آکادمی نیک نویس » آموزش تولید محتوا » آپدیت محتوا یا بروزرسانی چیست و چه تفاوتی با بازنویسی محتوا دارد؟

آپدیت محتوا چیست و چه تفاوتی با بروزرسانی محتوا دارد؟

آپدیت محتوا یا بروزرسانی چیست و چه تفاوتی با بازنویسی محتوا دارد؟

فهرست مطالب

بروزرسانی یا آپدیت محتوای موجود، یک استراتژی هوشمندانه برای به حداکثر رساندن عملکرد وب‌سایت شما بدون نیاز به تولید محتوای مداوم است. در این فرایند کل یا بخشی از محتوا به‌ روز رسانی شده و با اطلاعات جدید تکمیل می‌شود؛ این به روز رسانی می‌تواند شامل آپدیت متاتایتل، متادیسکریپشن، افزودن تصویر نیز باشد. این روش بسیار سریع‌تر و به‌صرفه‌تر از ایجاد محتوا‌های کاملا جدید است و می‌تواند به حفظ یا حتی افزایش رتبه‌ شما در نتایج موتورهای جستجو کمک کند.

در ادامه این محتوا به این سوال پاسخ خواهیم داد که آپدیت محتوا چیست و چه روش‌هایی برای این کار وجود دارد و انواع گسترش شامل چیست.

آپدیت محتوا چیست و استراتژی بروزرسانی محتوا چه انواعی دارد؟

بروزرسانی محتوا فرآیندی است که در آن یک قطعه محتوا مدرن یا به‌روزتر می‌شود. روش های بروزرسانی و آپدیت محتوای زیادی با توجه به محتوا و نحوه‌ی به‌روزرسانی شما وجود دارد.

روش های بروزرسانی و آپدیت محتوا بسیار متنوع هستند

انواع گسترش محتوا دیجیتال به شکل زیر است:

  • به‌روزرسانی عنوان محتوا
  • به‌روزرسانی یا افزودن متادیسکریپشن
  • به‌روزرسانی یا افزودن Table of Contents
  • به‌روزرسانی یا افزودن پیوندهای داخلی و خارجی
  • به‌روزرسانی، افزودن یا حذف تصاویر و سایر رسانه‌ها (مانند ویدئو و نمودار)
  • به‌روزرسانی کل بدنه یا بخش‌های خاص (مانند مقدمه، محتوای اصلی یا نتیجه گیری)
  • به‌روزرسانی، افزودن یا حذف سؤالات متداول (پرسش‌های متداول)
  • افزودن یا به‌روزرسانی عناوین تصاویر یا متن جایگزین تصویر
  • رفع خطاهای گرامری، غلط املایی و هر چیزی از این قبیل
  • به‌روزرسانی ساختار سرفصل‌ها
  • به‌روزرسانی URL slug
  • راستی‌آزمایی

انتخاب هر کدام از این استراتژی‌ها به محتوای شما و میزان تغییرات لازم برای بهبود آنان بستگی دارد. به بیان دیگر هیچ قانون کلی برای انجام تمامی یا بخشی از آنان وجود ندارد. شما می‌توانید به راحتی و با استفاده از ابزارهای مخصوص میزان کارایی هر کدام از بخش‌های محتوا را مورد بررسی قرار دهید و در صورت لزوم آن را تغییر دهید.

بیشتر بخوانید:

استراتژیست محتوا کیست؟ مهارت ها و وظایف استراتژیست محتوا

مزایای بروزرسانی محتوا

به طور حتم آپدیت محتوا مزایای زیادی دارد که توانسته آن را در اولویت متخصصین سئو قرار دهد. در ادامه به مزایای آن می‌پردازیم:

آپدیت محتوا قدیمی موجب افزایش رتبه سایت در موتورهای جست‌وجو می‌شود

استفاده از بروزرسانی محتوا یکی از فاکتورهای افزایش رتبه های سایت در گوگل است.

بروزرسانی محتوا یک راه‌حل ساده و آسان برای افزودن کلمات مرتبط به محتوای موجود است. با انجام یک آپدیت سریع شما می‌توانید رتبه سایت‌تان را افزایش داده و ترافیک بیشتری جذب کنید.

با بروزرسانی محتوا در زمان خود صرفه‌جویی می‌کنید

امروزه اکثر کسب‌وکارها دارای صفحات وبلاگ بوده که در آن درمورد موضوع مشخصی صحبت می‌کنند. پیدا کردن ایده برای انتشار محتوا کار آسانی نیست و برای انتشار محتواها به طور منظم، زمان و خلاقیت زیادی نیاز است؛ در چنین شرایطی آپدیت محتوا قدیمی می‌تواند نجات‌بخش شما بوده و در وقت و انرژی شما صرفه‌جویی کند.

بروزرسانی محتوا یک روش عالی برای هدایت بازدیدکنندگان

زمانی که مطالب خود را به‌روز نگه می‌دارید مخاطبان را برای دنبال کردن مطالب خود تشویق می‌کنید.

آپدیت محتوا در افزایش تعامل مخاطبان نقش موثری دارد

بروزرسانی محتوا به مخاطبان شما نشان می‌دهد که شما برای آنان ارزش قائل بوده و آنان را در اولویت قرار می‌دهید؛ بدین صورت شما بازخوردهای بهتری از محتواهای خود دریافت خواهید کرد.

چگونه محتوایی را باید به‌روزرسانی کرد؟

قبل از آن که بروزرسانی محتوا را شروع کنید باید بدانید کدام محتوا ارزش طی کردن مراحل گسترش محتوا را داشته و چرا باید آن را بروزرسانی کنید. به بیان دیگر احتمال آن که تعداد محتواهای زیادی در وبلاگتان وجود داشته باشد بالا است و شما نمی‌توانید به‌روزرسانی را برای تک تک آن‌ها اجرا کنید؛ پس شناسایی محتوای مناسب برای آپدیت اولین قدم است.

در انتخاب روش های بروزرسانی و آپدیت محتوا باید به نوع و ساختار محتوای اولیه توجه داشت.

در ادامه به ویژگی‌هایی که در هر محتوا باید آن را زیر ذره‌بین ببرید تا محتوای مناسب را پیدا کنید، اشاره می‌کنیم:

  • زمانی که محتوایی در گذشته عملکرد ارگانیک خوبی داشته اما عملکرد آن به مرور کاهش یافته است
  • محتوایی که عملکرد قابل‌قبولی دارد اما می‌تواند بهتر عمل کند
  • محتوایی که توانسته نیاز مخاطبان را برطرف کند و در مسیر درست قرار بگیرد
  • محتوایی که به دلایلی ارزش بالایی برای ما دارد (مثلا برای درآمدزایی، لینک‌دهی و افزایش اعتبار تشکیل شده یا محتوای همیشه سبز هستند)

می‌توان گفت ما در مجموع محتوایی را مورد به‌روزرسانی قرار می‌دهیم که پتانسیل عملکرد بالاتر را داشته و در مسیر درستی پیش می‌رود. همچنین معمولا تاریخ انتشار محتواهایی که باید مورد بروزرسانی قرار بگیرند به ماه‌ها پیش برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید:

محتوای همیشه سبز چیست؟ بررسی اهمیت محتوای سبز

مراحل آپدیت محتوا

مراحل گسترش محتوا از قانون خاصی پیروی نمی‌کند و شما می‌توانید به صلاح‌دید خودتان مراحل را به اجزای کوچک‌تر تقسیم کرده یا با هم ادغام کنید. در ادامه توضیح 3 قدم از مراحل آپدیت محتوا می‌پردازیم:

  1. محتواهایی که نیاز به بروزرسانی دارند را مشخص کنید
    همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم هر محتوایی نیاز به آپدیت ندارد و باید محتواهایی همچون محتوای همیشه سبز، لندینگ‌پیج‌ها و صفحات اصلی بروزرسانی شوند.
  2. مطمئن شوید هنوز چنین محتوایی مورد جست‌وجو قرار می‌گیرد
    در این مرحله باید قبل از بروزرسانی محتوا، تحقیقات کلمه کلیدی را انجام دهید. به بیان دیگر محتوای موردنظر شما شاید در زمان تولیدشدن طرفداران خاص خود را داشته اما اکنون دیگر ترند تغییر کرده و مخاطبان به محتوای دیگری علاقه نشان می‌دهند.
  3. استراتژی بروزرسانی محتوا خود را تعیین کنید
    حال با توجه به انواع گسترش محتوا باید تصمیم بگیرید که هر محتوا نیاز به چه تغییری دارد. برای مثال یک محتوا شاید تنها با تغییر متادیسکریپشن به‌روزرسانیش به اتمام برسد؛ اما محتوایی دیگر نیاز به تغییر لینک‌های داخلی و خارجی، افزودن تصاویر و تغییر عنوان محتوا داشته باشد.

در بروزرسانی محتوا های قدیمی سایت باید مراحل را به درستی رعایت کرد.

بنابراین آپدیت محتوا در مرحله آخر به صورت عملی و با ایجاد تغییرات برای محتوا شروع می‌شود. نکته‌ی قابل ذکر آن است که بعد از بروزرسانی محتواها، استراتژی خود را فراموش نکنید و با آنالیز عملکرد محتوا میزان دستیابی به اهداف آن را مورد بررسی قرار دهید.

چک‌لیست بروزسانی محتوا

هنگامی که تصمیم گرفتید چه محتوا‌هایی نیاز به آپدیت و تازه سازی دارند، از این چک‌لیست استفاده و پاسخ ‌های خود را یادداشت کنید:

  •  آیا محتوای انتخاب شده جز محتوا‌های همیشه سبز است و کارایی خود رو از دست نمی‌دهد؟
  •  مقاله را مطالعه و اهدافتان از بروزسانی را مشخص کنید؟ این کار به شما دیدی مناسب از نحوه آپدیت آن محتوا می‌دهد.
  •  آیا عنوان و زیرعناوین هنوز مناسب هستند؟
  •  آیا محتوا نیاز به بررسی دقیق دارد؟ آیا داده‌های مقاله هنوز دقیق هستند؟
  •  کلمات کلیدی مورد نظر برای مقاله چه کلماتی هستند؟ آیا محتوا با این کلمات همخوانی دارد؟
  • هدف اصلی جستجو (Search Intent) چیست؟
  • آیا چیزی باید حذف شود؟ آیا پاراگراف‌ها یا عباراتی وجود دارند که بh هدف جستجو تناسب ندارند؟
  • آیا اطلاعاتی وجود دارد که می‌تواند درک عمیق‌تری ایجاد کرده و بهتر به سوالات کاربران پاسخ دهد؟

از پاسخ‌هایی که که به این پرسش‌ها داده‌اید، استفاده کرده و محتوای مورد نظر خود را بررسی کنید. از افکارتان برای تصمیم‌گیری در مورد تغییرات، حذف یا اضافه کردن عناوین، زیرعناوین، محتوا، نمودارها، داده‌ها و تصاویر استفاده بهره ببرید.

شاید نیاز به تحقیق و بررسی بیشتر داشته باشید تا اطلاعات دقیق‌تری را در محتوا قرار دهید. در نهایت، پس از انجام تحقیقات و بررسی‌ها، می‌توانید به اعمال تغییرات و بروزسانی پرداخته و آن‌ها را اجرا کنید.

چندوقت یک‌بار باید بروزرسانی محتوا انجام داد؟

این سوال می‌تواند ذهن تمامی بازاریابان را به خود مشغول کند؛ اما حقیقت آن است که هیچ قانونی برای زمان انجام آن وجود ندارد. شما باید مدت زمان شروع وبلاگتان و تعداد محتواهای منتشر شده در طول ماه را در نظر بگیرید و بر اساس آن برای بروزرسانی محتواهایتان تصمیم بگیرید. برای مثال اگر تعداد محتواهای شما در طول ماه کم بوده و به تازگی شروع به تولید محتوا کرده‌اید، نیازی به آپدیت محتوا در چند ماه آینده نخواهید داشت.

بازنویسی محتوا چیست؟

برای تعریف بازنویسی محتوا می‌خواهیم در ابتدا توجه شما را به معنی کلمه بازنویسی یا rewrite جلب کنیم. بازنویسی به معنای نوشتن دوباره چیزی برای تغییر یا بهبود آن است؛ اما معنای بازنویسی محتوا چیست؟

بازنویسی محتوا فرآیند نوشتن مجدد یک محتوا بوده که به هدف برآورده کردن انتظارات جست‌وجوگران و خالق محتوا انجام می‌شود. به یاد داشته باشید زمانی که از بازنویسی محتوا صحبت می‌کنیم دقیقا منظورمان تغییر محتوا به طور کلی است و به‌هیچ‌وجه به دنبال حذف محتوا نیستیم. در حقیقت محتوای منتشر شده حتی اگر هیچ ترافیک ارگانیکی را به سمت سایت ما نکشانده باشد، باز در موتورهای جست‌وجو ایندکس شده و یک زمان انتشار دارد که نباید به راحتی از این مزایا گذشت.

تفاوت بروزرسانی محتوا با بازنویسی محتوا

در حقیقت بازنویسی محتوا شامل تمام  انواع گسترش محتوا است؛ اما با یک تفاوت بزرگ با آن دارد. در حقیقت ما زمانی محتوا را بازنویسی می‌کنیم که محتوا در مسیر اشتباه تولید شده که هدف جست‌وجوگران را برآورده نمی‌کند.

برای آپدیت محتوای قدیمی می‌توان از بازنویسی آن استفاده کرد

می‌توان گفت بازنویسی محتوا برای محتواهایی صورت می‌گیرد که:

  • عملکرد خوبی نداشته و هرگز به صورت ارگانیک ترافیکی را جذب نکرده است
  • کلمه کلیدی تعریف‌شده با محتوای منتشرشده مطابقت ندارد
  • به دلایلی مانند درآمدزایی، کسب لینک و ارزش برند، نیاز به تغییر آن وجود دارد

همانطور که بیان شد ما در بروزرسانی محتوا سعی داریم محتوای قابل‌قبول را بهبود ببخشیم اما در بازنویسی یک محتوای جدید خلق می‌کنیم که در مسیر اهداف بازاریابی محتوایی ما قرار داشته باشد.

نکته‌ قابل‌ذکر دیگر آن است که با وجود این تفاوت‌ها مزایای بازنویسی محتوا (Content rewrite) با مزایای بروزرسانی محتوا تقریبا یکسان خواهد بود. در حقیقت بازنویسی محتوا و بروزرسانی محتوا هر دو بخشی از حسابرسی محتوا (Content Audit) هستند. حسابرسی محتوا به فرآیندی اطلاق می‌شود که در آن تمامی محتواهای موجود در سایت شما تجزیه، تحلیل و ارزیابی می‌شوند. همچنین در این فرآیند نقاط قوت و ضعف استراتژی محتوایی‌تان یافت می‌شود.

‫2 دیدگاه ها

  1. مثلا اگه من یه مقاله آموزشی داشته باشم توی سایتم و بخوام آموزش جدید به اون مقاله م اضافه کنم، این آپدیت محتوا محسوب نمیشه؟

    1. اگر بخواید کل آموزش رو بازنویسی کنید، آپدیت محتوا محسوب نمیشه اما اگر میخواین فقط بخش‌های جدیدی بر اساس درخواست و سرچ مخاطب اضافه کنید، آپدیت محسوب میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *