آکادمی نیک نویس » آموزش بازاریابی محتوایی » 12 گام موفقیت در برون سپاری محتوا

برون سپاری محتوا می‌تواند سرعت تولید محتوای کسب و کار شما را افزایش دهد.

12 گام موفقیت در برون سپاری محتوا

فهرست مطالب

بازاریابی محتوایی، یکی از تاثیرگذارترین بخش‌های یک استراتژی بازاریابی موفق محسوب می‌شود و جدی گرفتن آن برای هر کسب‌و‌کاری به منظور جلب توجه مخاطبان بالقوه خود، ضروری است. در برخی مواقع، ممکن است مدیران به جای استخدام نویسنده، به برون سپاری برای تولید محتوا روی بیاورند که در کنار مزایای بسیار، ممکن است چالش‌هایی نیز به همراه داشته باشد. در این مقاله، 12 قدم اثبات شده برای برون سپاری محتوای متنی گنجانده شده که کمک می‌کند موانع برون سپاری محتوا را به حداقل برسانید و تولید محتوای متنی خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید. این مراحل به شما کمک خواهند کرد تا محتوایی که برون سپاری می‌کنید، محتوای مورد نیاز شما بوده و در مسیر جذب مخاطب به شما کمک کند.

قبل از برون سپاری محتوا، زمینه سازی کنید

12 قدم مهم برای برون سپاری محتوا وجود دارد که لازم است برخی از آن‌ها را قبل از سفارش تولید محتوا، انجام دهید. آن ها از این جهت ضرورت دارند که بدون آن‌ها، حتی بهترین جریان کاری برنامه‌ریزی شده نیز ممکن است از روال ایده‌آل خارج شود.

گام اول: تعیین اهداف در بازاریابی محتوایی

تعیین اهداف واضح برای استراتژی بازاریابی محتوایی، زمینه را برای ایجاد و تدوین محتوای هدفمند فراهم می‌کند. این اهداف به شما کمک می کنند تا محتوای را با توجه به نیاز و انتظارات مخاطبان بالقوه‌ی خود تولید کنید.

اهداف بازاریابی می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • افزایش ترافیک ارگانیک سایت: تمرکز بر تولید محتوای آموزشی، تحقیقاتی و مفید که پاسخگوی نیازهای مخاطبان باشد.
  • گرفتن lead و تبدیل بازدیدکنندگان سایت به مشتریان بالقوه: مقالات سفید، کتاب‌های الکترونیکی یا ebooks، مقاله‌های توضیح محصول و فرم‌های ثبت نام در سایت برای جمع آوری اطلاعات تماس بازدیدکنندگان.
  • افزایش فروش محصولات و خدمات: انتشار محتوای تبلیغاتی، معرفی محصولات جدید، ارائه پیشنهادات ویژه و ایجاد لندینگ پیج‌های جذاب برای هدایت بازدیدکنندگان به خرید.

تعیین اهداف واضح و قابل اندازه گیری، به شما کمک می کند تا پیشرفت خود را در حوزه بازاریابی محتوایی ارزیابی کنید و در صورت لزوم، استراتژی خود را برای دستیابی به اهداف مورد نظر بهبود ببخشید.

گام دوم: تعریف دقیق مخاطب هدف

شناخت مخاطب هدف، یکی از مهمترین مراحل در فرآیند تولید محتوا است. هنگام تعریف مخاطب خود، باید درک دقیقی از جمعیت آماری اصلی آنها داشته باشید، اما همچنین باید فراتر از اصول اولیه بروید:

  • تحقیق و تشخیص زمینه‌های خاص (نیچ‌ها) در بین مخاطبان عمومی
  • یافتن دغدغه‌های اصلی مخاطبان هدف و چگونگی کمک محصول یا خدمات شما برای حل این مشکلات
  • مشخص کردن نحوه تعامل آن‌ها با کسب و کار شما و ایجاد پرسونای خریدار

این مثال‌ها برای انتخاب موضوع، یافتن کلمات کلیدی مناسب و همچنین سبک نوشتن و لحن محتوا به شما کمک می‌کنند.

گام سوم: ایده‌پردازی موضوعات مقاله

ساخت هسته معنایی، یک فرآیند مهم در بازاریابی محتوا است. هسته معنایی مجموعه‌ای از کلمات کلیدی و موضوعات مرتبط است که به شما در سازماندهی استراتژی محتوای خود و بهبود رتبه بندی در موتورهای جستجو کمک می‌کند.

برای ایجاد هسته معنایی مراحل زیر را انجام دهید:

  1. 10 کلمه کلیدی بذر (Seed keyword) را شناسایی کنید. این کلمات کلیدی باید عمومی و پر جستجو باشند.
  1. با استفاده از کلمات کلیدی بذر، تحقیق کلمه کلیدی را انجام دهید تا کلمات کلیدی مرتبط بیشتری پیدا کنید. یک لیست از 10 کلمه کلیدی بذر می تواند به سرعت به یک لیست بیش از صد کیورد مرتبط گسترش یابد.
  2. این کلمات کلیدی را بر اساس حجم، سختی، هدف (intent)، موضوع پیلار کلاستر مرتب و کلمات غیر‌مرتبط را حذف کنید.

هسته معنایی به شما کمک می‌کند تا موضوعات خود را انتخاب و یک طرح محتوا ایجاد کنید که برای مخاطب هدف شما جذاب باشد و به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کند.

برای پیدا کردن موضوعات مرتبط دیگر، ترفندهای زیر می‌توانند کاربردی باشند:

  • استفاده از وب سایت‌های پرسش و پاسخ مانند Quora و بررسی رقبا برای شناسایی موضوعات مرتبط با کلمات کلیدی بذر هم‌راستا با کار شما
  • پرسش از مخاطبان خود در شبکه‌های اجتماعی برای کسب اطلاعات در مورد موضوعات مورد علاقه آنها و سوالات و چالش‌هایی که دارند
  • استفاده از ابزارهای ایده پردازی محتوا برای تولید ایده‌های جدید و مرتبط با حوزه کاریتان
  • بررسی و تحلیل محتوای رقبا برای شناسایی فرصت‌های برتر، مانند پر کردن گپ محتوا یا انتشار مجدد محتوا با تغییر ساختار و تکمیل آن
  • مشورت با نویسندگان باتجربه در زمینه استراتژی محتوا برای دریافت پیشنهادات و توصیه‌های تخصصی در مورد انتخاب موضوعات و تولید محتوای با کیفیت بالا

بیشتر بخوانید

پیدا کردن ایده تولید محتوا و نوشتن بهترین متن‌ها

این تاکتیک‌ها به شما کمک می کند تا لیست موضوعات خود را گسترش داده و محتوایی را برون سپاری کنید که برای مخاطبان هدف شما جذاب و کاربردی باشد.

گام چهارم: تهیه تقویم محتوا

پس از مشخص شدن اهداف، موضوعات، قالب‌های محتوا، مراحل مرتبط با قیف بازاریابی و کانال‌های بازاریابی، می توانید برای تنظیم کردن تقویم محتوایی خود اقدام کنید. در این مرحله، مهم است که تقویم محتوایی شما با دیگر همکارانتان تنظیم باشد تا در انتشار محتوا تداخلی ایجاد نشود.

بهتر است تقویم محتوای خود را در یک قالب قابل مدیریت مانند Excel یا Google sheet  ایجاد و برای هر عنوان محتوا، مشخصات زیر را درج کنید:

  • هدف انتشار محتوا
  • کانال‌های بازاریابی که قصد دارید محتوا را در آن منتشر کنید
  • قالب و نوع محتوا
  • موضوع محتوا
  • مهلت و تاریخ انتشار آن
  • افزودن افراد مسئول در تیم

با تهیه و مدیریت دقیق تقویم محتوا، می توانید اطمینان حاصل کنید که انتشار محتوای شما منظم، هدفمند و مؤثر انجام می‌شود.

گام پنجم: تعیین بودجه برون سپاری محتوا

پیش از مذاکره با آژانس‌های تولید محتوا، ضروری است تعداد و نوع محتوای برون سپاری شده به همراه بودجه ماهانه اختصاصی و بودجه‌ی هر مقاله، کاملاً شفاف و مشخص شود. این بودجه، فاکتورهای کلیدی همچون انتخاب نویسنده، طول مطالب و جزئیات فرآیند تولید محتوا را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

تنظیم گردش کار برون سپاری محتوا

در بالا، به مراحلی پرداختیم که باید قبل اقدام برای برون سپاری محتوا، انجام دهید. این مراحل، در مشخص کردن مسیر سفارش محتوای شما کمک می‌کنند و باعث می‌شوند ساختار محتوایی سایت شما نیز شکل بگیرد.

در ادامه به اقداماتی که لازم است در فرایند برون سپاری محتوا به یک نویسنده یا آژانس محتوا توجه داشته باشید می‌پردازیم.

گام ششم:  مشخص کردن مهلت‌های تحویل محتوا

تعیین مهلت تحویل برای محتوای برون سپاری شده، نقش مهمی در مدیریت پروژه و اطمینان از کیفیت محتوا دارد. این مهلت‌ها باید با توجه به نیازهای پروژه، توانایی نویسنده و زمان بندی تقویم محتوا تعیین شوند.

به طور کلی، بهتر است مهلت تحویل را کمی بیشتر از حد معمول در نظر بگیرید تا در صورت بروز هرگونه مشکل، فرصت کافی برای رفع آن را داشته باشید؛ همچنین هنگام تعیین مهلت‌ها، اطمینان حاصل کنید که نویسنده انتظارات شما را کاملاً درک کرده و می تواند کار‌ها را در زمان تعیین شده تحویل دهد.

مهلت ارسال نمونه اولیه‌ی محتوا بهتر است حداقل یک هفته قبل از تاریخ انتشار مورد نظر باشد تا فرصت کافی برای ارزیابی کیفیت و درخواست اصلاحات در صورت لزوم داشته باشید. اگر با یک نویسنده‌ی جدید کار می‌کنید که قبلا همکاری نداشتید، بهتر است مهلت را بیشتر در نظر بگیرید تا با روند کاری یکدیگر بیشتر آشنا شوید و فرایند تولید محتوا را بهینه کنید.

گام هفتم: یافتن نویسنده مناسب برای کار

هنگام انتخاب نویسنده، بهترین استراتژی این است که بر اساس نوع محتوا، فرد یا آژانس مناسب را انتخاب کنید. به عنوان مثال، برخی نویسندگان تجربه‌ی کاری خوبی در نوشتن مقالات تخصصی و استراتژیک دارند، برخی دیگر در تحلیل تحقیقات و برخی دیگر برای نوشتن متن‌های کوتاه مناسب‌ترند. در صورت همکاری با نویسندگان مختلف، نیاز نیست که با هر پروژه‌ی جدید، دنبال نویسنده‌‎ی جدید بگردید. برای انتخاب فرمت محتوایی دستتان باز‌تر است و اگر یک نویسنده در دسترستان نبود، همیشه نویسنده پشتیبانی وجود دارد.

اگر به دنبال نویسنده جدید هستید، از شبکه کاری خود برای یافتن فرد مناسب استفاده کنید و به دنبال فردی باشید که تجربه و مهارت کافی برای انجام باکیفیت پروژه دارد.

گام هشتم: تهیه بریف محتوایی دقیق و کامل

بریف محتوایی نقش مهمی در موفقیت پروژه محتوایی دارد. یک brief دقیق و کامل، به نویسنده کمک می‌کند تا محتوایی را تولید کند که با نیازها و انتظارات شما مطابقت داشته باشد.

برای تهیه یک بریف محتوایی موثر، باید به موارد زیر اشاره کنید:

  • هدف دقیقی که بهینه‌سازی در راستای آن انجام می‌پذیرد.
  • هدف شما، رسیدن به مخاطبان کدام مرحله از قیف بازاریابی است؟
  • کلمات کلیدی که می‌خواهید هدف قرار دهید؛ که می‌توانند از هسته معنایی یا تحقیق کلمات کلیدی استخراج شوند.
  • لحن محتوایی که در نظر دارید.
  • آمار، لینک‌سازی یا محصولی که می‌خواهید در محتوا استفاده شوند.
  • رقبای اصلی که نمی‌خواهید به آن‌ها لینک دهید.
  • نمونه محتوایی که بر اساس سلیقه و انتظارات شماست.
  • تصاویر خاصی که باید در محتوا استفاده شود.

با تهیه یک brief محتوایی دقیق و کامل، می توانید از کیفیت محتوای تولید شده اطمینان حاصل کنید و پروژه محتوایی خود را به موفقیت برسانید.

گام نهم: بازبینی و درخواست اصلاحات

پس از دریافت پیش نویس از نویسنده، باید آن را به دقت بازبینی کنید تا از کیفیت، مطابقت با بریف و رعایت اصول نگارشی و اصول سئو مطمئن شوید. در این مرحله، می توانید از ابزارهای مختلفی مانند ویراستلایو یا  Grammarly برای بررسی دستور زبان و سبک نوشتاری استفاده کنید؛ همچنین، می‌توانید از ابزارهای سئو مانند SEMrush یا Ahrefs برای ارزیابی کیفیت محتوای انگلیسی و تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی استفاده کنید.

اگر مقاله شما تخصصی و در زمینه محصول یا صنعت خاصی است، از عضو مناسب تیم برای بررسی صحت مقاله استفاده کنید.

