیری که از سایت می‌بینید، سایت‌تان برای دریافت سیگنال خارجی هم آماده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *