آکادمی نیک نویس » آموزش سئو و بهینه سازی » چگونه متوجه جریمه گوگل شویم؟ راه های جلوگیری از پنالتی گوگل

چگونه متوجه جریمه گوگل شویم؟ راه های جلوگیری پنالتی گوگل

چگونه متوجه جریمه گوگل شویم؟ راه های جلوگیری از پنالتی گوگل

فهرست مطالب

بسیاری از سایت‌ها به صورت آشکارا و به دلیل اقدام‌های خلاف دستورالعمل‌های موتورهای جست‌وجو به پنالتی گوگل دچار شده‌اند اما طبق گزارش Kissmetrics تنها 5% از بازاریابان یا مدیران وب‌سایت‌ها متوجه آن شده و درخواست تجدیدنظر را برای بازیابی رتبه خود ارسال می‌کنند؛ بنابراین در این محتوا می‌خواهیم نکاتی را درمورد چگونگی تشخیص جریمه گوگل با شما در میان بگذاریم:

پنالتی گوگل چیست؟

اگر وب‌سایتی سعی کند با انجام اقدامات خلاف دستورالعمل‌های گوگل، رتبه سایت خود را افزایش دهد، از طرف موتورهای جست‌وجو مجازات شده، که به آن پنالتی گوگل می‌گویند. به بیان دیگر استفاده از تکنیک‌های سئو کلاه سیاه با کاهش چشم‌گیر رتبه و از دست دادن ترافیک ارگانیک روبه‌رو خواهد شد.

استفاده از روش های سئو کلاه سیاه می‌تواند منجر به جریمه گوگل و پنالتی شدن سایت شود

در حقیقت اگر رتبه‌بندی ارگانیک و ترافیک شما به طور ناگهانی کاهش یابد در حالی که سایت شما هیچ خرابی یا مشکل فنی سئو نداشته باشد، ممکن است با یکی از دو مورد زیر مواجه شده باشید:

روی سایت شما تغییراتی توسط یک انسان و با یک اقدام دستی (manual action) اعمال شده که باعث پنالتی گوگل شده؛ اما گاهی این کاهش رتبه به دلیل به‌روزرسانی الگوریتم‌ها صورت گرفته  که شامل گوگل پنالتی نمی‌شود.

چگونه پنالتی گوگل را تشخیص داده و آن را برطرف کنیم؟

برای از بین بردن جریمه گوگل و ارسال درخواست تجدیدنظر، در ابتدا باید تشخیص دهید که وب‌سایت‌تان پنالتی شده است یا خیر؛ بنابراین در ادامه به راهنمای قدم به قدم برای یافتن آن می‌پردازیم:

قدم اول) به‌روزرسانی‌های جدید‌ الگوریتم‌های گوگل را مرور کنید

در اولین قدم باید با الگوریتم‌های گوگل آشنا باشیم و سایت خود را متناسب با آنان بهینه‌سازی کنیم. گوگل سابقه 15 ساله در به‌روزرسانی الگوریتم‌های خود دارد که در ادامه به مهم‌ترین و جدیدترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

Panda (2011)

اولین الگوریتم سرسخت گوگل برای وب‌سایت‌ها الگوریتم Panda بود که هدف آن سرکوب سایت‌های دارای محتوای ضعیف، سرشار از خطا و تبلیغات بیش‌از حد است.

Secure Update (2014)

این الگوریتم بر امنیت وب‌سایت‌ها با تهیه SSL security یا همان HTTPS در اول نام دامنه تاکید دارد. این الگوریتم در سایت‌هایی که با اطلاعات شخصی و مالی بازدیدکنندگان سروکار دارند، اهمیتی بیشتری می‌یابد.

Mobilegeddon (2015)

این الگوریتم، اولویت رتبه‌بندی را به سایت‌هایی می‌دهد که از نظر طراحی برای تلفن‌های همراه در هر سایز و اندازه‌ای پاسخگو بوده و به اصطلاح responsive باشند.

Penguin 4.0 (2016)

الگوریتم پنگوئن سایت‌هایی را که از روش‌هایی مانند پر کردن کلمات کلیدی، تولید محتوای بی کیفیت، تبادل لینک، روش های اسپم و اساسا از هر تکنیک سئو کلاه سیاه استفاده می‌کنند، نشانه می‌گیرد.

Intrusive Interstitial Penalty (2017)

این الگوریتم یکی دیگر از الگوریتم‌هایی است که بر responsive بودن سایت‌ها برای موبایل‌ها تاکید داشته و اشاره اصلی آن به عدم وجود تبلیغات‌ کلیکی و پاپ‌آپ است که بازدیدکنندگان را با تجربه کاربری بد همراه می‌کنند.

قدم دوم) از وب‌سایت خود برای پیروی نکردن از تکنیک‌های سئو کلاه سیاه مطمئن شوید

بررسی وب‌سایت خود از نظر عدم نقض قوانین گوگل، فعالیتی به شدت زمان‌بر است؛ بنابراین شما تنها کافی است از چک‌لیست زیر استفاده کنید:

  • آیا محتوای شما سرشار از کلمات کلیدی است؟
  • آیا اکثر محتواهای شما حاوی تبلیغات پاپ‌آپ است؟
  • آیا شما محتوای کوتاهی در سایت دارید که با وجود کیفیت پایین و خطا ویرایش نشده؟
  • شما از روش مخفی‌کاری برای افزایش کلمات کلیدی استفاده کرده‌اید؟
  • شما برای لینک‌دهی، بک‌لینک خریداری کرده‌اید؟
  • وب‌سایت شما گواهی‌نامه امنیتی قانونی (HTTPS) ندارد؟
  • شما محتوای سایت‌های دیگر را بدون اجازه منتشر کرده‌اید؟
  • وب‌سایت شما زمان بارگذاری بالا یا ظاهر ضعیفی در تلفن‌های همراه دارد؟

توجه داشته باشید اگر هر کدام از این موارد را در وب‌سایت خود مشاهده کردید، آنان را اصلاح کرده و به تکنیک‌های سئو کلاه سفید روی‌بیاورید.

برای اطلاع از دلایل پنالتی گوگل می‌توانید از ابزارهای Website Penalty Indicator استفاده کرد

بیشتر بخوانید:

سئو کلاه خاکستری چیست؟ آموزش روش های Gray hat SEO

قدم سوم) مشکل رتبه‌بندی خود را کشف کنید

شما برای آن که بتوانید مشکل رتبه‌بندی خود را حل کنید، در ابتدا باید با نوع جریمه‌ی وب‌سایت‌تان آشنا شوید. در این مرحله می‌توانید از ابزارهایی با نام Website Penalty Indicator مانند FE International برای یافتن نوع جریمه خود استفاده کنید.

یکی از راه‌های بررسی پنالتی گوگل، چک کردن بخش manual action در سرچ کنسول است

قدم چهارم) مشکل جریمه گوگل خود را برطرف کنید

جلوگیری از جریمه گوگل، بهترین کاری است که می‌توانید برای وب‌سایت خود انجام دهید؛ اما گاهی نیز با به‌روزرسانی‌های گوگل با این مشکل روبه‌رو خواهید شد. در حقیقت اگر وب‌سایت شما به جریمه manual action دچار شود از طریق سرچ کنسول یا همان گوگل وبمستر تولز به صاحب سایت اطلاع داده می‌شود؛ اما اگر این کاهش رتبه شما به دلیل به‌روزرسانی الگوریتم‌های گوگل‌ باشد شرایط کمی سخت‌تر شده و باید خودتان به دنبال دلیل آن بگردید. به بیان دیگر در این صورت شما باید بین آخرین اقدامات گوگل و افت سایت خود ارتباطی پیدا کنید.

محافظت از سایت بهترین اقدام است

به یاد داشته باشید که بهترین استراتژی این است که قبل از اینکه گرفتار پنالتی گوگل شوید، محتوای خود را بر‌اساس فاکتور‌های گوگل بهبود دهید؛ همچنین بهینه‌سازی اصولی سایت‌تان را در اولویت قرار داده و بر روی بهبود آن تمرکز کنید؛ زیرا گاهی این رشد رقیبان‌تان است که رتبه‌ی شما را کاهش می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *