رپورتاژ آگهی یا رپورتاژ خبری (Advertorial Reportage) یکی از مباحث داغ و جذاب در حوزه روابط عمومی دیجیتال است که همچنان بهعنوان یکی از محبوبترین روشهای سئو خارجی میدرخشد. رپرتاژ آگهی امکان انتشار در پلتفرمهای مختلف از جمله مقالات آنلاین، وبلاگها و کمپینهای رسانههای اجتماعی را دارد و انواع رپورتاژ آگهی مخاطبان را در روایتهایی غرق میکنند که بدون زحمت، به فراگیری آموزش و سرگرمی میپردازند.
در ادامه این مقاله از نیکنویس، به بررسی رپورتاژ آگهی، مزایا و انواع آن میپردازیم تا در صورت انتخاب این شکل از تبلیغات، با آگاهی کامل شروع کرده و پیش روید.
تعریف رپورتاژ آگهی (رپورتاژ خبری)
رپورتاژ آگهی یا رپورتاژ خبری، معمولا محتوای متنی است که توسط یک کسبوکار نوشته شده و در سایتهای پربازدید منتشر میشود. این کار با هدف جذب مخاطب، افزایش بازدید سایت و آگاهیرسانی صورت میگیرد. برندها با نوشتن رپورتاژ تبلیغاتی بهدنبال فروش، ارائه و پیشنهاد محصول/ خدمت یا معرفی خودشان هستند. نتایج حاکی از آن است که در سالهای اخیر، این رویکرد یکی از موثرترین روشهای تبلیغات محسوب شده و همچنین بهعنوان یکی از فرآیندهای سئو خارجی، تاثیر خوبی بر افزایش رتبه وبسایت داشته است.
انواع رپورتاژ آگهی
انواع رپورتاژ آگهی محتواهای متنی، تصویری و ویدیویی را شامل میشود که هر کدام در پلتفرمهای متفاوتی انتشار مییابند. در ادامه به توضیح هر یک از انواع رپرتاژ آگهی میپردازیم.
رپورتاژ آگهی متنی
این قالب یکی از متداولترین اشکال رپورتاژ است. در ادامه مبحث، به انواع رپورتاژ آگهیهای متنی اشاره خواهیم کرد.
- مقاله: برخی گزارشهای تبلیغاتی شامل مقالات خبری هستند که موضوعات مرتبط با صنعت یا علایق خواننده را پوشش میدهند. این محتواها بهطور ماهرانهای به محصول، خدمات یا برند حامی اشاره دارند.
- پست مهمان: نوشتن محتوای کاربردی و درج آن در رسانههای پربازدید و رایگان، یکی از روشهای تبلیغات آنلاین است. این روش که با نام پست مهمان یا Guest Posting شناخته میشود، از رایجترین روشهای رپرتاژ بوده که جذابیت خود را تا امروز حفظ کرده است.
- بررسیهای محصول: رپرتاژ آگهی ممکن است شامل بررسی محصولات یا خدمات باشد که اغلب مزایا و جنبههای مثبت آنها را برجسته میکند. این بررسیها میتوانند بهعنوان ارزیابیهای بیطرفانه ارائه شوند؛ اما در نهایت ماهیت تبلیغاتی دارند.
- مطالعات موردی: نویسندگان در این روش، از مطالعات موردی برای نشاندادن اینکه چگونه یک محصول یا خدمات خاص مشکلی را حل کرده یا به نفع مشتری بوده است، استفاده میکنند؛ این گزارشها معمولا نمونههای واقعی و داستانهای موفق را نشان میدهند.
- نظرات/ مصاحبههای کارشناسان: در این قالب، رپورتاژهای تبلیغاتی شامل مصاحبه با کارشناسان صنعت میشوند که در مورد مزایای یک محصول، خدمات یا برند خاص بحث میکنند. این مصاحبهها به محتوای تبلیغاتی اعتبار میبخشند.
- راهنمای نحوه انجام: آگهیها میتوانند به شکل آموزشهایی باشند که دستورالعملهای گامبهگام برای استفاده از یک محصول یا خدمات را ارائه میدهند. این راهنماها، اطلاعات عملی را در حین تبلیغ، به خوانندگان منتقل میکنند.
- نقاط برجسته مقصد: در صنایعی مانند مسافرت و گردشگری، تبلیغات اغلب روی معرفی مقصدهای خاص تمرکز دارند. این گزارشها جاذبهها، اقامتگاهها و تجربیات موجود را برجسته میکنند، در حالی که به طور نامحسوس به تبلیغ هتلها، استراحتگاهها یا آژانسهای مسافرتی میپردازند.
- تجزیهوتحلیل مقایسهای: آگهیدهندگان ممکن است محصولات یا برندهای مختلف را مقایسه و بر مزایای پیشنهادی از سوی اسپانسر تاکید کنند. این رپورتاژها اغلب شامل نمودارها، جداول یا تصاویر برای نشاندادن برتری محصول هستند.
رپورتاژ خبری تصویری
احتمالا شما هم این حکایت معروف را شنیدهاید: «یک تصویر بیشتر از هزاران کلمه حرف میزند.» این شیوه که همچنان متداول و محبوب است، با ارائه تصویر در کنار متنی مفید، اقدام به تبلیغ میکند؛ مطالبی که برای خواننده جالب هستند، در کنار تصویر محصولات یا خدمات برند قرار گرفته تا در نهایت، منجر به اطمینان و جلب توجه مخاطب شوند.
رپورتاژ آگهی ویدیویی
استفاده از تصاویر، جلوههای ویژه و صدا بهطور همزمان، این دست از آگهیها را اثرگذارتر میکند. رسانه این شکل از تبلیغات، معمولا تلویزیون است. تبلیغات تلویزیونی برای برند، اعتبار و شهرت بیشتری به ارمغان آورده و آن را در میان رقبا برجستهتر میسازند؛ البته برخی از رسانههای اینترنتی نیز، اقدام به انتشار رپورتاژهای ویدیویی میکنند.
مزایای رپورتاژ خبری
رپورتاژ تبلیغاتی چندین مزیت را بهعنوان یک استراتژی بازاریابی ارائه میدهد. این روش با ارائه چندین مزیت، یکی از روشهای محبوب در میان متخصصان سئو است. این مزایا شامل:
- ایجاد آگاهی از برند (Brand Awareness)
- افزایش اعتبار برند
- بهبود رتبههای سایت
- افزایش تعامل
- ایجاد ارزش
- هدفمند کردن تبلیغات
- افزایش نرخ تبدیل
- قابلیت استفاده برای مشاغل مختلف
در ادامه این قسمت، مزایای رپورتاژ خبری شرح داده میشوند.
بیشتر بخوانید:
بازاریابی محتوا B2B چیست؟ اهمیت استراتژی بازاریابی محتوایی B2B برای شرکتها
افزایش آگاهی از برند (Brand Awareness)
با قراردادن آگهیها در نشریات یا رسانههای پربازدید، برندها میتوانند شناخت مخاطب از خود را افزایش داده و به کاربران بیشتری دست یابند؛ رپورتاژ به شرکتها این امکان را میدهد تا از شهرت رسانه یا پلتفرمهای معتبر بهره برده و در نتیجه آگاهی از برند را رقم بزنند.
اعتباربخشی به برند
رپرتاژ آگهی با ارائه اطلاعات مفید در قالب یک مقاله، اعتبار برند مذکور را افزایش میدهد. این موضوع میتواند به ایجاد اعتماد در مخاطبان کمک کند؛ زیرا آنها اطلاعات را بهجای تبلیغمحور بودن، عینی و آموزنده میدانند؛ در نتیجه، به برند اعتماد کرده و ترجیحشان استفاده از خدمات یا محصولات آن میشود.
ارتقا رتبه سایت
دریافت بکلینک از سایتهای معتبر، از کارآمدترین روشهای سئو خارجی محسوب میشود؛ زیرا با نوشتن یک مقاله خوب و استفاده از انکرتکستهای دقیق، لینکهای فالو (Follow) از رسانه دریافت میکنید. همین موضوع بر رتبه سایتتان تاثیر زیادی گذاشته و منجر به افزایش آن میشود.
بهبود تعامل
محتوای تبلیغاتی، اغلب داستانهایی را بیان کرده یا اطلاعات عمیقی در مورد یک محصول، خدمات یا برند ارائه میدهد. رویکرد داستانسرایی در بازاریابی میتواند خوانندگان یا بینندگان را مجذوب خود کرده و تعاملشان را با محتوا افزایش دهد. این کار فرصت ایجاد ارتباط عمیقتری را با مخاطب هدف برقرار میسازد.
ارزشآفرینی
مقالات رپورتاژی میتوانند مخاطب را در مورد ویژگیها، مزایا و نقاط قوت یک محصول یا خدمات آموزش دهند؛ این امر فرصتی را برای توضیح مفاهیم پیچیده فراهم میآورد. از طریق محتوای آموزنده، به مصرفکنندگان در تصمیمگیری آگاهانه کمک میکنید.
تبلیغات هدفمند
تبلیغات را میتوانید برای مخاطبان یا پلتفرمهای خاصی طراحی کنید. آنها را میتوان در نشریات یا رسانههایی قرار داد که کاربران هدفمندی دارند؛ بنابراین منتشرکننده مطمئن است که پیامش بهطور موثر به بازار هدف میرسد.
بهبود نرخ تبدیل
مقالات رپورتاژ این پتانسیل را دارند که با ایجاد علاقه و ارائه اطلاعات دقیق، نرخهای تبدیل را افزایش دهند؛ این روش با ارائه مزایا و ارزش یک محصول یا خدمات به شیوهای جذاب، میتواند بر تصمیمات خریدار تاثیر گذاشته و نرخ تبدیل بالاتری را رقم بزند.
مناسب انواع کسبوکار
هر برندی، فارغ از اندازه شرکت یا تعداد کارکنان، میتواند رپورتاژ آگهی نوشته و در رسانههای معتبر منتشر کند. این روش هیچ محدودیتی ندارد؛ تنها کافیست با سفارش تولید محتوا از پلتفرمهای معتبر و متخصص، مقاله را دریافت کرده و اقدام به درج آن کنید.
نوشتن رپورتاژ آگهی
نوشتن متن آگهی موثر، نیازمند یک رویکرد استراتژیک است که تکنیکهای بازاریابی محتوایی را با شیوههای سنتی بازاریابی ترکیب میکند. در این بخش، بهترتیب به مراحل نوشتن بهترین محتوای رپورتاژ آگهی اشاره خواهیم کرد.
درک درستی از هدفتان داشته باشید
هدف از نوشتن مقاله را روشن کنید؛ آیا برای تبلیغ یک محصول، خدمات یا برند است؟ یا میخواهید ترافیک سایتتان را افزایش دهید؟ قبل از شروع به نگارش، پیام کلیدی و نتیجه مورد نظر را مشخص کنید. با هر هدفی که دارید، بهترین کار استفاده از عناوین بهروز است.
مخاطب را تجزیهوتحلیل کنید
مخاطبان هدفتان را بشناسید؛ جمعیت، علایق و ترجیحات آنها را بررسی نمایید. این درک به شما کمک میکند تا محتوای خود را طوری تنظیم کنید که بهطور موثر پاسخگوی نیاز آنها باشد.
بیشتر بخوانید:
پرسونای مخاطب؛ راهنمایی که بازاریابی و تبلیغ بدون آن مثل آب در هاون کوبیدن است!
طرح کلی ساختار را بچینید
یک طرح کلی و واضح ایجاد کنید که شامل عنوان جذاب، مقدمه، پاراگرافهای محتوا و یک نتیجهگیری قانعکننده باشد. ساختار باید بهصورت منطقی اجرا شده و علاقه خواننده را در سراسر آن حفظ کند.
یک مقدمه جذاب بنویسید
با یک مقدمه جذاب شروع کنید که توجه خوانندگان را جلب میکند؛ از واقعیت، آمار، داستان یا یک سوال تفکربرانگیز برای جذب آنها و تشویقشان به ادامه خواندن استفاده نمایید.
روزنامهنگاری را با عناصر تبلیغات ادغام کنید
با ترکیب تکنیکهای روزنامهنگاری مانند داستانسرایی و عناصر تبلیغاتی، یک متن متقاعدکننده بنویسید. این شیوه محتوای شما را منسجم و پیام را بهصورت واضح منتقل میکند.
از مثالهای واقعی بهره ببرید
از مثالهای واقعی، مطالعات موردی، توصیفات یا داستانهای موفق برای افزایش اعتبار و نشاندادن اثربخشی محصول یا خدمت استفاده کنید.
از راهحل مشکل و چالش سخن بگویید
با برجستهکردن ویژگیها و مزایای محصول یا خدمت، به نفع خواننده سخن بگویید؛ نشان دهید که این مزایا چگونه مشکلشان را حل میکنند یا نیازشان را بهتر از جایگزینهای موجود در بازار پاسخ میدهند.
از تصاویر استفاده کنید
برای افزایش جذابیت محتوا، تصاویری چشمنواز مانند عکسهای باکیفیت یا اینفوگرافیک را به متن بیفزایید.
با صداقت پیش بروید
با توجه به اینکه رپورتاژ خبری هدف تبلیغاتی دارد، مهم است که سطحی از صداقت را در نوشتار خود حفظ کنید. برای اشاره به حقایق در محتوا، از بیان ادعاهای اغراقآمیز یا نادرست بپرهیزید.
محتوا و رسانه باید در یک جهت باشند
اطمینان حاصل کنید که محتوای تبلیغاتی با پلتفرمی که در آن منتشر شده است (خواه مجله، وبسایت یا رسانههای اجتماعی) همخوانی داشته باشد. لحن، سبک و قالب را با بستر انتشار مطابقت دهید.
دعوت به اقدام را در متن جا دهید
محتوای رپرتاژتان را با یک CTA واضح و قانعکننده به پایان برسانید. خوانندگان را تشویق کنید تا اقدام مورد نظرتان را انجام دهند؛ مانند بازدید از وبسایت، خرید یا تماس با یک شماره خاص.
متن را ویرایش و تصحیح کنید
پس از تکمیل پیشنویس اولیه، محتوا را بهطور کامل بازنگری و تصحیح کنید. مطمئن شوید که در نوشته، خطاهای گرامری و نگارشی وجود نداشته و متن خوانایی و انسجام کافی را دارد. اطمینان حاصل کنید که پیامتان واضح و مختصر است.
به یاد داشته باشید که نباید در رپورتاژتان تبلیغ کنید. این محتوا باید کوتاه و خلاصه نوشته شود. با این روش میتوانید محتوای قانعکنندهای بنویسید که در حین دستیابی به اهداف برند، مخاطبان را درگیر کند.
سایت مناسب رپورتاژ
برای انتخاب رسانه، باید یک نکته مهم را مدنظر قرار دهید: پلتفرمهایی را انتخاب کنید که با لحن و محتوای شما همخوانی زیادی دارند؛ بهطور مثال، اگر در زمینه تکنولوژی فعال هستید، بهترین کار بررسی سایتهای مرتبط است که رپورتاژ آگهی هم منتشر میکنند. در ادامه، به معرفی برخی از بهترین سایت های رپورتاژ آگهی میپردازیم.
بیشتر بخوانید:
پست مهمان چیست؟ بررسی وبلاگ نویسی مهمان در سئو
سایتهای خبری
این وبسایتها بهدلیل پوشش انواع محتوا، اولین گزینه ایدهآل برای انتشار محتوای تبلیغاتی هستند؛ همچنین سایتهای خبری، کاربران زیادی دارند که برای مشاهده اخبار، روزانه به آنها سر میزنند.
سایتهای تفریحی
برخی از وبسایتها مطالبی را در دستهبندی دانستنی، آموزشی و علمی، مذهبی و سلامت منتشر میکنند. این پایگاهها یکی دیگر از بهترین سایتها برای انتشار مقاله رپورتاژ هستند.
سایتهای ورزشی
دلیل حضور این عنوان در لیست، بازدیدکنندگان بسیار زیاد این دست از وبسایتها است. با درج رپورتاژ در پایگاههای ورزشی، به احتمال زیاد هزاران کاربر یا شاید میلیونها نفر آن را مشاهده کنند.
سایتهای تخصصی
محتوا و حوزه فعالیت برخی سایتها، با عملکرد و زمینه کاری شما همخوانی زیادی دارند. در هر زمینهای که مشغول هستید، وبسایتهای تخصصی و پرمخاطب را شناسایی و اقدام به درج رپورتاژ در آنها کنید.
آنچه در رپرتاژ آگهی آموختیم
رپورتاژ آگهی یا رپورتاژ خبری، هنر تلفیق روزنامهنگاری و استراتژیهای بازاریابی محتوایی است که روایتی جذاب و آموزنده را ایجاد میکند. انواع رپرتاژ آگهی برای تبلیغ هر کسبوکاری، با هر اندازه و تعداد نیرو مناسب است؛ همچنین برای محصولات و خدمات گوناگون موثر واقع میشود. با انتشار رپرتاژ خبری، بهواسطه قرار گرفتن در یک رسانه پرمخاطب، سئو سایت بهبود یافته و آگاهی از برند (Brand Awareness) افزایش مییابد.
در این مقاله از نیکنویس، تلاش کردیم تمام نکات آموزنده رپورتاژ را با یکدیگر بررسی کنیم. خوشحال میشویم تجربه و نظر شما را راجعبه این موضوع بدانیم.