درخواست بازنگری

صرف نظر از تعداد دفعات همکاری با نویسنده در گذشته، احتمال اینکه بخواهید پس از ارسال نمونه اول محتوا، درخواست تغییرات داشته باشید زیاد است. از همان ابتدا مطمئن شوید که قرارداد نویسنده چه تعداد ویرایش را مجاز می‌داند. برخی از نویسندگان تعداد دفعات ویرایش و برخی دیگر ممکن است میزان متنی که آن را ویرایش می‌کنند، محدود کنند.

قبل از ارسال درخواست ویرایش به نویسنده، حتما این مورد را در نظر بگیرید و نظر همه اعضای مرتبط تیم را در مورد ویرایش محتوا بپرسید. حتی اگر امکان درخواست چندین بازنگری محتوا را دارید، مطمئن شوید که همه‌ی ویرایش‌های مد‌نظر را در اولین سری اطلاع می‌دهید. نویسندگان معمولا بر اساس تعداد کلمات مقاله، هزینه دریافت می‌کنند. اگر از نویسنده بخواهید بخش دیگری را به متن اضافه کند، ممکن است تعداد کلمات افزایش یابد که مبلغ پرداختی را بیشتر می‌کند.

برای بهترین نتیجه، درخواست ویرایش خود را واضح بیان کنید. از آنچه که می‌خواهید تحویل بگیرید، نمونه بفرستید و نکات عملی در اختیار نویسنده قرار دهید تا بتواند نتیجه مطلوب را برای شما به دست آورد.

قدم دهم: انتخاب تصویر مناسب

در بریف محتوایی که برای نویسندگان ارسال می کنید، دستورالعمل‌های بصری را نیز درج کنید. اگر الزامات خاصی در مورد رنگ‌های مورد استفاده، موضوع یا کیفیت تصاویر دارید، به نویسنده اطلاع دهید. این کار باعث می‌شود نویسنده بداند دقیقا چه تصویری مد نظر شماست و تصویری را انتخاب کند که با برند و پیام شما مطابقت داشته باشد.

اگر یک تیم گرافیک داخلی دارید، طرح مد نظر را از قبل سفارش دهید تا با دریافت اولین نمونه‌ی محتوا، آماده باشد.

گام یازدهم: تنظیمات نهایی قبل از انتشار

برای اطمینان از انجام شدن تمامی تنظیمات زمان انتشار محتوا، می‌توانید از افزونه‌های وردپرس مانند Yoast SEO و Rank math استفاده کنید.

هنگام بارگذاری محتوای خود، برای انجام تنظیمات وقت بگذارید. تکمیل موارد زیر لازم است:

  • درج تگ alt برای تصاویر
  • اضافه کردن کلمات کلیدی هدفمند به متن و عناوین
  • افزودن توضیحات متا
  • بهبود خوانایی با جدا کردن جملات طولانی

زمانی که از نتیجه‌ی مقاله راضی بودید، می‌توانید برای زمان انتشار آن برنامه ریزی کنید.

گام دوازدهم: بررسی و رصد موفقیت محتوا

بعد انتشار مقاله، می‌توانید با ابزارهایی مانند Google Analytics و Google search console رصد کنید که آیا مقاله به درستی ایندکس شده و یا برای جذب ترافیک چطور عمل می‌کند. مقاله‌هایی که بازدید بالا دارد، به شما این دید را می‌دهند که چه نوع محتواهایی برای شما بازدهی بهتری دارند و در آینده چگونه می‌توان مقالات بیشتری را بهینه کرد.

نتیجه‌گیری

برون سپاری محتوا همیشه فرایند آسانی نیست. قبل از هرگونه اقدام برای این کار، لازم است نیاز محتوایی خود را مشخص کنید تا بر اساس اهداف بازاریابی شما، استراتژی محتوایی سایتتان پیش برود. داشتن یک استراتژی مشخص، کمک می‌کند تا از مسیر خارج نشوید و روی موضوعات بی‌بازده، زمان و بودجه‌ی خود را هدر ندهید.

زمانی که انتظار مشخص و دقیق از محتوای خود دارید، برون سپاری محتوا نیز راحت‌تر خواهد بود زیرا با ارائه‌ی بریف محتوا به نویسنده، تمامی انتظارات شما برآورده می‌شود و ادامه‌ی همکاری با موضوعات مشخص و اهداف واضح، تفاوت زیادی در موفقیت و جلب توجه مخاطب بالقوه ایجاد می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *