آکادمی نیک نویس » آموزش سئو و بهینه سازی » چگونه سئو سایت در وردپرس را انجام دهیم؟

چگونه سئو سایت در وردپرس را انجام دهیم؟

چگونه سئو سایت در وردپرس را انجام دهیم؟

فهرست مطالب

همان‌طور که احتمالا می‌دانید بهینه سازی وردپرس (Wordpress optimization) یا سئو سایت در وردپرس، میزان ترافیک ارگانیک شما را افزایش می‌دهد. به بیان دیگر سایت وردپرسی شما، با بهینه‌سازی، در رتبه‌های اول نتایج موتورهای جست‌جو به کاربران نمایش داده شده و به دنبال آن بازدیدکنندگان بیشتری بر وب‌سایت شما کلیک خواهند کرد.

وردپرس یکی از بهترین سیستم‌های مدیریت محتوا بوده که راه‌حل‌های زیادی پیش‌روی کاربران خود برای بهبود سئو گذاشته است. شما با استفاده از وردپرس به راحتی و با رعایت یک سری نکات می‌توانید عملکرد سایت خود را در موتورهای جست‌وجو بهبود ببخشید. در ادامه این محتوا قصد داریم با آموزش سئو سایت وردپرسی شما را در رسیدن به این هدف کمک کنیم:

چک لیست سئو وردپرس

این چک لیست سئو وردپرس نه‌تنها برای بهبود رتبه بندی سایت شما در موتورهای جست‌وجو موثر است بلکه با رعایت آن نرخ تعامل افزایش یافته و به مشتریان‌ بیشتری دست خواهید یافت.

قابلیت مشاهده‌شدن سایت وردپرسی خود را بررسی کنید

اولین و ساده‌ترین قدم برای سئو سایت در وردپرس بررسی قابلیت مشاهده‌شدن وب‌سایت‌تان است. در حقیقت در تنظیمات وردپرس گزینه‌ای برای غیرقابل مشاهده کردن سایت‌تان وجود دارد که برای مواقعی که می‌خواهید سایت‌تان را بازسازی کنید مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بررسی ایندکس بودن سایت از اولین مراحل بهینه سازی وردپرس برای سئو است.

به بیان دیگر با انتخاب این گزینه سایت شما در هیچ موتور جست‌وجویی نمایش داده نمی‌شود؛ پس بهتر است قبل از هر چیز این گزینه را بررسی کرده و در صورت فعال بودن، آن را غیرفعال کنید.

برای دسترسی به این قسمت کافی است به داشبورد وردپرس رفته، گزینه‌ی Settings و سپس Reading را انتخاب کنید؛ حال قسمت Search engine visibility را یافته و از غیرفعال بودن آن، اطمینان حاصل کنید.

پیوندهای یکتا را مدیریت کنید

پیوندهای یکتا، یک URL دائمی به یک پست، صفحه یا وبلاگ خاص در وب‌سایت شما بوده که به بازدیدکنندگان کمک می‌کند تا در ‌سایت شما حرکت کنند و همین عامل موجب بهبود رتبه‌ی وب‌سایت شما در موتورهای جست‌وجو می‌شود.

علاوه بر این، موتورهای جست‌وجو اغلب URLها را در نتایج جست‌وجو نمایش داده و بازدیدکنندگان به پیوندهای یکتای قابل خواندن بیشتر از پیوندهایی با حروف و اعداد تصادفی اعتماد می‌کنند.

انتخاب یک ساختار url مناسب، نقش مهمی در بهینه سازی سایت و کاربر پسند بودن دارد

برای تغییر ساختار پیوندهای یکتا باید در ابتدا به داشبورد وردپرس مراجعه کرده، وارد Settings شده و در نهایت تنظیمات Permalinks را انتخاب کنید. در ادامه برای سفارشی‌سازی پیوندهای یکتا کافی است در قسمت Custom Structure، تگ‌های لازم را قرار دهید.

برچسب‌ها و دسته‌ها را به کار ببرید

برچسب‌ها و دسته‌ها به شما این امکان را می‌دهند که صفحات وب‌سایت و پست‌های وبلاگ خود را به ترتیب به گروه‌های خاص و مرتبط تقسیم کرده و تجربه کاربر را بهبود ببخشید. در حقیقت برچسب‌ها و دسته‌ها به بازدیدکنندگان در یافتن محتوای موردنظر خود کمک کرده و در نهایت به موتورهای جست‌وجو در درک ساختار وب‌سایت شما راهنمایی می‌کند.

Breadcrumbs را فعال کنید

Breadcrumbs پیوندهایی هستند که مکان صفحات را در یک وب‌سایت وردپرسی به بازدیدکنندگان نشان می‌دهد. در حقیقت فعال کردن breadcrumbs تجربه کاربری و ناوبری سایت را بهبود بخشیده و برای وب‌سایت‌هایی با صفحات متنوع و مرتبط بسیار مفید است.

استفاده از بردکرامب به بهبود تجربه کاربر و همینطور کراول بهتر سایت کمک می‌کند.

Breadcrumb Trailing یک استراتژی لینک داخلی عالی بوده که به موتورهای جست‌وجو در یافتن رابطه بین صفحات و به بازدیدکنندگان در کاوش صفحات بیشتر کمک می‌کند.

از افزونه های وردپرس استفاده کنید

افزونه های وردپرس، به شما در پیدا کردن و تشخیص مشکلات وب‌سایت‌تان یا بهبود ویژگی‌های آن کمک می‌کند. این افزونه‌ها در ساخت نقشه‌های XML سایت، پیاده‌سازی برچسب‌ها و دسته‌ها و بهینه‌سازی محتوا و عناوین شما نقش مهمی دارند. همچنین از بهترین افزونه‌های وردپرس برای SEO می‌توان به  Yoast SEO، All In One SEO Pack و رنک مث اشاره کرد.

از نقشه سایت XML استفاده کنید

نقشه سایت XML یک فایل کد در وب سرور شما است که به موتورهای جست‌وجو برای یافتن، ارزیابی و رتبه‌بندی محتوای سایت شما کمک می‌کند. اگر دانش کدنویسی ندارید که بتوانید به صورت دستی نقشه سایت XML خود را ایجاد کنید، کافی است استفاده از افزونه‌های بهینه سازی وردپرس مانند Yoast را برای ایجاد خودکار این نقشه‌ها در اولویت قرار دهید.

سئو عکس‌های سایت وردپرسی خود را در اولویت قرار دهید

استفاده از عکس یا تصاویر در سایت می‌تواند به دیده‌شدن بیشتر وب‌سایت‌تان و جلب توجه مخاطب کمک کند؛ بنابراین استفاده از تصاویر برای سئو سایت در وردپرس موثر خواهد بود.

  • فشرده‌سازی تصاویر

یکی از مشکلات بارگذاری تصاویر در سایت آن است که، تصاویر با حجم بالا، منابع زیادی را اشغال کرده و سایت شما را کند می‌کند؛ بنابراین قبل از هر اقدامی برای سئو عکس های وردپرسی خود باید فشرده‌سازی یا همان کاهش حجم تصاویر را انجام دهید. به بیان دیگر فشرده‌سازی حجم تصاویر را کاهش داده و در سرعت بارگذاری آن‌ها در وب‌سایت‌تان نقش موثری ایفا خواهد کرد.

  • افزودن متن جایگزین برای تصاویر

موتورهای جست‌وجو با استفاده از تگ‌های Alt یا متن جایگزین، به مفهوم تصاویر شما دست می‌یابند و آنان را به مخاطبان هدف شما نمایش می‌دهند.

وردپرس دارای ویژگی‌های داخلی برای افزودن متن جایگزین به تصاویر بوده که کاربران می‌توانند از طریق کتابخانه رسانه و ویرایشگر بلوک به آن دسترسی پیدا کنند.

  • نام‌گذاری خوانا برای فایل‌های تصاویر

نام فایل‌ها نیز به موتورهای جست‌وجو در درک محتوای بصری وب‌سایت‌تان کمک می‌کند. به بیان دیگر برچسب تصاویرتان را تغییر داده و به نام‌های خوانا تبدیلشان کنید.

در حقیقت موتور جست‌وجوی گوگل پیشنهاد می‌کند که نام فایل‌های خود را زیر پنج کلمه نگه داشته و از استفاده از اعداد و کاراکترهای خاص خودداری کنید؛ همچنین در صورت به کاربردن زبان انگلیسی، استفاده از حروف کوچک را در اولویت قرار دهید.

به طور کلی تصاویر نیز مانند محتواهای متنی باید شامل کلمات کلیدی باشند تا مخاطبان هدف را به سمت محتوای شما هدایت کنند که متن جایگزین و نام‌گذاری خوانا برای مشخص کردن کلمات کلیدی مربوط به تصاویر مورد استفاده قرار می‌‌گیرد.

استراتژی لینک سازی داخلی تشکیل دهید

لینک‌های داخلی، لینک‌هایی هستند که بازدیدکنندگان وب‌سایت را به صفحات دیگر همان سایت هدایت می‌کنند.

یکی از اولویت‌هایی که موتورهای جست‎وجو برای اعتبار سایت شما مورد بررسی قرار می‌دهند، میزان لینک‌های داخلی پیوند داده شده به صفحات، پست‌ها، وبلاگ‌ها و سایر محتواهای وب‌سایت‌تان است.

برای لینک سازی داخلی کافی است کلمات کلیدی و مرتبط به صفحات دیگر را انتخاب کرده و روی دکمه‌ی لینک در نوار ابزار وردپرس کلیک کنید؛ حال URL را که می‌خواهید به آن پیوند دهید، کپی کرده و جایگذاری را انجام دهید.

از SSL استفاده کنید

SSL یک فناوری امنیتی استاندارد است که پیوندهای رمزگذاری شده بین سرور و مرورگر را مدیریت می‌کند. از آن جایی که امنیت وردپرس و کاربران برای موتورهای جست‌وجو مهم است؛ آنان در رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها، وجود SSL را در اولویت قرار می‌دهند.

نظرات روی پست‌های خود را بهینه کنید

نظراتی که دیگران بر روی پست‌های شما می‌گذارند یک راه عالی برای افزایش تعامل بوده که در نهایت به هدایت ترافیک بیشتر و اشتراک‌گذاری صفحه شما منجر شده و سایت شما را برای موتورهای جست‌وجو بهینه می‌کند.

نکته قابل توجه آن است که گاهی این نظرات هرزنامه بوده و از سمت کاربران حقیقی نوشته نشده‌اند و به سئو سایت وردپرسی شما صدمه می‌زنند؛ بنابراین بهتر است با استفاده از افزونه‌‎های امنیت وردپرس مانند All In One WordPress Security & Firewall و Spam Protection, Anti Spam, Firewall by CleanTalk از مسدود شدن نظرات حاوی هرزنامه اطمینان حاصل کنید.

ناگفته نماند که بسیاری از این نوع افزونه‌ها دارای ویژگی‌هایی برای شناسایی اسپمرهای شناخته شده بوده که می‌توانند آنان را به طور کامل مسدود کنند.

بین وجود WWW یا عدم وجود آن یکی را انتخاب کنید

دسترسی به URL وب‌سایت‌ها از طریق «www» یا بدون «www» امکان‌پذیر است که برای هر سایت تنها باید یکی از این روش‌ها را انتخاب کرد.

شما باید یکی از آنان را برای نمایش وب‌سایت‌تان در موتورهای جست‌وجو برگزیده و به آن پایبند باشید. در حقیقت هیچ گزینه خوب یا بدی وجود ندارد  و تنها استفاده مکرر از آن رتبه سایت‌تان را بهبود خواهد داد.

باید ساختار url سایت را از ابتدا مشخص کرد زیرا تغییر آن باعث آسیب به سئو سایت می‌شود.

برای انتخاب یک گزینه، به داشبورد وردپرس خود بروید، روی « Settings» کلیک کنید تا در قسمت « General Settings»، فیلدهای فرم URL خود را ببینید.

جمع‌بندی

ما در این محتوا درمورد 11 نکته مهم برای سئو سایت در وردپرس صحبت کردیم که شما با اجرای همه یا برخی از آن‌ها می‌توانید تمایز را احساس کنید. در حقیقت این چک لیست سئو وردپرس در تمامی موتورهای جست‌وجو کارایی داشته و بازدیدکنندگان وب‌سایت شما را افزایش می‌دهد که به دنبال آن شاهد افزایش سرنخ‌ها و تبدیل‌ها خواهید بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *