امروزه بسیاری از مردم ترجیح میدهند تا لوازم مورد نیاز خود را از اینترنت تهیه کنند؛ یا اینکه حداقل با استفاده از اینترنت، درمورد محصولی بهخصوص اطلاعات کسب کنند. در این هنگام است که اهمیت تولید محتوا برای سایت فروشگاهی نمایان میشود. فروشگاههای اینترنتی برای اینکه بتوانند رتبه خوبی را در نتایج گوگل به دست بیاورند یا بازدیدکنندگان را به خرید ترغیب کنند، باید محتوایی یونیک و مفید را در اختیار کاربران قرار دهند. طبق تحقیقاتی که انجام شدهاند، بیش از ۸۰ درصد از مشتریان اینترنتی، محتوای تولید شده را عامل اصلی تصمیمگیری خود جهت خرید یا عدم خرید یک محصول میدانند.
سوالی که در این میان بهوجود میآید، این است که تولید محتوا برای فروشگاه اینترنتی باید به چه صورت انجام شود؟ یا اینکه کدامیک از انواع محتوا را باید برای یک فروشگاه اینترنتی تولید و منتشر کرد؟ در ادامه این مطلب، به بررسی جامع تولید محتوا برای سایت فروشگاهی پرداخته و اصلیترین نکات را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
انواع محتوا برای فروشگاه اینترنتی
اولین چیزی که باید با آن آشنا بود، انواع محتوا برای فروشگاه اینترنتی است. با اینکه هرکدام از فروشگاههای اینترنتی در زمینه بهخصوصی فعالیت میکنند، اما ساختار کلی محتواهای آنها یکسان است. این نوع محتواها علاوه بر تاثیر گذاری بر تصمیم خرید کاربر، بر سئو سایت و جذب ترافیک ارگانیک نیز بسیار تاثیر گذارند. محتواهایی که در یک سایت فروشگاهی باید منتشر شوند عبارتاند از:
توضیحات محصول
محتوای توضیحات محصول، مهمترین محتوایی است که در حوزه تجارت الکترونیک (E-commerce) منتشر میشود. این محتوا باید اصلیترین ویژگیهای یک محصول را پوشش داده و با مطرح کردن مزایای آن، مخاطب را به خرید ترغیب کند. محتوای توضیح محصول باید ساختاری شفاف داشته باشد تا کاربر بتواند تصویری درست از محصولی که مدنظر دارد را متصور شود. اهمیت کیفیت توضیحات محصول برای یک فروشگاه اینترنتی، به اندازهای است که درصورت عدم ارائه این نوع محتوا بهشیوهای صحیح، تولید محتوا برای سایت فروشگاهی عملا بیمعنا خواهد بود.
برای افزایش نرخ تبدیل و فروش بیشتر، میتوان از (Call To Action (CTA در محتوای توضیح محصول استفاده کرد. نرخ تبدیل درواقع معیاری برای سنجش بازدهی محتوا است. این نرخ به درصدی از مخاطبان اشاره دارد که بعد از بازدید از محتوا، محصول را خریداری کردهاند. عبارت CTA نیز نوعی فراخوان جهت انجام یک عمل است؛ دکمههای پرداخت، سبد خرید، بنرهای تبلیغاتی جذاب و…، همگی زیرمجموعه CTA قرار میگیرند.
یکی از نکاتی که درمورد محتوای توضیح محصول باید درنظر داشت، این است که درکنار عنوان کردن ویژگیهای محصول، نحوه عملکرد این ویژگیها و چگونگی تاثیر آنها بر بهبود کیفیت محصول نیز باید مورد بررسی قرار بگیرند. برای مثال هنگامی که درمورد یک دوربین حرفهای تولید محتوا میشود، علاوهبر نوع و مدل لنز، این موضوع که چگونه این لنز میتواند در ثبت تصاویر بهتر تاثیر بگذارد هم باید مطرح شود.
وبلاگ
یکی دیگر از انواع تولید محتوا برای سایت فروشگاهی، تولید محتوای وبلاگ است. وبلاگ میتواند ترافیک خوبی را به سمت سایت روانه کرده و آگاهی از برند را افزایش دهد. همچنین به برقراری ارتباط عمیق و موثرتر با مشتریان، کمک فراوانی میکند. محتوای وبلاگ را نیز میتوان به دستههای مختلفی ازجمله محتواهای آموزشی، محتواهای نقد و بررسی، محتواهای داستان برند و… تقسیمبندی کرد.
محتوای دسته بندی
تولید محتوا برای سایت فروشگاهی باید بهگونهای باشد که کاربر به راحتترین شکل ممکن به هر نوع محصولی که میخواهد، دست پیدا کند. علاوهبراین، باید بتواند درمورد نوع محصول مورد نظر نیز اطلاعات مفیدی را کسب کند. محتوای دستهبندی باید اطلاعات کامل و مفیدی را ارائه دهد اما دلیل اهمیت آن، تاثیرگذاری بر سئو دسته بندی محصول است. در اصل، این محتوا برای موتورهای جستجو نوشته میشود تا قدرت صفحه دسته بندی افزایش یابد و کلمات کلیدی مرتبط تارگت شوند.
محتواهای مقایسه ای
یکی از انواع محتوا که میتواند در فرآیند انتخاب نهایی مفید واقع شود، محتوای مقایسهای است. در این محتوا دو یا چند مدل از یک محصول، مورد بررسی قرار میگیرند و نقاط قوت، ضعف و تفاوتهای مهمی که دارند با یکدیگر مقایسه میشوند. نکتهای که درمورد محتوای مقایسهای باید درنظر داشت، این است که این محتوا باید کاملا بیطرفانه بوده و تحلیلهایی که ارائه میشوند منصفانه باشند. درصورتی که کاربر احساس کند محتوا در حال دنبال کردن هدفی بهخصوص یا جانبداری غیرمنطقی از یک محصول است، اعتماد خود را نسبت به وبسایت از دست خواهد داد.
شاید این سوال برای بسیاری از افراد ایجاد شود که محتواهای مقایسهای، چگونه میتوانند به فروش بیشتر منجر شوند؟ در پاسخ به این سوال، باید بگوییم که همواره در فرآیند خرید یک محصول، دو راهیهای زیادی وجود دارند که گذر از آنها، کار چندان سادهای نیست. محتوایی که بتواند تمامی جوانب را روشن کرده و در تصمیمگیری به مخاطب کمک کند، میتواند بهخوبی اعتماد وی را به خود جلب کند؛ چراکه توانسته تخصص بالای فروشگاه را به کاربر نشان دهد.
FAQs
یکی دیگر از بهترین انواع تولید محتوا برای سایت فروشگاهی، FAQs است. این عبارت مخفف Frequently Asked Questions بوده و به سوالات پرتکراری که کاربران مختلف مطرح کردهاند میپردازد. این نوع محتوا، میتواند به سوالات رایج یک موضوع بپردازد و علاوهبراین، برای ایجاد آشنایی بهتر درمورد یک محصول نیز کاربرد دارد. بدینصورت که ویژگیهای مختلف یک محصول، در قالب پرسش و پاسخ مطرح میشوند. البته بهتر است که تمامی نکات را در بخش توضیح محصول پوشش داد و سپس در بخشی که برای FAQs درنظر گرفته شده است، نقاط مبهم را به شیوهای شیواتر بیان کرد. همچنین باید به این موضوع نیز توجه داشت که هم پرسش و هم پاسخ، در خلاصهترین حالت ممکن قرار داشته باشند.
تولید محتوا برای سایت فروشگاهی بهصورت FAQs، نیاز به یک منبع موثق دارد تا بتوان پرسشوپاسخهای دقیقی را مطرح کرد. به غیر از ابزارهای اینترنتی متنوع در این زمینه، بهترین منبع برای نگارش محتوای FAQs، نظرات مشتریان است. نظرات مشتریان جلوهای دقیق را از مهمترین نقاط ابهام ارائه کرده و نهتنها برای تولید محتوا، بلکه برای بهبود بخشهای دیگری از کسبوکار نیز میتوان از آن استفاده کرد.
محتوای لندینگ پیج
محتوای لندینگ پیج که در زبان فارسی با نام صفحه فرود نیز شناخته میشود، یکی دیگر از مهمترین انواع تولید محتوا برای سایت فروشگاهی است. لندینگ پیج درواقع صفحهای است که مخاطب به آن وارد شده و محتوایی که در این صفحه قرار دارد، قرار است وی را به سمتوسوی بهخصوصی هدایت کند. باتوجه به اینکه هدف سایتهای فروشگاهی، افزایش فروش است، معمولا این صفحات به گونهای طراحی میشوند که نرخ تبدیل را افزایش دهند.
از صفحات لندینگ برای دریافت ایمیل و شماره تلفن (و سپس بازاریابی از این طریق)، معرفی یک محصول جدید، پیادهسازی کمپینهای تبلیغاتی و… استفاده میشود. صفحات لندینگ باید جذابیت زیادی برای بازدیدکنندگان داشته باشند تا به خوبی آنها را به سمتی که میخواهند سوق دهند. البته حتی اگر طراحی گرافیکی و المانهای CTA در بهترین حالت ممکن نیز قرار داشته باشند، درصورت استاندارد نبودن محتوا متنی که داخل صفحه قرار میگیرد، نتیجهای که انتظار میرود حاصل نخواهد شد.
محتوای ویدئویی معرفی محصول یا خدمات
طبق تحقیقاتی که صورت گرفتهاند، ارتباط گرفتن با محتوای ویدیویی بسیار راحتتر از سایر مدلها محتوا است. بیش از ۷۰ درصد از مخاطبان ترجیح میدهند که بهجای مطالعه یک متن، یک ویدئو چند دقیقهای را درمورد یک محصول مشاهده کنند؛ بنابراین، میتوان محتوای ویدئویی معرفی محصول یا خدمات را نیز بهعنوان یکی از انواع مهم تولید محتوا برای سایت فروشگاهی دانست. محتواهای ویدیویی را میتوان علاوهبر وبسایت، در شبکههای اجتماعی یا پلتفرمهای اختصاصی مانند آپارات یا یوتیوب نیز منتشر کرد. درواقع تولید محتوای ویدئویی، با اینکه دردسرهای فراوانی دارد، اما میتواند در چند بستر مختلف مورد استفاده قرار بگیرد.
یکی از نکاتی که درمورد محتوای ویدیویی باید درنظر داشت، این است که باید حجم ویدئو برای قرارگیری در سایت باید بهینه شود تا سرعت لود صفحه را کند نکند.
محتواهای تعاملی
یکی دیگر از مدلهای تولید محتوا برای فروشگاه اینترنتی که تجربه بسیار خوبی را برای بازدیدکنندگان رقم خواهد زد، محتوای تعاملی است. محتواهای تعاملی بهطورکلی به دستهای از اطلاعات اشاره دارند که برای درک تمامی زوایای آنها، لازم است که مخاطب نیز از خود تحرک نشان دهد؛ اما هنگامی که درمورد تولید محتوا برای سایت فروشگاهی صحبت میکنیم، منظور ما محتواهایی مانند نمای ۳۶۰ درجه یا تورهای مجازی هستند.
این سبک از محتوا، باعث میشود که مخاطب جزئیات محصول را بهتر درک کرده و بتواند بهشیوهای ریزبینانه، تمامی ویژگیهای آن را مورد بررسی قرار دهد. این حالت، بسیار شبیه به موقعیتی است که یک مشتری وارد مغازه شده و بهصورت فیزیکی و با لمس دستان، محصول را واشکافی میکند. علاوهبراین، استفاده از یک تکنولوژی پیشرفته هنگام انجام خرید اینترنتی، اعتماد کاربر به فروشگاه را افزایش خواهد داد.
یکی از مهمترین مزایای افزایش تعامل مخاطب، این است که موتورهای جستجوگر همواره چنین فاکتورهایی را تحت نظر دارند و آنها را بهعنوان یک سیگنال مثبت جهت بهبود رتبه وبسایت درنظر میگیرند.
اینفوگرافی
اینفوگرافی به محتواهایی گفته میشود که با استفاده از تصویر، متن و المانهای گرافیکی، مفاهیمی پیچیده را بهنحوی قابل درک ارائه میکنند. اینفوگرافی میتواند ماندگاری بسیار بیشتری در ذهن داشته و تاثیر بالاتری را از خود به جا بگذارد. راههای زیادی برای استفاده از اینفوگرافی در تولید محتوا برای سایت فروشگاهی وجود دارند؛ میتوان خلاصهای از آمارهای مرتبط با یک محصول را در محتوای توضیح محصولات، توسط اینفوگرافی ارائه داد؛ یا اینکه با ایجاد یک اینفوگرافی در محتوای مقایسهای، نتیجه تحلیلهایی که انجام شدهاند را بهصورت خلاصه و مفید مطرح کرد.
کیس استادی
محتوای کیس استادی، به محتوایی گفته میشود که دیدی تحقیقاتی داشته و برای ایجاد درکی بهتر از مسئلهای پیچیده و تاثیر آن در زندگی واقعی مطرح میشود. این مسئله پیچیده، میتواند هر چیزی ازجمله نحوه حل یک مشکل، ویژگیهای یک محصول و چگونگی بهبود عملکرد کلی بهواسطه این ویژگیها باشد. کیس استادی را میتوان پرجزئیاتترین نوع محتوا در تولید محتوا برای سایت فروشگاهی دانست.
سایتهایی که به فروش محصولاتی تخصصی یا ارائه خدمات حرفهای مشغول هستند، میتوانند بهرهگیری خوبی از محتواهای کیس استادی داشته باشند. برای مثال یک شرکت عمرانی با انتشار محتوای کیس استادی درمورد بهترین پروژههایی که پیادهسازی کرده است، میتواند مخاطبان جدید را به راحتترین شیوه ممکن جذب کند. درواقع محتوای کیس استادی با اینکه از زاویهدید تحقیقاتی به مسئله نگاه میکند، به دنبال بهبود بازاریابی دیجیتال است.
راهنمای استفاده از محصولات یا خدمات
گاهی اوقات بعضی از محصولات یا خدمات بهقدری پیچیده هستند که برای استفاده از آنها، به یک راهنما لازم است؛ یا اینکه پیچیده نیستند، اما پیش رفتن طبق یک راهنما و آگاهی از پروسه صحیحی که باید طی شود، احساس بهتری را برای مشتریان ایجاد میکند. با هر دیدگاهی که به راهنمای استفاده از محصولات یا خدمات نگاه شود، این سبک از تولید محتوا برای سایت فروشگاهی، نتایج مثبت زیادی را در پی خواهد داشت.
نگارش یک راهنمای محصول مفید، نشان میدهد که یک کسبوکار نهفقط به فروش محصول، بلکه به استفاده راحت و بیدردسر از آن نیز اهمیت میدهد که این مسئله، میتواند اعتبار یک برند را به میزان خوبی بهبود ببخشد. علاوهبراین، میتوان با استفاده از محتوای راهنمای محصول، به مخاطب نشان داد که استفاده از کالایی بهخصوص، بسیار آسان است؛ درواقع با ارائه راهنمای استفاده از محصول و خدمات، میتوان گامی بزرگ را در راستای ترغیب کاربر برداشت.
تولید محتوای مناسبتی یا فصلی
مناسبتهای مختلف فرصتی بینظیر برای افزایش فروش هستند. روز پدر، روز مادر، عید نوروز، شب یلدا و…، به بهانهای برای فروشگاههای اینترنتی تبدیل شدهاند که محصولات خود را با سرعت بیشتری به فروش برسانند. در تولید محتوا برای سایت فروشگاهی، میتوان برای مناسبهای مختلف یا ابتدا و انتهای فصلها، محتواهایی ویژه را درنظر گرفت. قالب این محتواها میتوانند هرچیزی باشند؛ پست وبلاگ، صفحه لندینگ، اینفوگرافی یا حتی راهنمای استفاده از محصول. تنها ویژگی که باید به آن دقت کرد، مناسبتی یا فصلی بودن محتوا است.
تستیمونیال
محتوای تستیمونیال بهترین گزینه ممکن برای جلب اعتماد مشتریان است. تستیمونیال به محتوایی گفته میشود که در آن، داستان یک مشتری و تاثیری که محصولی بهخصوص بر زندگی وی گذاشته است، بیان میشود. تستیمونیال بهطور ویژه جهت تولید محتوا برای سایت فروشگاهی یا سازمانهای خدماتی مورد استفاده قرار میگیرد و معمولا در حوزههای دیگر کاربردی ندارد. لازم به ذکر است که محتوای تستیمونیال، با نظرات مشتریان متفاوت است.
چطور برای سایت فروشگاهی، استراتژی محتوای مناسب تدوین کنیم؟
نهتنها تولید محتوا برای سایت فروشگاهی، بلکه انجام هر کار تخصصی دیگر، نیاز به تدوین یک استراتژی حرفهای دارد. حتی اگر کیفیت هرکدام از محتواهایی که تولید میشوند بسیار عالی باشد، درصورتی که طبق یک استراتژی پیش نروند، نتیجه مثبتی در پی نخواهند داشت. در ادامه این بخش، گامهای تدوین یک استراتژی مناسب برای تولید محتوای سایت فروشگاهی را بهترتیب بررسی خواهیم کرد.
شناسایی پرسونا مخاطب و مرحله سفر مشتری
اولین گام برای تدوین یک استراتژی مناسب، شناسایی پرسونا مخاطب و ترسیم محله سفر مشتری است. طبق یک تعریف ساده، پرسونا مخاطب مجموعهای از ایدهآلترین ویژگیهای مشتری یک کسبوکار است. پرسونا مخاطب باید شامل اطلاعات زیر باشد:
- دموگرافیک: جنسیت، سن، قومیت، میزان درآمد و…
- اهداف و ارزشها: مخاطب برای چه چیزهای ارزش قائل است، چه چیزهایی را تابو میداند و در زندگی چه اهدافی را دنبال میکند؟
- رفتار: مخاطب در هرکدام از موقعیتهای متفاوتی که برای کسبوکار اهمیت دارد، چگونه رفتار میکند؟
- چالشها: مخاطب با چه چالشهایی بهصورت روزانه روبرو بوده و قصد حل کردن کدامیک از این چالشها را دارد؟
- منابع دریافت اطلاعات: مخاطب از چه نوع رسانههایی برای دریافت اطلاعات استفاده میکند؟ (تلویزیون، رادیو، اینترنت، روزنامه و…)
بعد از اینکه پرسونا مخاطب شناخته شد، بسیاری از مواردی که در تولید محتوا برای سایت فروشگاهی باید رعایت شوند، مشخص خواهند شد. بعد از این، باید مرحله سفر مشتری تدوین شود. سفر مشتری که منابع تخصصی از آن با عبارت Customer Journey یاد میکنند، به تمامی گامها و مراحلی اشاره دارد که مشتری برای رسیدن به محصول مورد نظر طی خواهد کرد. ترسیم نقشه سفر مشتری، باعث میشود که بتوان از دید یک مخاطب به کسبوکار نگاه کرد و نقصهای مختلف را پوشش داد. هنگامی که نقشه سفر مشتری تدوین میشود، تعیین ساختار محتواها و موضوعاتی که باید پوشش دهند بسیار راحتتر خواهد بود.
آنالیز رقبای هم صنعت
دومین گام از مراحل تدوین استراتژی بازاریابی محتوا، آنالیز رقبای هم صنعت است. اینکه رقبا از چه سبک محتوایی برای جذب مخاطبان استفاده میکنند و کدامیک از محتواهایی که تاکنون منتشر کردهاند، توجهات بیشتری را به خود جلب کرده است، نمونهای از مسائلی هستند که هنگام آنالیز رقبای هم صنعت باید مورد بررسی قرار بگیرند.
آنالیز محتواهای فعلی سایت
سومین مرحله تدوین استراتژی تولید محتوا برای سایت فروشگاهی، آنالیز محتواهای فعلی است. محتواهایی که تاکنون منتشر شدهاند را باید از نظر میزان بازدهی مورد بررسی قرار داد و ویژگیهای مثبت و منفی آنها را فهمید. بعد از اینکار، باید به یک جمعبندی کلی از این آنالیز رسید تا بتوان استراتژی جدید را بدون نقصتر طراحی کرد.
گاهی اوقات با آنالیز محتواهای فعلی سایت، این نتیجه حاصل میشود که باید برای تعدادی از آنها بروزرسانی محتوا انجام داد. بروزرسانی محتوا هنگامی انجام میشود که محتوای منتشر شده، عملکرد قابل قبولی داشته است اما با ایجاد تغییراتی در آن، میتوان بازده آن را افزایش داد؛ یا هنگامی که محتوا اطلاعاتی قدیمی را شامل میشود که باید آنها را بروز کرد.
هدف گذاری به روش SMART
مرحله چهارم از تدوین استراتژی تولید محتوا برای سایت فروشگاهی، به هدف گذاری میپردازد. در این گام، باید جزئیات اهدافی که مدنظر قرار دارند تعیین شوند تا بتوان با آگاهی بیشتری به سمت آنها حرکت کرد. روشهای زیادی برای هدف گذاری وجود دارند اما یکی از آنها که بسیار کاربری بوده و نتایج خوبی را نیز در پی داشته است، هدف گذاری به روش SMART است.
در این روش از هدف گذاری، ۵ ویژگی مختلف طی فرآیند هدف گذاری باید مورد توجه قرار بگیرند که اجماع حرف اول هرکدام از این فاکتورها، کلمه SMART را تشکیل میدهند. این فاکتورها عبارتاند از:
- مشخص بودن هدف – Specific: هدف باید کاملا مشخص و شفاف باشد. نباید یکسری مفاهیم کلی را بهعنوان هدف قرار داد. برای مثال، «موفقیت بیشتر» هدف واضحی نیست، اما «افزایش ترافیک ارگانیک» هدف واضحی است.
- قابل اندازهگیری بودن – Measurable: نهتنها هنگام هدف گذاری جهت تولید محتوا برای سایت فروشگاهی، بلکه هنگام انجام هر نوع هدف گذاری، باید چیزهایی بهعنوان هدف درنظر گرفت که میزان فاصلهای که با احقاق آنها وجود دارد، قابل اندازهگیری باشد.
- قابل پذیرش بودن – Acceptable: اهدافی که درنظر گرفته میشوند، باید به گونهای باشند که توسط تمامی طرفها مورد پذیرش قرار بگیرند. طبیعی است که وقتی در تعیین یک هدف، بین بخشهای مختلف یک کسبوکار توافق وجود نداشته باشد، رسیدن به آن نیز غیر ممکن خواهد بود.
- واقع بینانه بودن – Realistic: یک فروشگاه اینترنتی که تازه آغاز به کار کرده است، منطقی نیست که کسب ۵۰ درصد از بازار یک محصول را بهعنوان هدف خود قرار دهد. چنین هدفی نهتنها قابل دستیابی نیست، بلکه سنجش میزان احقاق آن نیز بسیار دشوار است. همچنین در مواقعی میتواند باعث بروز ناامیدی و انفعال در یک سازمان شود.
- محدود به زمان بودن – Timebound: در تولید محتوا برای سایت فروشگاهی، باید یک محدودیت زمانی را برای اهدافی که دنبال میشوند درنظر گرفت. این محدودیت زمانی باید منطقی بوده و بیش از حد طولانی یا کوتاه نباشد.
ایجاد تقویم محتوا
بعد از پشت سر گذاشتن مراحلی که توضیح داده شدند، نوبت به ایجاد تقویم محتوا میرسد. گامهای قبلی، بیشتر به مسائلی مانند آنالیز وضعیت فعلی و تعیین اهداف آینده معطوف بودند اما ایجاد تقویم محتوا، اولین مرحله از ورود عملی به تولید محتوا برای سایت فروشگاهی است. یک تقویم محتوای مناسب، باید شامل موارد زیر باشد:
- موضوع محتوا
- جزئیات سئو (متا دیتا، کلمات کلیدی اصلی و فرعی، کلمات لینکسازی و…)
- مخاطب هدف
- محتوای همراه (ویدیو، اینفوگرافیک و…)
- نویسندگان محتوا
- تاریخ انتشار
تقویم محتوا باید با نیازهای کسبوکار و تواناییهای تیم تولید محتوا سازگار باشد. تولید محتوا فشرده، از کیفیت محتوا میکاهد و تولید محتوای کند نیز باعث میشود که نتوان در زمان معین شده به اهداف مورد نظر دست یافت.
شروع تولید محتوا
بعد از تدوین تقویم محتوایی، تولید محتوا برای سایت فروشگاهی بهصورت رسمی آغاز میشود. در تولید محتوا باید به موارد زیادی توجه داشت که حتی مطرح کردن آنها بهصورت خلاصه نیز وقتگیر خواهد بود؛ اما سرنخهای زیر، میتوانند راهنمای خوبی برای به دست آوردن درکی مناسب از فرآیند تولید محتوا باشند.
استفاده از انواع محتواهای ایدهآل
برای تولید هر چیزی ازجمله محتوا، تمپلتها و ایدهآلهای فراوانی وجود دارند که میتوان از آنها استفاده کرد. محتواهای ایدهآل در نقش یک قالب ظاهر میشوند که تولیدکننده محتوا را در مسیر درست نگه میدارد. هرچقدر که انسجام محتوای نهایی بیشتر حفظ شده باشد، قطعا تاثیرگذاری بالاتری نیز خواهد داشت.
اهمیت رعایت اصول سئو برای محتواهای متنی سایت
تولید محتوا برای سایت فروشگاهی دو هدف عمده را دنبال میکند؛ اولین هدف، پوشش نیاز مخاطب و دومین هدف، کسب رتبهای خوب در موتورهای جستجو است. برای اینکه بتوان رتبه خوبی را در موتورهای جستجوگری مانند گوگل به دست آورد، باید اصول سئو محتوا رعایت شده باشند. موتورهای جستجوگر با ارسال یکسری ربات هوشمند به صفحات وب، محتوای آنها و چندین ویژگی دیگر را آنالیز کرده و یک امتیاز را برای آنها درنظر میگیرند. برای اینکه اینکه این رباتها راحتتر محتوا را درک کرده و مفهوم اصلی آن را بفهمند، لازم است تا اصول سئو محتوا را رعایت کرد.
بررسی عملکرد و بهینه سازی محتوا
آخرین گام، بررسی عملکرد و بهینه سازی محتوا است. در این مرحله باید میزان بازدید محتوا، رتبهای که به دست آورده است، نظرات مشتریان، نرخ تبدیل و… را تحلیل کرد و نقاط ضعف محتوا را شناخت. سپس میتوان با بروزرسانی محتوا، این نقاط ضعف را برطرف کرد و به سطح کیفی بالاتری رسید. همچنین میتوان با استفاده از دادههایی که به دست میآیند، استراتژی کلی محتوا را نیز اصلاح کرد. لازم به ذکر است که بررسی عملکرد و بهینه سازی محتوا، یکی از مهمترین گامها در تولید محتوا برای سایت فروشگاهی است که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
تاثیر محتوای اصولی در موفقیت کسبوکار
باتوجه به مطالبی که تا اینجا گفته شدند، اهمیت پیشروی اصولی در تولید محتوا برای سایت فروشگاهی بر هیچکس پوشیده نیست؛ با اینحال، بهتر است تا بهصورت تخصصیتر به این موضوع پرداخته شود. هنگامی که تولید محتوا برای فروشگاه اینترنتی به شیوهای درست انجام شود، نتایج زیر به دست میآیند:
افزایش آگاهی از برند
معیار آگاهی از برند (Brand Awareness)، میزان آشنایی مخاطبان یک جامعه با برندی بهخصوص را میسنجند. هرچقدر که در جامعه هدف یک برند، آگاهی از حضور آن بیشتر باشد، طبیعتا نتایج بهتری نیز حاصل میشوند. از میان انواع تولید محتوا برای سایت فروشگاهی، محتواهای وبلاگ بیشترین تاثیر را در افزایش آگاهی از برند دارند.
بهبود تجربه کاربر
تجربه کاربری (UX) یکی از مهمترین المانها در موفقیت یک کسبوکار اینترنتی است. تجربه کاربری به نگرشها، احساسات و بهطورکلی دیدگاه یک کاربر هنگام استفاده از یک محصول با سامانه است. باتوجه به اینکه محتوای منتشر شده در صفحات تاثیر بالایی بر تجربه کاربر دارد، پس باید برای کیفیت آنها اهمیت ویژهای قائل بود.
بهبود رتبه سایت و تاثیر بر سئو
طبیعی است که تولید محتوا برای سایت فروشگاهی و ارائه مطالبی مفید، در بهبود رتبه سایت و سئو شدن صفحات تاثیر زیادی خواهد داشت. الگوریتمهای گوگل روزبهروز پیشرفتهتر میشوند و بهراحتی، محتواهای خوب و بد را از یکدیگر تفکیک میکنند؛ بههمینخاطر، محتوایی که تولید میشود باید کاملا همراستا با نیازهای مخاطب باشد.
یکی از موارد دیگری که به بهبود سئو سایت کمک میکند، اسکیما (Schema Markup) است. با اسکیما کردن و نشانهگذاری صفحات، میتوان به گوگل فهماند که هریک از صفحات دارای چه محتوایی هستند و چه چیزی را به مخاطب عرضه میکنند. آنالیز وبسایتهایی که اسکیما دارند برای گوگل بسیار راحتتر از وبسایتهای بدون اسکیما است. علاوهبراین، استفاده از اسکیما احتمال قرار گرفتن لینک وبسایت در گراف دانش گوگل را افزایش میدهد. پیشنهاد میکنیم که در کنار تولید محتوا برای سایت فروشگاهی بهصورت اصولی، از اسکیما نیز استفاده شود.
نرخ تبدیل بهتر
نرخ تبدیل یا Conversion Rate که در بخشهای قبلی نیز به آن اشاره شد، اصلیترین شاخص برای اندازهگیری موفقیت یک صفحه اینترنتی است. تولید محتوای حرفهای و قرار گرفتن آن در کنار سایر المانهای صفحه، که آنها هم بهصورت اصولی طراحی شدهاند، باعث میشود که درصد بالاتری از بازدیدکنندگان، به خریدار تبدیل شوند.
افزایش نرخ بازگشت سرمایه (ROI)
راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی نیز مانند هر کسبوکار دیگر، هزینههای مختلفی را در پی دارد. نرخ بازگشت سرمایه یا همان ROI، میزان بازده خالص سرمایه را نشان میدهد. درواقع با استفاده از این معیار، میتوان سنجید که عملکرد کلی فروشگاه، سودده بوده یا اینکه ضرر مالی در پی داشته است؟ تولید محتوا برای سایت فروشگاهی، بهصورت مستقیم بر افزایش نرخ بازگشت سرمایه تاثیر خواهد گذاشت.
بروس سپاری تولید محتوا به تیم حرفه ای
باتوجه به جزئیات فراوانی که درمورد تولید محتوا برای سایت فروشگاهی وجود دارند، پیادهسازی یک استراتژی درست و تولید محتوای باکیفیت بهصورت منظم، امری دشوار خواهد بود. رقابت شدید کسبوکارهای مختلف و تخصصیتر شدن بحث فروش اینترنتی، باعث شده که اغلب فروشگاههای آنلاین، وظیفه تولید محتوا را به تیمهای حرفهای بسپارند. متخصصانی که در این تیمها فعالیت میکنند، از تجربه و دانشی بالا برخوردار هستند و طبیعی است که محتوای تولید شده توسط آنها، بازده مفیدتری داشته باشد. اگر شما نیز به دنبال پیشرفت کسبوکار آنلاین خود هستید، با سفارش تولید محتوا به نیک نویس شاهد تسریع روند پیشرفت کسبوکار خود باشید.